Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennél a helyemben? Hogy...

Mit tennél a helyemben? Hogy kezelnéd ezt a helyzetet?

Figyelt kérdés
Lányom 20 éves. 2 éve érettségizett és azóta gyakorlatilag nem csinál semmit. Otthon van egész nap, felvételizett egyetemre tavaly, és idén is, de nem sikerült. Mondom neki, hogy tanuljon szakmát, de ideges lesz. Nem érdekli semmilyen szakma, kivéve a fodrászatot Hajas iskolájába ami viszont 600-700 ezer, nem tudom kifizetni. Dolgozni sem megy. Azt mondja, hogy nincs munka, de valójában nem is keres. Nem is akar dolgozni menni. Ha ezt szóba hozom öngyilkossággal fenyeget, üvöltözik, ordít, sír, tajtékzik hogy a Dunába fog ugrani, mert az ő élete nem ér semmit. Idejét az otthoni 3-4 órás napi takarítással tölti, de ettől szintén ideges, és engem vádol, hogy én ezt "elvárom" tőle. A mi lesz veled a jövőben kérdésre azzal felel, hogy "majd csak lesz valami, mindenki törődjön a maga dolgával".
2010. nov. 30. 17:45
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Az nem lehet, hogy el lett kényeztetve, mivel egyetlen gyerek, gondolom nem panszkodhatott soha!

Én 23éves vagyok!

Leérettségiztem ,tanultam szakmát, dolgozom!!!!

Mert a szüleim nem tehették meg anyagilag, hogy alámrakjanak mindent!

Mentem volna fösulira is, de nem birtuk volna:(

Ehelyett elmentem dolgozni, volt rendes fizetésem amit nem vertem el hülyeségekre-most is abból élek, mert idöközben munkanélküli lettem, de nem ülök itthon inkább elmentem egy tanfolyamra!

Te irtad 2éve nem csinál semmit, ha akkor elmennt volna dolgozni akár napi 4órába már régen fodrász lenne!

2010. nov. 30. 18:25
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha valaki nem tud tanulni és rossz tanuló is volt. Annak miért kell egyetemet/főiskolát végezni?! Gyűjtögessetek a hajas iskolára jobban jár, mert ha elvégzi a (gondolom) büfészakot, akkor népesítheti a diplomás munkanélküliek táborát. Az előttem lévők jól mondták, ezt szankcionálni kell, nem hogy még adom alá a lovat. Mit erőlködjön, ha van mit enni meg van hol aludni. Elhiszem, hoyg egy szem gyermeked, meg imádod, de ez azért...
2010. nov. 30. 18:38
 13/17 anonim ***** válasza:
Az agyára mehettek a sikertelen felvételik.
2010. nov. 30. 19:16
 14/17 anonim ***** válasza:
Ha a gimiben is ilyen depressziós volt, lehet, hogy pszichés baja van.
2010. nov. 30. 19:36
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Már nem azért, de más fodrászsuli nem is felel meg, csak a Hajasé? Én speciel csak és kizárólag rosszakat hallottam róla, nem az alapján kéne iskolát választani hogy milyen sztár adja hozzá a nevét. Rengeteg más nagy név van a szakmában, a Hajasnál jóval nagyobbak is, csak azok az emberek tényleg a szakmájuknak élne, és nem a médiában ugrálnak ezüst dresszben...

Ott van pl az Erzsébet Királyné suli, elmondhatod a drága lányodnak hogy a Hajas is ott tanult. És ingyen van. Gödöllőn is van ingyen fodrászsuli.

Ahova én járok, ahhoz meg a Zsidró adta a nevét, ha esetleg neki ő is megfelel.. Igaz ez sem ingyenes, havi 13E, de ennyit diákmunkából simán ki lehet csengetni.

De egyébként ha a lányod nem szeret tanulni és nincs kitartása, ezt a szakmát se fogja bírni...Sok kémiát, anatómiát tanulunk, van hogy 2-3 órás dolgozatokat írunk, szünet nélkül. Úgyhogy tanulni kell. És eszméletlen akaraterő és kitartás kell hozzá hogy harmincodszorr is nekiugorj annak, ami nem megy. Tőlünk 1 év alatt 10en buktak ki, mert rájöttek hogy hoppá, itt se lógathatják a lábukat.

Mindenesetre egy próbát megérne, hátha van hozzá tehettsége. Mellette levelezőn tud fősulit is végezni, ha esetleg valahova mégis felveszik (bár ha rossz tanuló volt, akkor gondolom az érettségije se valami fényes, úgy meg max költségtérítésesre vennék fel, és anyagi szempontból megint ugyan ott tartotok, mint a Hajas sulijával)

2010. nov. 30. 19:49
 16/17 anonim ***** válasza:
41%

Eltartod, nincs semmi dolga, mégis mi motiválná?

Én közölném vele, hogy még 3 hónapig tartom el és utána keressen magának valmai lakhelyet. Élete végéig el fogod tartani, mert imádod??? Akkor tényleg rossz anya lennél...

GONDOLKOZZ!

2010. nov. 30. 22:40
 17/17 anonim válasza:

Kedves Anyuka!

Nincs itt semmi betegség. Élet kezdési krízis. Mások a vágyak és a hazai lehetősségek. A Hajasnál tanulttal sem fog annyit keresni (ha csak nem nagyon szerencsés), amennyi elég lenne a mai elvárásainak. Azért is akar tovább tanulni, hogy gazdag és sikeres és könnyű élete legyen.

Nem rossz lány és nem is egy igazi naplopó. Próbál kompenzálni a sok takarítással. És látszik, nem ellógni akarja az időt. Csak hát nem is takarítónő szeretne lenni.

Mindenképpen javaslom felkeresni a körzeti családgondozót. Életvezetési és tervezési tanácsokkal sokat tudnak segíteni.

Ha tudd valamilyen nyelvet, és van egy kis induló töke. A külföldi munkával jól lehet keresni.

Ha nem írja, hogy a lánya napi négy órát takarít, akkor semmi képen nem javasolnám. De ha valaki ennyire nem tudd mit kezdeni magával, ha szabad ideje van. Akkor az általában jól bírja a kemény munkát. Mivel, fiatal, és fodrásznak elég helyes, kereset munkaerő például a kereskedelemben és a vendéglátásban is többek között. Ausztriában vagy Londonban vagy, például az olcsóbb megélhetést nyújtó Birmingham. Vagy akár Dublinban.

Például Londonhoz:

[link]

Egy Szakértő

2011. jan. 1. 01:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!