Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Normális, hogy ennyire gyülölö...

Normális, hogy ennyire gyülölöm őt?

Figyelt kérdés
Iszonyatosan utálom a testvéremet, tényleg szívből és nem dühből írom. Egy igazi semmirekellő féreg, aki nem képes megállni a helyét a világban. Csak követelni tud és pénzt kérni anyuéktól ahelyett, hogy elmenne dolgozni. Csak a tévét bámulja meg netezik, hülye mint a föld. Nem érzem magamhoz egyáltalán közel és biztos, hogy soha nem fogok neki segíteni az életben. Csak anyukánk miatt van lelkiismeretfurdalásom, mert ő örülne, ha jó kapcsolatban lennénk egymással. Biztos, hogy nem fognak megváltozni az érzelmeim a testvérem iránt..csak az érdekel, hogy tudnám elnyomni magamban a gyülöletet. Van, aki hasonlóan érez?
2010. dec. 27. 23:04
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Ha ilyen lett ahozz a szüleidnek is van köze az is az ő nevelésük hogy a testvérek gyülölik egymást.
2010. dec. 27. 23:09
 2/11 anonim ***** válasza:
68%

Mióta van ez a gyűlölet benned? Kiskorotok óta?

Egyébként én nem szeretnék két gyereket, csak egyet, de mindenki hüének néz emiatt. Pedig mikor ilyeneket olvasok (ami itt nem ritka) mindig megerősödök, hogy mégiscsak jól döntöttem (hogy ne legyen testvére).

2010. dec. 27. 23:09
 3/11 anonim ***** válasza:
74%
én is utálom az egyik testvéremet, mert egy roh**** mocskos féreg aki egész nap csak tvzik meg számítógépezik, elvár mindent, és meg is kap, ellenben velem, aki jóval több mindent letett az asztalra semmit sem kapok
2010. dec. 27. 23:21
 4/11 anonim ***** válasza:
53%

utolsó előtti, te vállalhatsz szerintem 2 gyereket is, csak arra figyelj, hogy mindent igazságosan ossz el köztük, és az nem elég hogy egyformán szereted őket, ezt éreztetni is kell velük, és már egy jókora konfliktusforrásnak annyi

amúgy nevelésen múlik, és a legfontosabb az igazságosság, egyenlőség

2010. dec. 27. 23:22
 5/11 anonim ***** válasza:
bocs, ez lemaradt, a mi családunkat is ez tette tönkre, hogy nem egyformán vagyunk megbecsülve
2010. dec. 27. 23:23
 6/11 anonim ***** válasza:
40%
Ez igaz,valahol a szülők felelőssége,hogy az egyik gyerek egy semmirekellő a másik meg az ellenkezője.Anyukádék miért engedik,hogy munka nélkül otthon nyomja a számitógépet?Mért nem küldik dolgozni?Ha meg nem megy kikell rúgni.
2010. dec. 27. 23:30
 7/11 anonim ***** válasza:
25%

Én szeretem a tesómat, nem mondom, hogy tökéletes a kapcsolatunk, de megvagyok vele.

Arra amúgy nem gondolsz, hogy ez a szüleid hibája és nem a tesódat kéne elsősorban hibáztatni? És mivel nem konkrétan neked ártott, így nem normális, hogy ennyire gyűlölöd őt.

2010. dec. 27. 23:38
 8/11 anonim ***** válasza:
35%
"Normális, hogy ennyire gyülölöm őt?" Nem normális, mert indokolatlannak tűnik abból amit elmondtál.
2010. dec. 28. 03:35
 9/11 anonim válasza:
83%
Nálunk is pont ez a helyzet, annyival kiegészítve,hogy a húgom állandóan meglop, amire anyuék nem szólnak semmit. Maximum, hogy maradjak csendben. Én 16 éves korom óta eljártam dolgozni, hogy anyuéktól ne kelljen pénzt kérnem, húgomnak ez eszébe se jut, mert hát ő meg kap mindent. Több tárgyból is bukásra áll egy nagyon gyenge iskolában, engem már azért is lecsesztek, ha 4est kaptam a gimiben. Rettenetesen nagy arca van, lenéz mindenkit, holott nincs mire felvágnia. Ha itthon valami tönkremegy, eltűnik, egyből engem szidnak le, holott ő a gondok forrása. Egyszerűen nem tudom mit lehetne vele kezdeni. Már annyira lusta, hogy edzésekre se jár, csak itthon gépezik egész nap. Olyan rondán beszél, hogy inkább nem is szólok hozzá. Emellett a másik testvérem is kezd az agyamra menni. Mindig velem íratja meg a leckéit, ezt leszámítva egy jó szava sincs hozzám,ő is nagyképű lett, próbálja a főnököt játszani. Teljesen tanácstalan vagyok, nem tudok mit tenni. Szüleim persze el vannak tőlük telve. Remélem ez a gyűlölet egy idő után el fog múlni, talán azzal ha egyszer el tudok költözni itthonról. Szerintem nálad is ez lesz majd a megoldás! Addig is kitartás! :)
2012. dec. 23. 14:12
 10/11 anonim válasza:
90%
szerintem teljesen normális amit érzel, ki mondta,hogy szeretni kell egy embert csak azért mert ugyanazok a szüleitek? az a nem normális,ha nem tudsz az érzéstől szabadulni, attól még lehet egy utolsó gerinctelen aljas féreg aki arra se méltó,hogy a nap rásüssön. tapasztalatból beszélek, nem csak a levegőbe. amióta csak él az öcsémnek nevezett embernek sem nevezg.ető egyed,megkeseríti a családunk és az én életemet. az,hogy mindenemet ellopta, a szüleimet is,hogy mindent tönkre tett aminek a közelébe került még semmi, majd kinövi. az,hogy állandóan hazudott majd kinövi. az,hogy bármi eltűnt,tönkrement és megpróbáltam felelősségre vonni, és végűl én kaptam érte, ugyan testvérharc majd kinövik. az,hogy az ég egy adta világon semmit nem kellett és nem is tett le soha az asztalra, jaj hát ő a legkissebb és fiú! az,hogy ahogy idösödött egyre több rendőrségi ügye lett, jaj hát reméljük észhez tér. az,hogy a pofája akkora mint a bécsi kapu és azt állandóan tudja szajkózni hogy neki bizony jogai vannak és ez neki jár! az,hogy olyan ótvar koszos és igénytelen,mint a legutolsó csöves, az,hogy sokadjára zavarták el otthonról-végre!- és az utcán kéregetett,lopott,hazudott csalt és még arra se volt képes,hogy a beteg apánk után érdeklődjön. és még nagyon sok minden amit leírhatnék,de nincs értelme, na ezek vezettek oda,hogy gyűlöljem a testvéremet. és mielőtt megkapnám,hogy nekem van bajom, van egy nővérem is akiért bármit megtennék. szóval megértem az érzëseid és sajnos a teljes közönyön kívül jobb megoldást én se találtam... kitartást!
2014. dec. 17. 20:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!