Minden férjes asszony kölcsön kér a férjétől pénzt?
Nem, egy család vagyunk, tehát a kassza is közös.
De nem mondom, hogy nem hallottam ilyenről, mert pl. egy rokonom 8 éve él együtt egy pasival, aki lényegesen többet keres nála, de, ha a lakásban szükség van valamire, akkor kölcsön ad a lánynak, KAMATRA!!! A hajamat téptem mikor először hallottam, de mára nem érdekel. Úgy csinál magából hülyét, ahogy akarja. De ez azért elég extra eset.
A kérdésedet és néhány kommentet olvasva igencsak kikerekedett a szemem.
Szerinted és a férjed szerint mit jelent az a szó, hogy házasság?
A házasság egy jogi kifejezés, azt jelenti, hogy élet-, vagyon- és gazdasági közösségben él a pár, nincs alá-fölérendeltségi viszony, a teljes befolyt bevételnek a közösség jelenlegi és jövőbeni megélhetését kell(ene) biztosítani. Az a baj, ha valaki úgy vezette be a házasság elején, hogy kapcarongyot hagyott csinálni magából, az ebből már nagyon nehezen, vagy sehogy sem tud kimászni.
Egy olyan gondolkodású férfival összeházasodni sem szabad, mint a Te férjed, nemhogy gyerekeket vállalni vele!
Ezek szerint, ha elválnál tőle, anyagilag (lelkileg) sokkal jobban járnál a gyerekekkel együtt, mert akkor a bevétele 40%-át gyerektartás címén oda kellene adnia és nem kölcsönbe(???), az eddig felhalmozott "adósságod" láttán pedig a válóperes tárgyaláson még a bíró szeme is elkerekedne. A Te férjed nem férj, nem apa, ő csak egy here, egy basa, aki uralkodik rajtad és rád kényszerített egy totálisan torz együttélési modellt.
Bocs, de erre a helyzetre jellemzésként csak egyetlen szó jut eszembe.: szánalmas!
Soha sem kellett kérnem, minden közös nálunk, pedig nem kevés pénzt pakol be a férjem havonta a számlánkra.Soha még nem szólt semmiért, nem kért számon, minden kiadást én intézek, a bevásárlástól a számlákig, a könyvelőtől, a gyerekig.Szerintem Ő csak tankolni szokott magának:)A nagyobb kiadásokat megbeszéljük, most pl: a síelést meg a karácsonyt, de ezeken kívül teljesen a magam ura vagyok.Mondjuk ehez azért az is kell, hogy tudja, szórhatnám a pénzt, de soha sem voltam felelőtlen, vagy pazarló, nem kell a sokadik kütyü, meg minden nap étterem, stb.
Kérdező, szerintem ez a legmegalázóbb dolog, amit tehet veled a férjed.
ooooo... mostantol ne kölcsön kerj, hanem fizetest: babysitterkent a gyereke ellatasaert (ne legyel gonosz, ne orabert kerj, mert az nagyon sokra jön ki, egyezzetek meg egy havi fix összegben). Bejaronökent (többet kerj, mint egy takaritonö, hiszen fözöl is ra). Ezenkivül az etkezesekböl szamold ki a raesö reszt, azt is fizesse ki, ha a szamlakat is neked kell gyesböl fizetned, szintugy szamold ki az ö reszet, es legyen szives azt is kifizetni. Ja es igen, mint, ahogy mar irta valaki, legyen szives a szexert is fizetni. Ez igy lenne korrekt, ha a ferjed gondolkodasat vesszük alapul. De, ami engem a legjobban felhaborit, hogy ez meg csak nem is oda-vissza müködik, legkesöbb akkor boritottam volna asztalt, amikor bele kellett volna adnom parkolasos büntetesbe.
Növeremek is pl különkasszan vannak. Ertelemszerüen a növerem ferje keres többet (növerem is gyesen van). A ferje fizeti az összes szamlat, vagy pl a nyaralasokat (de iden pl mondta, hogy nem lesz sok penztük, ugyhogy HA tud a növerem a költöpenzre felrerakni, az jo lenne. Nem követelte, egyszer nem ellenörizte le) a növerem a havi elsö nagy bevasarlast, pelenkaval, mindennel, a többivel szabadon rendelkezik, de ha elfogy a penze, es kell a gyerekeknek overall, nem mondja azt a ferje, hogy majd veszel a jövö havi gyes-edböl, vagy na jo, most odaadom, de jövö honapban add vissza. Közösek a gyerekek, közösen hasznaljak a hazat, a sogorom azt eszi, amit a növerem föz. Ha mar külökassza (bar szammra ez egy rejtely...), akkor igy.
(ja es van egy közös szamlajuk is, amire minden honapban a sogorom utal 50 e ft-ot, hogy, ha akarmi törtenik, akkor ne alljon ott a növerem a gyerekekkel, penz nelkül)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!