El tudják viselni a pasik ha a csajuk vegetáriánus?
Szia vega lány!
Nem hiszem, hogy egy kapcsolat jövője a konyhában dől el, de elmondom inkább,nálunk mi van:
Kb 1 éve élünk együtt a párommal. Ő korán kel, én későn érek haza, ő ált. meg szokott várni a kajálással, akkor gyorsan mindenki megcsinálja magának (!) a vacsorát. Hétvégén szoktunk együtt (!) főzni. De a párom (mármint a FÉRFI) néha maga is nekiáll valamit kotyvasztani, szerintem élvezi, és a pörkölteket finomabban meg is főzi, mint én, jobban tud ízesíteni.
Én nem vagyok konyhatündér, és a kedvesem nem is várta el tőlem soha, hogy a 8 óra munka után még álljak másfelet a konyhán. Néha persze elkap a "háziasszonykodás" és főzök neki valami finomat, de most egyenlőre barátnő vagyok, nem feleség meg anya. Ha nagyon szereted a párodat, meglásd, szeretnél majd neki főzni. De ez sem kötelező, és szerintem egy normális pasi nem is várja el, hogy minden nap legyen meleg étel az asztalán.
"Ott hibádzik ha robotnak veszed azt hogy a kedvesednek főznöd kell feminista." - Nem veszem robotnak, ha ő se veszi annak, hogy nekem főznie "kell". :) Ott hibádzik a nézet, hogy a feminizmu ellenzéseképpen olyan férfiak hivatkoznak bányászokra, akik életükben nem fogtak csákányt, és olyan férfiak hivatkoznak az ellenséget ölő katonákra, akiknek fegyver alig volt a kezükben, - és így akarják igazolni a mellettük élő nők mindennapos plusz feladatait!!!! Kilóg a lóláb, sajnálom.
Érdemtelenül lepontoztátok azt a válaszadót, aki kifejtette, hogy a nő is ugyannyit dolgozik, miután még megy a konyhába, a férfi meg várja, mikor lesz kész a vacsora?! Jó ez így?! (A férfinak biztos...) Minden tiszteletem azoknak a családoknak/pároknak, ahol ez szintén nem így van, ahogy nálunk sem!!!
Kedves Kérdező, szerintem ez igenis releváns adalék a kérdésedhez. De sok mindent írtak Neked, amivel én is egyetértek - pl. a nemvegák se esznek minden nap húst (én sem) - nem is egészséges, csak hetente 3-4-szer, illetve nehogymár a főzésen álljon vagy bukjon egy kapcsolat!!!! Továbbra is azt mondom, hogy ha egy pasi megrögzötten így áll hozzá, és kiakad, ha megtudja, mi a helyzet Veled, menekülj, mert annak nem TÁRS kell, hanem valaki, aki mos-főz-takarít rá.
1. Aki halat eszik, az kamuvega.
2. Én szeretem, hogy a csajom vega, mivel én is az vagyok!
3. HA mégse lenne vega a párom, akkor nem főznék neki, tudni illik fogalmam sincs, hogy kell a húsételeket elkészíteni. Vegakajában viszont nagyon jó vagyok!
4. MEGOLDÁS: ne görcsölj a témán, engedd hogy a párod húst egyen, te viszont tégy ki magadért a vega főzésben! Olyan ételeket készíts ami eleve vegetáriusok, és nem a húsételek vega változata.
Ajánlok egy kíváló vega szakácskönyvet:
Ínycsiklandó vegetárius ételek
Ha ezt a könyvet mind végigfőzöd a párodnak garantálom, hogy értékelni fogja a vega gasztronómiát :)
Mivel már olyan sokan írtak itt mindenféle okosságot és mást is, én csak egy igen sablonos és kicsit talán "nyálas" dumával állnék elő, miszerint:
Ha két (alapvetően:) normális ember igazán szereti egymást, akkor a kaja nem állhat a kapcsolatuk/boldogságuk útjába. :)
Ha te (a kérdező) tudsz és szeretsz jó vega kajákat csinálni, akkor akár az is lehetne, hogy a párod bizonyos alkalmakkor veled együtt fogyasztja a vega ételt, máskor pedig főz magának vagy megoldja.
Egyébként férfi vagyok, és nem volt még vega barátnőm, szóval tapasztalatom az ebben nincs. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!