Hogyan mondjam meg a vőlegényemnek, hogy ha összeházasodunk nem szívesen venném fel a vezetéknevét mert nem tetszik?
Szerintem agyalj ki egy másik indokot, pl. nem akarsz -né lenni, mert már nem divat, és álláskeresésnél is hátrányos lehet. + nem kell az összes papírod, bankkártyád lecserélni.
Ha nem olyan konzervatív, szerintem meg fogja érteni.
Adj neki alternatívákat és kérdezd meg tőle, hogy neki melyik tetszik.
Ha pont az, amelyiket te nem szeretnéd, akkor tereld abba az irányba, amelyik neked tetszik.
Ilyen egyszerű.
Sok sikert! :)
Miért kéne felvenni a nevét? A házasság nem egyenlő azzal, hogy "feladsz" magadból egy darabot. Már rég nem abban a korban élünk, hogy a nő a csicska, a cseléd, aki szül, főz, mos, takarít, és szétrakott lábakkal várja az urát.
Meg egyébként is, azt mondják a házasság egy szép dolog, összetartozás stb., de nálatok már így kezdődik. Ne foglalkozz ezzel a témával, hiszen semmi sem kötelező. Ha felhozza, akkor mondd meg neki, hogy szereted a nevedet, és nem akarod se az övét, se másét felvenni.
'szeretném megtartani a nevemet'- így mondd!
azt ne mondd, hogy nem tetszik..
nekem teszik a páromé, az enyém meg nem, de mégis megtartottam,mert a "-né" nem tetszik :)))
esetleg ez is lehet indok-
ma már ez gyakori, megtartani a nevet.
számomra nonszensz lenne, ha a vőlegényem arra kényszerítene, hogy vegyem fel a nevét.
van sajátom, elégedett vagyok vele :D az összetartozást nem ezzel kell kifejezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!