Meglátogatnátok a "haldokló" nagymamátokat?
Az a helyzet, hogy a szüleim elváltak még kiskoromban, azóta nem beszéltem apám szüleivel. Sose voltunk jóban, amikor kicsi voltam, mindig kivételeztek a másik unokával (folyton ő kapott ajándékot, mi tesómmal a konyhában kellett, hogy együnk, ők az ebédlőben stb.). Egyszer sem küldtek nekem/nekünk képeslapot szülinapra, nem mondták, hogy találkozzunk.
Pár napja apámmal mentem vásárolni és éppen hívta őt az anyja, kérdezte kivel van. Amikor kiderült, mondta, hogy beszélni szeretne velem. Apám átadta a telefont és így sikerült 5 percet beszélnünk.
Végig szidott, hogy milyen unoka vagyok, hogy sose megyek hozzájuk, nem hívom fel őket ünnepekkor stb. és, hogy most a halálán van, de még így sem látogatom meg.
Amúgy most jobban van, de tény, hogy elég beteges.
Ti mit tennétek, elmennétek vagy hagynátok a dolgot?
Tény, hogy nem felhőtlen a kapcsolatotok és a viselkedése is kiakasztó.
De én elmennék a helyedben, mégis csak a nagyanyád.
Én csak kíváncsiság miatt mennék el,hogy vajon mit akar mondani,vagy mire készül?
Kíváncsi lennék,hogy mit szólna,ha megemlíteném neki,hogy bizony nekem is nagyon fájt,hogy semmibe vett,és emlékeztetném,hogy "MAMA! Emlékszik amikor a konyhában kellett ennünk mint a cselédeknek,de maguk meg bent az ebédlőben ettek?Nagyon rosszul esett ám!" Nagyon érdekelne,hogy mit reagálna..
Ha rögtön,hogy belépnék az ajtón már ócsárolna,bizony én is elmondanám,hogy szégyellje magát,és mint nagyszülő teljes kudarcot vallott,és akkor ott előtte meg is mondanám,hogy ez volt az a nap amikor utoljára eljöttem magához..
Az idős embert nem lehet úgy kezelni, mint egy egészséges fiatalt. Kezeld úgy, mintha a szidása is a betegsége része lenne.
Egyetlen kérdés van: akarod-e látni, és ha nem, ha meghal, nem fogod-e sajnálni, hogy nem látogattad.
Ha akarod látni, menj el hozzá, ha nem, akkor ne.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!