Miért nem finanszírozza ezt a tesóm nekem?
Építész szakon tanul egy barátom, és ő azt mondta, nem olyan húzós, csak a lányok már előre félnek tőle, mert reál szak. Persze tanulni kell! De ha azt elvégzed, akkor azzal sokkal több esélyed lesz az életben! Nagyon jó ötlet amúgy!:) Nem is mertem ajánlani..
Írni pedig írj nyugodtan, csinálhatsz egyszerre két dolgot is. Szerintem a legtöbb embernek van az újságírás mellett más munkahelye is, mert egyrészt az nem feltétlen teljes munkaidős elfoglaltság, másrészt kiszámíthatatlanul fizet..
Újságírás isteni, ha el tudsz helyezkedni ilyen magazinoknál mint például Joy, Cosmopolitan, Glamour, Eva, NőkLapja stb. Na hogy ilyen helyre bekerülj persze minimum a főszerkeztő világraszóló cimbijének kell lenned.
Épitész jó, csak ha ide akarod adni a papírod most februárban, már szeptember óta előkészítő tantárgyra kéne járnod, ugyanis kötelező felvételi tantárgy a mérnöki rajz. Ide 3 kötelező van, általában a matek, fizika és az előkészítős rajz.
"Újságírás isteni, ha el tudsz helyezkedni ilyen magazinoknál mint például Joy, Cosmopolitan, Glamour, Eva, NőkLapja stb"
Komolyan ez a jövő? Nulla női magazinok meg a legalja bulvárlapoknál "isteni" dolgozni? Ez tényleg komoly?
Amúgy kérdező! Én azt tanácsolom, hogy ha tényleg újságíró akarsz lenni, válassz ki egy szakterületet magadnak. Mezei újságíróból legalább tízszer annyi van, mint kéne. Menj arra a szakra, amit szakterületnek akarsz, mellett pedig végezd ez a komm-média szakot, vagy egy okj-s újságíró képzést. Mindjárt értelmesebb. Amúgy nem, nem szemétség tesódtól.
A tesód nem köteles semmit adni, arra költi a pénzét, amire akarja.
Te meg nem vagy köteles olyan szakra menni, amit ő akar neked.
Kvittek vagytok.
A válasz írója 62%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 16:09
Vagypedig mechatronikai mérnök.
Szeretném megkérdezni, hogy aki szerint egy 10 000-ből kijön egy egyetemista havonta, az hol él?
Felénk csak a kolesz 20 000 Ft. És akkor még nem voltam otthon, nem vettem meg a könyveket, nem fénymásoltam le az anyagokat és nem ettem.
Ráadásul már nem úgy van mint régen, hogy nem kell bejárni és szabadon dolgozhatsz mellette. Mert ha 3 óránál többet hiányzik valaki, akkor már nem mehet vizsgázni.
Nagyon el vagy tévedve!
Diákhitelből és tanulmányi ösztöndíjból meg lehet élni. Én is abból élek leginkább. Esetleg Te kaphatsz szociális támogatást..de erre elég kevés esélyed van, kivéve, ha nincs állása az egyik szülődnek. Sajnos az anyagi helyzet nem számít.
Én azt mondom Neked, hogy ne hallgass senkire. Oda menj, amiről azt gondolod, hogy szeretnéd csinálni. Húgom barátját villamosmérnökire küldte az anyja, merthogy azzal jól fog keresni. De csak kínlódik mert nem érdekli. Ennek semmi értelme sincs.
Amúgy valahogy csak meg tudod oldani, csak addig napról-napra nagyon ki kell majd számolnod, hogy anyagilag ki tudj jönni. Én is volt, hogy pirítóson éltem.
Persze nem jó hitellel kezdeni, de nem nagyon volt más választásom. A tanulmányi ösztöndíjam kb 14 000 Ft és ez nem elég. Úgyhogy csak ezzel tudok megélni. Néha kapok alkalmi munkát, de mostanában csak olyan diákmunkást alkalmaznak, aki legalább hét közben 3-4 nap ráér. Aki meg tanul, az nem ér rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!