Most normális? Nővérem mindent megvesz a kutyájának. Karácsonyra vett neki egy csomó ajándékot, és még be is csomagolja. és együtt akarják kibontani.
Nekem is normális családi és magánéletem van, mégis mindig veszek a kutyámnak ajándékot, és be is csomagolom :D
De nem ő bontja ki, hanem én, és odaadom neki. Ettől nem érzem magam hülyének. Ő meg örül is minden ajándéknak egyből szagolgatja meg magával viszi :)
Szereti a kutyáját, az nem baj. Ha neki jó, akkor adjon neki ajándékot. Nálunk is mindig kapnak a kutyák karácsonyra ünnepi menüt, csak épp velős csontot meg ilyesmit. Meg valami párnát vagy takarót az almára.
Az asztalhoz ültetés már más kérdés. Szerintem otthon azt csinál, amit akar, viszont a családja igényét tiszteletben kellene tartani, mert mégis a családjáról van szó. Ha ti nem tűritek a kutyát az asztalnál, akkor ne ültesse már oda. Lehet neki adni egy tányérban kaját az asztal mellett a földön, ha nem a "kinézi a falatot a szátokból" típus, akkor ezzel nincs gond.
Bár nekünk volt olyan kutyánk, hogy megette a kajáját, aztán jött kuncsorogni. Megkapta a falatot, aztán kiköpte, hiszen jóllakott már. Na őt nem engedtük be az asztalhoz :)
Szerintem a nővéred túlzásokba esik, főleg hogy még be is csomagolja, meg ráadásul hogy az asztalhoz ülteti.
Mi a kutyánkkal ugyanúgy bánunk Karácsonykor mint bármikor máskor mégse jelenti azt hogy kevésbé szeretnénk.
Szőke nő elmegy a varrónőhöz:
-Kutyának is vállal ruhavarrást?
-Hát... végül is miért ne. Hozza be és levesszük róla a méretet.
-Jaj azt nem leheeet!
-Miért nem?
-Meglepetés lesz a szülinapjára!
Hát, akkor a nővérednél a kutya a falkavezér.
Nekem is szobacirkálóm van, de igyekszem kutyaként tekinteni rá és olyan dolgokkal jutalmazni, amit kutyaként értékelni tud. Ferrariba is ültethetném, de szerintem a kutyának tök ugyanaz, mint a Trabant, mert neki ezek nem fontosak. (Mint ahogy én se ugrálok az ajtó előtt, hogy mehessek sétálni, vagy cibálhassam a a csipogós csirkémet.)
A kutya a sétát, a közös játékot nagyon élvezi. Csakúgy, mint a simogatást, törődést. De egy vallási alapú ünnepet nehezen tudna átérezni.
No meg a kutya akkor nyugodt és kiegyensúlyozott, ha nincs rajta a "falka" védelmének a felelőssége. Ha azt csinál, amit akar, ő úgy értelmezi, hogy ő a falkavezér. Innentől rajta van a felelősség, hogy vigyázzon a falka tagjaira. Tehát ha valaki elmegy otthonról, a kutya szorongani fog, hogy nincs vele és nem tud rá vigyázni. Ha az ember a falkavezér, akkor a kutya nyugodt, mert nincs rajta felelősség - a falkavezér tud magára vigyázni, nem kell aggódni érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!