Hogy töltitek a szent estét?
Figyelt kérdés
Milyen szokások alakultak ki,mi a sorrend aznap(ajándékozás,közös vacsora,stb.)?Csak a szülők és a gyerekek,vagy a nagyszülők is ott vannak 24-én?Vagy ők csak 25-én,26-án?Most először töltjük négyesben kis családommal a karácsony estét szülők nélkül,azért kíváncsiskodom ennyire.Szokatlan lesz,főleg a férjemnek.2010. dec. 18. 19:11
1/31 anonim válasza:
Szia!
Hát, ami azt illeti elég égő, de azért leírom :)
Szóval a húgom (18) és én (21) reggel felkelünk, örülünk, mint majom a farkának, hogy szentreggel van, eszünk valamit, segítünk a csokikat meg a szaloncukrokat akasztóra tűzni, utána délre megyünk mamához. Ott megebédelünk, megvárjuk amég papa hazaér a munkából, addig feldíszítjük a fát, és ha hazaért előadunk nekik egy karácsonyi műsort. Ezt én szoktam megírni, húgommal adjuk elő:) Mamáék imádják. Utána értünk jönnek anyuék, kb. 7-8 körül, itthon is átadjuk az ajándékokat, megvacsorázunk, persze akkorra már a másik mamámék és dédi is itt van, együtt vacsizunk, meg ünnepelünk :):)
Másnap jönnek a keresztszüleink és az unokatestvéreink, harmadnap pedig pihenő :)
2/31 anonim válasza:
Mi hármasban töltjük a szentestét. Ez már három éve így van, amióta megszületett a gyermekünk. A nagyszülőket a két ünnep között látogatjuk meg, mert sajnos nagyon messze vannak, nem úgy van, hogy reggel elmegyünk, este hazajövünk. Két ünnep között meg 2-2 napot töltünk a nagyszülőknél.
3/31 anonim válasza:
szűk családi kör, papa, mama, rokonok, 25-26. án
5/31 anonim válasza:
Mi reggel szokásosan felkelünk megfőzzük az ünnepi ebédet. Ebéd után feldíszítjük a karácsonyfát (ez általában este 6-7 ig is eltart). Közbe készülnek a sütemények. Este vacsizunk. Engem néha kiküldenek a szobából, hogy a Jézuska hozza az ajándékot. Utána lekapcsoljuk a lámpát, tévét, meggyújtjuk a gyertyákat és karácsonyi dalokat hallgatunk és éneklünk. Utána jönnek az ajándékok. 9-ig mindenki elvan az ajándékával és játszik.
6/31 anonim válasza:
Sajnos, senki nem írja, hogy elmegy templomba. Amikor a karácsony nem az ajándékokról, hanem Jézusról szól!!!
7/31 anonim válasza:
Én nem vagyok vallásos, ezért nem megyek templomba.
8/31 anonim válasza:
Illetve meg vagyok keresztelve, de nem vagyok vallásgyakorló.
9/31 anonim válasza:
Kedves utolsó! Azért nem írtam, hogy megyünk templomba, mert úgy éreztem, nem erre irányul a kérdező kérdése. Természetesen megyünk szenteste templomba, ahogy minden évben. 19:15 voltam.
10/31 anonim válasza:
Nekem inkább úgy tűnik, azt írják, a családjukkal vannak. Hiszen ez a szeretet ünnepe. Otthonról is lehet szeretni Jézust, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!