Higgyek ebben az átokban, vagy csak feleslegesen idegesítem magam, ahelyett hogy igent mondanék a vőlegényemnek?
A családomat mintha egy átok sújtaná már pár nemzedék óta. Minden férfitagja alkohol problémákkal küzd - vagyis inkább nem küzdött - és most félek, hogyha hozzámegyek a szerelmemhez ő is ilyen lesz. A nagymamám, anyukám, nagymamai ágról minden férfi aki beházasodott a családba, először azt mondta, hogy nem szereti az italt, és ha nem is vetette meg, de nem ittak csak bizonyos alkalmakkor. Ám ahogy beházasodtak a családba, két-három év múlva mindegyik el kezdett inni, elég nagy mértékbe, pedig nem is ismerték egymást. Volt aki bele is halt. Rettegek, mert én anyukámmal átéltem ezt apummal, és annyira félek, hogy a jövendőbelim is ilyen lesz. Beszéltem már erről vele, ő is azt mondja mint a többiek, és félek, hogy ez ha hozzámegyek rövid időn belül meg fog változni. Mit tegyek? Annyira szerettem, hogy inkább elengedném, csak ne essen bele ő is ebbe a hibába...
Ti mit tennétek a helyembe?
Ha egy férfi nem alkoholista,akkor később vagy azért iszik,mert rossz társaságba keveredik,de legtöbbször a házassággal van baj. A feleség nem, törődik a férj gondjaival,önző,házsártos stb.
Ha hiszel ebben az ostoba átok mesében,akkor soha nem fogsz senkihez feleségül menni,mert mindenkiről azt feltételezed,hogy alkoholista lesz.
Ismerjétek meg jól egymást a pároddal (nem csak az ágyban) mielőtt összeházasodtok. AQzután pedig közösen oldjátok meg a gondokat,szeressétek,becsüljétek meg egymást. Viseéljétek el a másik apró hibáit. Akkor nem lesz alkoholista a férjed.
Tudod szokták mondani,hogy az alkoholista szülő mellett felnőtt gyerekek vagy ugyanolyanok lesznek,vagy éppen ellenkezőleg,megvetik az italt,tartozkodnak az ilyen férfiaktól stb.
Köze nincsen ehhez semmiféle átoknak.
Eric Berne a Sorskönyvében foglalkozik a témával, pszichológiai oldalról.
De ha szereted, akkor menj hozzá. Ha mégis beüt az átok, akkor majd hadakozz vele. Esetleg kérj feloldozást egy paptól. Az ilyesmi néha működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!