Hogy töltitek a szent estét?
Le leszek pontozva, de én pároméknál töltöm. Anyukája hív meg mindig, tudja, hogy apámmal nem jó a kapcsolatom. (alkesz)
Nagymamáik minden karácsonykor jönnek, így legalább párom se unja magát halálra a sok politikai dumától.
Nálunk is egész meghitt a hangulat.
23.-a nyugott, mert egyedül vagyok itthon, iskolai szünetem van. 24.-én már nem dolgoznak, hárman vagyunk itthon. A nap úgy kezdődik, hogy anyukám felkell olyan 10 körül, megfürdik, majd elkezd takarítani. 2 óra után olyan elképesztően ideges és feszült lesz, hogy jönnek a veszekedések... először apukámmal, hogy egy szemét, bunkó, semmirekellő senkiházi. Aztán anyukám elővesz engem, hogy egy neveletlen, elb*szott, idióta kölök vagyok, akit ha apám kicsit is normális lenne már régen agyonvert volna, meg természetesen a szokásos szöveg, hogy úgy kellettem neki, mint púp a hátára...
Olyan 5-6 körül lenyugszik, elfárad és nekiáll a karácsonyi sütésnek. Süt valami piskótát 8 tojással, leönti csokimázzal és megint elővesz, hogy zabáljam meg, mert úgy nézek ki, mint egy auswitzi menekült... estére külön szobában nézünk tv-t.
25.-én már nem takarít. Rájön a karácsonyi hangulat és elkezdi az óriási karácsonyi sütés-főzést. Habár csak hárman vagyunk, csinál egy hadseregre való kaját. Én fogom magam és nagy sértődötten (a tegnapi dolgok miatt) csinálok magamnak ebédet, mert a fasírtot, a húslevest meg az oldalast nem csípem... főleg az övéit. Most vagy megint belém köt, vagy béként hagy.
26.-án meg kimegyek valahova, hogy ne legyek otthon.
2 nagyszülőm nem él, egyet nem ismerek, egy pedig külföldön él. Unokatesóm nincs, mert szüleim egykék.
Utolsó!
Remélem találsz magadnak egy párt akivel majd nyugodtan, békében karácsonyozhattok, mert amit leírtál az katasztrófa! :(
Sajnálom!
24-én reggel felkelünk, reggelizünk valamit. Fát díszítünk, kicsit takarítunk.
Az ételeket általában előre elkészítjük (majonézes saláták, a halat, húst előre bepanírozzuk), 24-én a köretek, és a levesek készülnek frissen. Általában a süteményeket is előre elkészítjük (kókuszkocka, mézes krémes, kókuszgolyó) Olyan 4-5 óra körül anyu elkezdi sütni a halat/húst, mi addig megfürdünk, hajat mosunk, felvesszük a szép rucinkat :] Utána anyu is elmegy készülődni.
Bepakoljuk a fa alá az ajándékokat. Vacsorázunk, utána elpakolunk. Majd amikor "lenyugodtunk", átadjuk egymásnak az ajándékainkat. Utána közösen kávézunk, filmet nézünk :]
11:36 vagyok
Egyébként minden évben találkozunk unokatesómékkal (anya unokatesójának a családja), idén 26-án. Régebben az apai ági rokonokkal is volt nagy banzáj mindig, de most nem lesz, mert áll a bál (apa meg nagybátyám összebalhéztak, és kben is, apa nagybátyjáék szokták rendezni, akikből bátyóka elhunyt szegény, a felesége meg nagyon rosszul van, és már egyébként sem a nagy házban lakik, ahol elférne az egész bagázs... mondjuk nem bánom, mert tényleg csak karácsonykor találkoztunk kb., és ilyen fogkémreklám-szerű bájolgás volt az egész a kártyázást kivéve).
Nálunk úgy zajlik, hogy 23-án anyuval előre elkészítjük, amit lehet (leves, húsok, francia saláta, süti), hogy másnapra csak a köretek legyenek. Aztán 24-én délelőtt feldíszítjük a fát hármasban (apu a tévé előtt fekve ossza az észt, hogy mit hova tegyünk :D ), aztán átmegyünk a nagymamámhoz tesómmal (15 éves) és feldísztjük ott is a fát meg elhozzuk a halászlét. Mire hazaérünk már a fa alatt vannak az ajándékok, mi is betesszük a sajátunkat. Aztán a fiúk tv-nek, mi csajok meg főzünk. Olyan 3-4 körül átjön a mamám (tavaly meghalt a papám, és így nálunk tölti a délutánt/estét), addigra csinin felöltözünk és megterítünk majd megebédelünk (anyukám cukorbeteg és emiatt mi nem húzhatjuk sokáig a kaját, tehát, hogy vacsi legyen belőle). Aztán elmosogatunk, rendet teszünk és kibontjuk az ajándékokat egyesével (ennek külön rituáléja van). Aztán csak elvagyunk, beszélgetünk, sütizünk, este pedig közösen dvd-ünk.
25-én elmegyünk a temetőbe meg másik nagyanyámhoz, ott találkozunk uncsitesómékkal. Ott nem nagyon eszek, mert nem a legjobb szakács a mamám. Aztán haza és itthon eszek. Végül átjönnek nagybáttyámék és velük is sütizünk, ajándékozunk.
22 L.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!