A másik kereszt nevem szeretném használni. Viszont félek
attól h a körülöttem levők képtelenek lennének
megszokni. Mi a véleményed?
Figyelt kérdés
2 keresztnevem van:Andrea és Krisztina...az Andreát használom amióta az eszemet tudom(17 éve) de most a másikat szeretném használni,viszont a suliban, otthon ,a barátom is Andreaként ismer...
Hamar átszoknak rá. :) De lesznek, akik életed végéig Andreának fognak akkor is szólítani, erre készülj fel.
2010. dec. 11. 23:56
3/12 anonim válasza:
Első vagyok. Nekem is két keresztnevem van, és azt használom, amelyik jobban illik a vezetéknevemhez.
2010. dec. 11. 23:57
4/12 anonim válasza:
Ez a Te döntésed de számíts rá hogy sokan legtöbb esetben a régit fogják mondani megszokásból. Az új ismerősöknek könnyű lesz a másikon bemutatkozni de a régieknél érthető ha nem fogják az újat használni vagy csak nehezen.
Nekünk lakik a házban egy nő aki megváltoztatta a nevét, és egyszercsak előállt hogy mostantól ő nem Kata hanem Andi. Hát mondanom sem kell nagyon kevesen Andizzák a régi ismerősök közül, mi például családban Andikatának nevezzük, hogy mindig tudja a többi kiről van szó mert az új neve nem mindig őt jelenti egyszerűen mert nem azt szoktuk meg.
2010. dec. 11. 23:57
5/12 anonim válasza:
Nekem egyik kolléganőm 15 éve újra férjhez ment, és felvette az új férje nevét. Mondanom sem kell, hogy mindenki a régi férje nevén szólítja a mai napig. (Tehát nem Kovácsnénak, hanem Feketénének, holott már 15 éve nem Feketéné).
2010. dec. 11. 23:59
6/12 anonim válasza:
Na igen! Én is ezért gondolkodom egy ideje, hogy az Anna helyett Ramonára álljak...nem szeretem az Annát, de nem hiszem, hogy meg tudnák szokni a Ramit...
2010. dec. 12. 00:00
7/12 anonim válasza:
ezentúl mutatkozz be úgy mindenkinek, hogy Krisztina :) én régen mindig más néven mutatkoztam be:D aztán az egyik (a Lilla) név annyira rám ragadt, hogy mára már az ismerőseim 90%a Lillának hív, sőt fel is vettem, mint 2. keresztnév :) Hátha megszokja mindenki, hogy téged így is hívnak...;)
/nekem a Krisztina a szebb/
2010. dec. 12. 00:00
8/12 anonim válasza:
szomszéd?
2010. dec. 12. 00:06
9/12 anonim válasza:
Egyik ismerősömnek egy keresztneve van, Szilvia, mégis mindenki Gabikázza...asszem megkérdezem tőle, hogy miért:) nekem ez nagyon fura, mintha identitást is váltanál...
2010. dec. 12. 00:07
10/12 anonim válasza:
16évesen írattam át a nevemet. 1évbe telt mire én is megszoktam:) De már a környezetem is megszokta. Régi ismerősök is, család is. Annyi, hogy ha Andinak hívnak ne figyelj.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!