Minden férjes asszony kölcsön kér a férjétől pénzt?
Figyelt kérdés
Mert én csak akkor tudok vásárolni a családnak ha kérek tőle kölcsön mert én gyesen vagyok és abból adom vissza2010. dec. 9. 21:21
31/49 anonim válasza:
Nálunk is ez megy sajna. Anyu a fizetését felveszi, átmegy postára, befizet minden csekket, számlát, hitelrészletet mindent. Marad a fizujából kb 10000Ft, amiből bevásárol ezt-azt (kaját ami nagyon kell) aztán egész hónapban úgy kell kunyerálnia a pámtól. Néha csöppent neki 2-3000 FT-ot heti bevásárlásra, de úgy csinál mintha anya elherdálná a pénzt, fogalma nincs mit lehet venni ennyi pénzből, kb semmit. Ez szerintem nem normális dolog. Anya sokszor azt se tudja mit főzzön mert annyira nincs itthon kaja. ÉS nem lehet vele megbeszélni. Ha esetleg elmegyünk együtt bevásárolni, akkor nem mondja meg előre hogy mennyi pénze van, csak mondja hogy menjünk vásárolni. Vásárlás közben meg anya állandóan kérdezgeti, hogy ez meg az belefér-e még, és még akkor se mondja hogy van X Ft-om ennyiből vásárolhatunk. Ez szerintem iszonyat megalázó, anyám pont annyit gürizik a munkahelyén mint ő és mégis kuncsorognia kell. De megbeszélni nem lehet vele, mert fel van háborodva ha szóba hozzuk neki. HA a férjeddel lehet még beszélni akkor próbáld meg.
32/49 anonim válasza:
Én sem írtam mást mint az előttem szólók, mégis lepontoztak. Én ezt nem értem. Mikor tud jó lenni,
hasznos lenni egy válasz?
33/49 anonim válasza:
KÖLCSÖN nem kérek...mert minden közös...
34/49 anonim válasza:
Nagyon rossz rendszerbe vagytok, add a férjed kezébe a listát és vásároljon ő, 2 menyetek el a hétvégén és 1 hétr vásároljatok be. Házzasok vagytok az anyagi felelőségen ossztozni kell.
35/49 anonim válasza:
SOHA nem kernenk kolcson a ferjemtol add de nem kolcxson mert minden KOZOS!!! ha meg ekkor atusko az urad mondd neki fizessen as sexert is:s
36/49 anonim válasza:
Nos... magyar törvények szerint a házasság megkötése után szerzett vagyon KÖZÖS vagyonnak minősül. Ha te keresel 20-at, ő 180-at, az 100-100. Persze fordítva is igaz. Mondd meg neki nyugodtan. Bár én a helyedben hozzá sem mentem volna. (Bocsi, ha megbántottalak, de számomra fontos, hogy én legyek az első, ne egy "haver")
37/49 anonim válasza:
Nem kérek kölcsön, hiszen közös. De ha az én pénztárcám kifogyott, az övé még nem, akkor kérek vagy szólok, hogy kivettem.
38/49 anonim válasza:
Én is gyesen vagyok,férjem dolgozik,de soha nem volt nálunk ilyen kérdés.Közös kasszán vagyunk. Szerintem ez nem normális dolog amiröl írsz,és te szerinted sem,hiszen nem tetted volna fel ezt a kérdést.Beszélgess el vele.
39/49 anonim válasza:
Nekünk egy számlánk van két bankkártyával. Fel sem merül, hogy ne használhatnánk mindketten belátásunk szerint. (Ő többet keres, de volt idő, amikor én tartottam el őt. Ahogy az élet hozza.)Persze a nagyobb kiadásokat megbeszéljük, mert ha mindketten akarunk valamit, akkor általában az egyikünknek vállalni kell, hogy vár a következő hónapig. De külön vagyonunk egyáltalán nincs, minden teljesen közös.
40/49 anonim válasza:
Jesszusom, ez nagyon kemény. Kérdés: a férjed talán külön vesz magának ételt? Vagy mi? Nem eszik abból amit te veszel? Ha eszik belőle, akkor miért kell neked a gyesből kifizetned? A gyerek az talán nem közös? Tehát a gyerek ellátásából köteles kivenni a részét...Te tartod el magad és a gyerekedet a gyesből, míg ő dúskál a pénzében, és kiszolgáltatja magát veled? És mégis mit csinál azzal a pénzzel amit megkeres? Mind magára költi, a gyerekére meg tojik magasról? Ez hihetetlen...A mesében sincs ilyen, komolyan mondom. A férjed egy igazi roha*ék, én a helyedben már rég elváltam volna... Anyagilag nem lennél sokkal hátrébb, és legalább nem keserítené meg az életedet egy ilyen szemét alak. Sőt, így legalább kötelessége lenne kifizetnie a gyerektartást. Ahogy elnézem, most nem költ a sdaját gyerekére egy fillért sem. PONT AZÉRT KÉNE NEKI TÖBBET ADNIA, MERT TÖBBET KERES!!! Így lenne logikus!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!