Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha lenne rá lehetőséged,...

Ha lenne rá lehetőséged, kiköltöznél külföldre?

Figyelt kérdés
Egyszer szeretnék kiköltözni Bécsbe. Jól beszélek németül (van egy felsőfokú nyelvvizsgám), de nagyon rossz lenne itt hagyni mindent (családot, barátokat), hiányozna a magyar nyelv, a magyar habitus, és a finom ételek. :)
2010. dec. 30. 14:36
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
Én Ausztriában dolgozok, de itthon élek, mert azért odakint is elég rendesen elfogy a pénz, ha ott lakik az ember. Így jobban kijövünk. A magyar fizetések, az életszínvonal meg úgy általában az emberek felfogása egy vicc. Sajnos.
2010. dec. 30. 15:39
 22/37 anonim ***** válasza:
Mit dolgozol kint?
2010. dec. 30. 15:44
 23/37 anonim ***** válasza:

Én 2 éve költöztem ki Bécsbe. Havonta 2-3 napra megyek látogatóba Bp-re.

Egyébként nekem pont a magyar habitus nem hiányzik. A sok irigykedés, féltékenykedés, rosszindulat. Ha nekem nem jó, a másiknak se legyen jó.

Ráadásul Mo-n a semmi pénzért szar munka sem volt éppen vonzó. PAsikból is mindig csak a szemtet sikerült kifognom. Akikkel nem lehet tervezni, stb.

A családom hiányzik, meg a barátaim is. De 2-3 óra alatt itt vannak, ,vagy ott vagyok szóval nem vészes. Azóta van új baráti köröm, élettársam, akivel az esküvőt tervezzük és közben pedig 14 hetes terhes vagyok. Amióta itt élek, voltunk a párommal MAllorcán, Egyiptomban, Rómában, Prágában; Tirolt és Salzburgot is megjártuk. Januárban megint megyünk Egyiptomba. 2 normál keresetből megengedhettük magunknak. Közben vettem 1 autót is... Csináld meg ezt, 2 átlagos magyar keresetből...

2010. dec. 30. 15:54
 24/37 anonim ***** válasza:
kedves utolsó irhatnék neked privátba?
2010. dec. 30. 16:31
 25/37 anonim ***** válasza:
51%
Ha beszélnék idegennyelvet, egy percig sem gondolkodnék ezen, azonnal mennék. Majd fogok is. Voltam már külföldön, dolgozgattam is, de a nyelvi hiányosságok miatt nem igazán jött össze a dolog. Itt Mo-n nem kiszámítható az élet, éhbérért kapsz sz@r munkát, nem becsülnek meg, a kormány meg gondol egyet és elveszi az összes megtakarításod ilyen-olyan ürügyekkel, adókkal, járulékokkal párttól függetlenül, vagy felvesz egy csomó hitelt a mi kontónkra, de hogy mire költi, az rejtély. A pénzünk, amiért megdolgoztunk és 26 féle módon leadóztunk, semmit nem ér, az adónkért cserébe nem kapunk semmit. Nem tudom, kinek melyik dolog hiányozna?
2010. dec. 30. 16:52
 26/37 anonim ***** válasza:
100%

Én az USA-ba szeretnék kiköltözni. Vagyis nem csak szeretnék, el is kezdtem tenni az ügy érdekében, szóval már csak egy kis idő kérdése, és szerintem mehetek :)

Nem sok minden van ami ide köt. De azért néhány családtagom meg barátom nagyon fog hiányozni. Olyan messze leszek. De hát áldozatok mindenben vannak, és úgy érzem jobbnak, hogy megyek.

21/L

2010. dec. 30. 16:54
 27/37 anonim ***** válasza:

Én kint dolgozom Németo.-ban és minden hétvégén hazajövök.

Így kibírható. Ha nem látnám a feleségem, gyerekeim, rokonaim és a barátaim, akkor nem tudom mit csinálnék.

2010. dec. 30. 17:29
 28/37 anonim ***** válasza:
64%
Soha.Romániában élek,és soha nem költöznék ki.Itt nőttem fel,nincs az az ország amiért ezt itthagynám.Persze 1-2 hónapra lehet elmennék Kinába,de Románia az örök hazám marad.
2010. dec. 30. 17:42
 29/37 anonim ***** válasza:
75%

Hát igen, ahogy várható volt. A válaszolók nagy százalékának fontosabb a pénz meg a külföldi meló, mint a családja, barátai, szerettei.

Na, EZÉRT tart itt az országunk ahol tart......

Én nem mennék, mert engem mindenki ideköt akit szeretek és nem cserélném le sem anyámat sem apámat, sem tesómat egy akármilyen jól fizető állásra sem.

2010. dec. 30. 17:57
 30/37 anonim ***** válasza:
69%
Az, hogy valaki jobban akar élni, világot látni és nem azon filózni, hogy mit eszik másnap meg jövőre vajon el tud-e majd vonatozni a Balatonig, nem egyenlő a család lecserélésével.
2010. dec. 30. 18:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!