Miért nem finanszírozza ezt a tesóm nekem?
A könyveket nem kell megvenni.
A könyvtárak tele vannak és mindig ad az egyetem jegyzettámogatást is, de tényleg minden ott van a könyvtárban.
Én jártam kommunikáció-médiatudomány szakra, de nagyon hamar rájöttem, felesleges. A piac telítve van "szakértőkkel", és egyetemi diploma nélkül - sima szakképzéssel - pontosan ugyanazt a melót kapja meg akárki, akinek jó kapcsolatai vannak, amit én nem. Szóval otthagytam, és most olyasmit tanulok, amit később kamatoztatni tudok.
Azt javaslom neked, felejtsd el ezt a szakirányt, elhiszem, hogy érdekel, én is azért jelentkeztem rá. Engem a filmvágás, szerkesztés, és hasonlók fogtak meg, de rájöttem, hogy ezt itthon, magamban is meg tudom tanulni, ha akarom. A többi irány más-más okból kiesett számomra (PR- gazdasági szakmám van, és utálom, újságírás - diploma nélkül is van lehetőségem írni), ami maradt, az pedig éppen olyan, hogy melót tutira nem kapok vele..
Aminek hasznát vehetnéd a jövőben, azok szerintem a műszaki, természettudományi és informatikai szakok. Nem mindegyik olyan durva, ahogyan hangzik, ha nem szeretted túlságosan a reál tárgyakat, akkor is találhatsz szerintem olyat, ami tetszene. Én sem voltam jó gimiben matekból, mégis most ttk-n tanulok, és elboldogulok:) Másrészt nagyon érdekes, nagyon jó tudni ezt-azt a világról, amiben élünk..
Egyébként nem tiszta számomra, hogy miért is kell hogy a nővéred finanszírozzon valamit. Tandíjról lenne szó? Miért nem felvételizel államilag finanszírozott képzésre? A sztárszakokra persze nehéz bekerülni, de olyan területen, ahol érdemes tanulni, nagyobb esélyed lenne..
15:17-es vagyok:
Most olvasom, hogy újságíró akarsz lenni. Erre tényleg azt tudom mondani, diploma nélkül is ugyanúgy boldogulsz, ha van tehetséged. Ebben a pillanatban is rengeteg on-line magazin keres cikkírókat, és később ezeket referenciaként felhasználva beadhatod a jelentkezésedet olyan helyekre, ahol dolgozni szeretnél. Nagyjából ugyanez a helyzet akkor is, ha diplomád lenne.. Nem az számít, hanem a tehetség. Ha újságíró akarsz lenni, véleményem szerint teljességes felesleges ezért egyetemet végezned.. Válassz inkább valamit, amivel bebiztosítod magad, és tágítja a látókörödet, mellékesben pedig kezdj el cikkeket küldözgetni újságokhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!