Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kislány keresztelőjén kitől...

Kislány keresztelőjén kitől illik kapni az aranyláncot kis kereszt medállal?

Figyelt kérdés

Nem tudom mennyire volt érthető a kérdésem.

Most volt a lányom keresztelője. A testvérem és a párja voltak a keresztszülők, tőlük megkapták az ominózus láncot ajándékba. Aznap az anyóséktól nem kaptunk semmit, erre másnap tőlük is egy az egyben ugyanolyan láncot ugyanolyan kereszttel kaptunk.(igaz, azt nem látták, hogy mástól miket kaptunk). Én úgy tudtam, hogy ezt a keresztszülő veszi, a többi rokon más medált vagy fülbevalót stb. ad nem? Ki nem állhatom anyósékat, nem is vagyunk jóban. Szerintem túl akartak licitálni mindenkit ezzel az ajándékkal nem? Most van két majdnem tök egyforma lánc. :( Párom azt mondja, nem baj, majd kicseréljük másra később. De ha ezt megtudják anyósék akkor vér fog folyni. :)

2010. dec. 7. 12:57
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Még annyit, igen lehet szidni anyósékat.

Hónapokkal ezelőtt beállítottak, hogy kiválasztották a keresztszülőket ( valami távoli rokont akit még soha nem láttam, nem is hallottam róla), mert neki van ismerettsége egy papnál aki majd megkereszteli a lányunkat. Azt is eldöntötték, hogy milyen vallású legyen és melyik templomban lesz a keresztelő. Én kerek perec megmondtam, hogy erről mi fogunk ketten dönteni a gyerek szülei és nem más!

És ez csak egy a sok száz ilyen és ehhez hasonló lépésükből.

2010. dec. 7. 14:23
 12/13 anonim ***** válasza:

Ilyen ajándékot szerintem a keresztszülők vesznek. De ahány ház annyi szokás ugyebár.

Én is a keresztszüleimtől kaptam egy ilyen láncot, más ékszert (fülbevalót pl.) meg a születésemkor.

Ahogy olvastam anyósod lépéseit még a keresztelő előtt, hát nem semmi az öreglány, van képe a dolgokhoz az fix. De az jó, hogy kiálltál az igazad mellett.

2010. dec. 7. 16:57
 13/13 anonim ***** válasza:

Szerintem eléggé "hiperpigmentált kisebbségi" szokás aranyláncot venni kisgyerknek.

Egy keresztelőnek nagyon nem erről kéne szólnia.

2012. ápr. 13. 11:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!