Mindenki nagy családdal karácsonyozik? Én csak anyuval, meg nagyival fogok. Hogy tehetjük majd mégis hangulatossá a karácsonyt? Nálatok hogy zajlik?
Figyelt kérdés
Nekem csak ők vannak, meg hát az unokatesómék, de hozzájuk majd mi megyünk 26.-án. Mindig úgy zajlik a karácsony, hogy megcsináljuk az ételeket, közben ők hússzor összevesznek, én TV-zek, aztán végül mindenki összeveszik mindenkivel és valaki elmegy otthonról. De komolyan ez van, elég hangulatromboló. Már előre remeg a gyomrom, ha arra gondolok, hogy megint mi lesz majd. Ezért utálom a karácsonyt, de tényleg. Már semmi ötletem nincs, hogy mivel oldhatnánk a feszültséget, mert én mindig megpróbálom őket csitítgatni, de akkor is összevesznek:( Számomra a karácsony az az ünnep, mikor összeveszünk és kitör a családi perpatvar, a 3 nap kiabálással zajlik. Úgy irigyelem azokat, akik sokan vannak, leülnek az asztalhoz, esznek, közben beszélgetnek, megajándékozzák egymást nyugodtan, nevetnek stb. Ráadásul karácsonyfánk sem szokott lenni, mert azt mondja anyu, hogy felesleges pénzkidobás (jó, mondjuk kicsit tényleg az, de legalább jelképesen lehetne valami). Ah, szerintetek mivel tehetném normálisabbá a hangulatot majd? Akármilyen ötlet jó lenne2010. dec. 1. 11:29
11/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm:) A fa amúgy annyira nem is hiányzik, nem tudom, miért írtam, végül is mindig fel van díszítve a ház, szép a dekoráció. Meg úgy nem is a részletek miatt aggódom, mert mindig tök finom karácsonyi menüt csinálunk anyuval, ajándék is megvan (kb. 2 éve pénzt kapok, amiből ruhát veszek, anyu szerint ez a leghasznosabb ajándék, úgyis öltözködni szeretek a legjobban), dekoráció is stb. Meg ezek nem is olyan fontosak, inkább a családi béke, de az nincs meg és ez teszi tönkre az egész karácsonyt. Csak nem tudom, miért van így. Illetve persze, vannak dolgok, amik ezt kiválthatják, de legalább arra az egy napra kéne nyugodtnak lenniük, ha az év többi napja úgyis veszekedéssel telik..
2010. dec. 1. 11:56
12/17 A kérdező kommentje:
Hát zsebpénzt nem kapok, de ősziszünetben voltam diákmelón és abból anyunak parfümöt veszek, megérdemli.
2010. dec. 1. 11:59
13/17 anonim válasza:
Mi lenne, ha megpróbálnál egy kis "kedves múltat" becsempészni a fa helyett? Vegyél elő régi fényképeket, nézegesd őket feltűnően, aztán ha odaül melléd a mamád, kérdezd meg, hogy ez a kép hol is készült a papáról? Ekkor mennyi idős volt az anyu... stb. Szerintem ez lehet, hogy bejönne és ha felidézhetnék a régi időket, amik talán boldogabbak voltak, boldogabban telne az ünnep is.
14/17 A kérdező kommentje:
Köszi, ez jó ötlet. Bár egyszer csináltam ilyet azt hiszem és az lett a vége, hogy összekaptak valamin, mert előjött egy régi családi feszültség
2010. dec. 1. 12:04
15/17 anonim válasza:
Nem egészen értem, amit írsz. Anyukád és nagymamád veszekednek szenteste, vagy csak a harmadik napon, a nagycsaládi találkozón megy a harc? Ha otthon is veszekednek, akkor egyszerűen ülj le még jóval karácsony előtt anyukáddal is, nagymamáddal is, és mondd el nekik, hogy neked mennyire fontos lenne a békés hangulat legalább karácsonykor. Ha tudod, min szoktak vitázni, akkor te is megpróbálhatod finoman kivédeni a konfliktusokat. Ha a nagycsaládban megy a perpatvar és csak a harmadik napon, akkor meg próbáljátok meg humorosan felfogni. Biztosan túl temperamentumos és akaratos emberek vannak a családodban.
16/17 A kérdező kommentje:
Hát, ők ugye mindig veszekednek. De mikor jön a karácsony, akkor már elkezdik szenteste és ez megy 3 napon keresztül. De mikor a nagyobb család van együtt, akkor nem veszekednek arra az időre.
2010. dec. 1. 12:11
17/17 anonim válasza:
A fenyőágas dolgot inkább az 1. válaszolónak írtam, mert úgy éreztem a válaszából, hogy neki fáj, hogy nem lehet karácsonyfája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!