Mit tegyek? ) : Annyira rossz érzés, nem tudok mit tenni ellene.
Jól élünk a szüleimmel, van még mindkét nagymamám, ngytatám. Ezzel semmi gond.
7.dikes vagyok,nagyon nehéz most a tananyag, és nem mindig értem, főleg a fizikát kémiát és a matekot. Anyukám szeptembertől dolgozik, eddig csak apukám dolgozott.
a tavaly 3. tanuló voltam.
Szóval mostanában nagyon nehéz, és ha kapok rossz jegyet, anyukám azonnal elkezd ordibálni, hogy nem tanulokmg nem csinálok semmit, de nem tehetek róla hogy azt a 3 tantárgyat nem értem. Sokszor mondom anyukámnak, hogy segítsen, magyarázza el, de nem akarja, és mindig aztmondja hogy 1 órán belül kikérdi, és ha valamit nem tudok kikapok :( nagyon sokat kiabál, apával is, de legtöbbször rá mérges, mert apum néha iszik...de akkor rám is kiabál.
Nem tudom mit tegyek, félek, vagy nem is tudom... :( most is elment a boltba, és aztmondta tauljam meg a kémiát fizikát, ha nem fogom tudni kikapok.
Mit javasoltok, mit mondjak neki? vagy mit tegyek, egyszerűen nem segít soha, olyan egyedül érzem magam :(
ő sem volt jó matekból meg fizikábol :) láttam a bizonyítvényát.
Megpróbálom még megbeszélni vele, de megint aztfogja mondani, hogy nincs ideje, figyeljek órán...
pedig a többi tantárgyból 5ös vagyok, csak ezek nem mennek
Egy: Már írta valaki, hogy jó lenne külön-tanár, ha van rá lehetőség. Én is tanítottam egyetem alatt matekot-fizikát. Egyik tanítvány mondta is, hogy három tanárhoz jár (órára, fakultációra, meg hozzám), és így sikerül valahogy megértenie a fizikát. :)
Kettő: az, hogy apud néha iszik, még nem minden. Nekem még kisiskolás koromban látogatta apám a kocsmát előszeretettel. (Azóta leszokott róla, már vagy 15 éve.) De amikor nem voltak jó jegyeim, felment az iskolába a tanáromhoz, és kiosztotta, hogy mit nem tud a gyerek, belém veri. Meg mennyivel tud többet a másik gyerek. :) Tanár hebegett-habogott. Aztán otthon kikérdezgette a házikat, mellém ült, és egyre jobban kezdtem tanulni.
Három: Még egy éved van hátra általánosból, annyit kell kibírni. Ha mész továbbtanulni, esetleg még koleszos is leszel, önállóbb leszel. Ez mondjuk nem azt jelenti, hogy nem kell tanulni matekot, meg kémiát, de kevesebbet leszel otthon.
28/F
Már nem azért,de lehet,hogy a kémiát kellene tanulnod,nem GYIK-ozni.
Egyébként már ha net,vannak klassz oldalak,sőt van videomegosztó oldal,ahol Öveges prof.kísérleteit meg lehet nézni(fizika).
A 3-as elég gyenge,hacsak nem szakmunkás akarsz lenni.
Anyád nem magyaráz,mert nem tudja.Én kémiából érettségiztem,mégis bajba lennék,ha most el kellene magyarázni valamit ,csak úgy fejből.
Most azt kellene eldöntened,hogy azért is tanulsz,nem anyádnak,magadnak.Ha valami végképp nem megy,akkor kérd meg az egyik osztálytársadat,hogy segítsen.Az se rossz,ha beiratkozol fizika,kémia szakköre-sokkal érdekesebben lehet ott tanulni.
Az a baj,hogy te és sokan mások bebeszélik maguknak,hogy nem megy,meg uncsi,pedig nem.lehet a tanár is túl szárazon adja le,de hála a netnek,ezen tudsz már változtatni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!