Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem finanszírozza ezt a...

Miért nem finanszírozza ezt a tesóm nekem?

Figyelt kérdés
Idén végzek gimiben, a szüleink nem tudnák finanszírozni az egyetemi tanulmányaimat. A tesóm már dolgozik, azt mondta, ha valami normális szakot választok, kifizetné nekem. Kommunikációra és médiatudomány szakra szeretnék menni, de azt mondta, arra egy vasat sem hajlandó adni. Nem szemétség ez tőle??
2010. dec. 26. 14:56
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem mész államilag támogatottra?Azt nem kell finanszírozni, a kollégium 10 000 Ft egy hónapra. Annyit meg kapsz ösztöndíjnak vagy munkából.
2010. dec. 26. 15:09
 12/35 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy meg tanulj úgy,hogy felvegyenek államira. Suli mellett meg lehet dolgozni,és akkor te finanszirozod magadnak a könyveket,utazást stb
2010. dec. 26. 15:09
 13/35 A kérdező kommentje:
És ha önerőből szeretném megoldani a továbbtanulást, milyen lehetőségeim vannak szerintetek? Én tényleg újságíró akarok lenni..
2010. dec. 26. 15:10
 14/35 A kérdező kommentje:
Eddig is csak állami jöhetett szóba, de más városba kell mennem, kollégium, megélhetés, utazás, ilyesmi.
2010. dec. 26. 15:11
 15/35 anonim ***** válasza:
100%

A könyveket nem kell megvenni.

A könyvtárak tele vannak és mindig ad az egyetem jegyzettámogatást is, de tényleg minden ott van a könyvtárban.

2010. dec. 26. 15:11
 16/35 anonim ***** válasza:
100%
Mondom 10 000/hó a kolesz. Az utazás sem sok. Heti 2x8óra munka kifutja, az igazán nem sok és az egyetemvárosok tele vannak munkával.
2010. dec. 26. 15:12
 17/35 anonim ***** válasza:
77%
Nem mindenkibol lehet orvos vagy mernok. Vagy nem erdekli, vagy ereje, tehetsege sincs hozza. Az biztos, hogy sokkal jobban megtanul valaki valamit, ami erdekli is.
2010. dec. 26. 15:14
 18/35 anonim ***** válasza:
100%

Én jártam kommunikáció-médiatudomány szakra, de nagyon hamar rájöttem, felesleges. A piac telítve van "szakértőkkel", és egyetemi diploma nélkül - sima szakképzéssel - pontosan ugyanazt a melót kapja meg akárki, akinek jó kapcsolatai vannak, amit én nem. Szóval otthagytam, és most olyasmit tanulok, amit később kamatoztatni tudok.

Azt javaslom neked, felejtsd el ezt a szakirányt, elhiszem, hogy érdekel, én is azért jelentkeztem rá. Engem a filmvágás, szerkesztés, és hasonlók fogtak meg, de rájöttem, hogy ezt itthon, magamban is meg tudom tanulni, ha akarom. A többi irány más-más okból kiesett számomra (PR- gazdasági szakmám van, és utálom, újságírás - diploma nélkül is van lehetőségem írni), ami maradt, az pedig éppen olyan, hogy melót tutira nem kapok vele..

Aminek hasznát vehetnéd a jövőben, azok szerintem a műszaki, természettudományi és informatikai szakok. Nem mindegyik olyan durva, ahogyan hangzik, ha nem szeretted túlságosan a reál tárgyakat, akkor is találhatsz szerintem olyat, ami tetszene. Én sem voltam jó gimiben matekból, mégis most ttk-n tanulok, és elboldogulok:) Másrészt nagyon érdekes, nagyon jó tudni ezt-azt a világról, amiben élünk..

Egyébként nem tiszta számomra, hogy miért is kell hogy a nővéred finanszírozzon valamit. Tandíjról lenne szó? Miért nem felvételizel államilag finanszírozott képzésre? A sztárszakokra persze nehéz bekerülni, de olyan területen, ahol érdemes tanulni, nagyobb esélyed lenne..

2010. dec. 26. 15:17
 19/35 anonim ***** válasza:
84%

15:17-es vagyok:

Most olvasom, hogy újságíró akarsz lenni. Erre tényleg azt tudom mondani, diploma nélkül is ugyanúgy boldogulsz, ha van tehetséged. Ebben a pillanatban is rengeteg on-line magazin keres cikkírókat, és később ezeket referenciaként felhasználva beadhatod a jelentkezésedet olyan helyekre, ahol dolgozni szeretnél. Nagyjából ugyanez a helyzet akkor is, ha diplomád lenne.. Nem az számít, hanem a tehetség. Ha újságíró akarsz lenni, véleményem szerint teljességes felesleges ezért egyetemet végezned.. Válassz inkább valamit, amivel bebiztosítod magad, és tágítja a látókörödet, mellékesben pedig kezdj el cikkeket küldözgetni újságokhoz.

2010. dec. 26. 15:20
 20/35 anonim ***** válasza:
100%
Olyan végzettségért amiből Dunát lehetne rekeszteni annyian vannak,azt én sem támogatnám anyagilag..
2010. dec. 26. 15:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!