Hogy tegyem hangulatossá a karácsonyt?
Diszitsetek fel szepen a fat, egokkel, ez nagyon fontos szerintem! A szobaban csak a karacsonyfa fenyei vilagitsanak, es hallgassatok zenet, itt a neten is rengeteg van, a youtube-n. A halk, karacsonyi zene nagyon fontos. Nezzetek meg karacsonyi filmet is, biztos lesz karacsonykor a tv-ben. Fozzel, sussel finomakat, es legyen valamilyen finom illatos gyertyad is. Csillagszorot is szoktunk gyujtani, es ahhoz elenekelni a mennybol az angyalt.
A nyugalom, a csend a lenyeg. Remelem sikerulni fog iden. Probalj ne gondolni a multra, csak a piciddel foglalkozz. Minden jot nektek, szia
Én szerencsés vagyok, nekem mindig gyönyörű karácsonyom volt a családom körében. Nekem is ez lesz az első babás karácsonyom, már nagyon várom!
Ami nekem gyerekkoromtól kezdve összekapcsolódott a karácsonnyal, azt próbálom most továbbadni a kislányomnak is. Talán te is meríthetsz belőle ötleteket, remélem, találsz használhatót és olyan boldog karácsonyotok lesz, mint még soha.
Az egyik, ami nekem a karácsonyt jelentette mindig, az a süteményillat. Máskor is sütöttünk, de a karácsonyi sütiknek (pl. mézeskalács) olyan más az illata!
Már hetekkel előbb elkezdjük mindig a hangulat kialakítását. Saját készítésű adventi koszorú kerül az asztalra, dísz az ajtóra, a terítőket karácsonyi mintásra cseréljük, előkerülnek a karácsonyi cd-k. Én mindig festek az ablakra valami kedves, karácsonyi dolgot.
Szenteste mindig énekelünk együtt. A családban többen is játszunk valamilyen hangszeren, ilyenkor mindig összeáll a családi együttes, nagy éneklés van. A közös énekhez egyébként nem kellenek hangszerek, anélkül is lehet és érdemes is.
Ha tehetem, saját készítésű ajándék is kerül a fa alá, annak mindig jobban örülnek, mert az valami személyes és benne van a készítő egész szíve, keze munkája.
A karácsonyi vacsorához ne sajnáld az időt a terítésre, olyan jó a csodás ünnepi asztal körül ülni!
Még valami: karácsony körül érdemes elsétálni a templomba, akkor is, ha nem vagy hívő. aA feldíszített templomnak, a Betlehemnek olyan csodás hangulata van, erőt és boldogságot meríthetsz belőle.
De ami a legeslegfontosabb, hogy próbáld önmagadban rendezni a dolgokat, kizárni a lelkedből a régi rosszat, csak a most-ra, a jóra koncentrálni. Akard, hogy ez a karácsony most másképp legyen, akard, hogy a kisbabád élete első karácsonya meébe illően szép legyen és akkor az is lesz.
A legdrágább kincset, a gyermeket már megkaptad. Minden ajándéknál többet ér ő a fa alatt, a karodban. Erre koncentrálj.
Kívánok nektek nagyon sok boldogságot, áldott, békés, felejthetetlen karácsonyt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!