Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek? ) : Annyira rossz...

Mit tegyek? ) : Annyira rossz érzés, nem tudok mit tenni ellene.

Figyelt kérdés

Jól élünk a szüleimmel, van még mindkét nagymamám, ngytatám. Ezzel semmi gond.

7.dikes vagyok,nagyon nehéz most a tananyag, és nem mindig értem, főleg a fizikát kémiát és a matekot. Anyukám szeptembertől dolgozik, eddig csak apukám dolgozott.

a tavaly 3. tanuló voltam.

Szóval mostanában nagyon nehéz, és ha kapok rossz jegyet, anyukám azonnal elkezd ordibálni, hogy nem tanulokmg nem csinálok semmit, de nem tehetek róla hogy azt a 3 tantárgyat nem értem. Sokszor mondom anyukámnak, hogy segítsen, magyarázza el, de nem akarja, és mindig aztmondja hogy 1 órán belül kikérdi, és ha valamit nem tudok kikapok :( nagyon sokat kiabál, apával is, de legtöbbször rá mérges, mert apum néha iszik...de akkor rám is kiabál.

Nem tudom mit tegyek, félek, vagy nem is tudom... :( most is elment a boltba, és aztmondta tauljam meg a kémiát fizikát, ha nem fogom tudni kikapok.

Mit javasoltok, mit mondjak neki? vagy mit tegyek, egyszerűen nem segít soha, olyan egyedül érzem magam :(

2010. nov. 28. 13:01
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
talán mond neki hogy ha nem segít ne csodálkozzon a rossz jegyekért, az ő lelkén fog száradni..ha ekkor se segít akkor te nyilván nem fogod érteni, így ha dogát írtok és jön a rossz jegy, anyukád leszid csak említsd meg neki hogy neki is benne van a keze a dologban.
2010. nov. 28. 13:08
 2/16 anonim ***** válasza:
Nem értem a kiabálós szülőket, vagyis anyukádat. A lányomnak általánosban és középiskolában bajok voltak a matekkal, fizikával. A többi tantárgyól ötös volt, de ezt a kettőt soha nem értette. Kerestünk egy korrepetáló tanárt, akihez hetente kétszer eljárt.Megérte, mert a lányom is megnyugodott, hogy kap segítséget, és javított is a két tantárgy jegyein. A veréssel meg nem ér el semmit, legfeljebb téged tönkretesz idegileg.
2010. nov. 28. 13:08
 3/16 anonim ***** válasza:
szerintem kérd meg hogy irasson be korrepetáló tanárhoz.. én is 7.-es vagyok holnap fizika TZ de egy szót nem értek belőlexD(Y)
2010. nov. 28. 13:10
 4/16 A kérdező kommentje:

igen, már néha sírok is bele...

Én ios csak ezt a 3 at nem értem: matek fizika kémia.:(:(:(

2010. nov. 28. 13:10
 5/16 anonim ***** válasza:
Szia. Nagon sajnálom, hogy ilyen az anyukád! Nem értem, hogy miért nem akar segíteni... Vagy nem is tud??? Én megmondanám neki, hogy "amit te sem tudsz, azt ne várd el tőlem sem!" Ha pedig tudja, érti a feladatot, igenis kötelessége segíteni!!! Tényleg sajnálom, hogy ilyen veled:( Vivi, 19
2010. nov. 28. 13:11
 6/16 anonim ***** válasza:
Mond ha nem segit,nem fogod megérteni.Ha nem ér rá vagy nincs türelme hozzád kérd meg h nem e mehetnél korepre valamiből,ha észrevenné h menne ugy akkor lehet belátná hogy tényleg nem a te hibád.Valoszinü nem rád haragszik hanem elege van mindenböl és rajtad csattan.Kitartás!
2010. nov. 28. 13:14
 7/16 A kérdező kommentje:
hát a kémiát, azt értené ha elolvasa a könyvől vagy valami, de ha nem is tudja, akkor hogy értsem meg:( vagy ne várja el h tudjam:(
2010. nov. 28. 13:14
 8/16 A kérdező kommentje:

igen, néha nem rám mérges, hanem arra amit apu művel, mert ő sem rak helyre semmit, és apa visszaszól amikor anya kiabál rá, és erre még mérrgesebb, és mondja nekem h milyen apukám...

de van amikor nagyon jól elvagyunk, szeret, de hát nem érti meg hogy nem tudom azokat a tantárgyakat, csak kiabál ha rossz jegyem van:(((

2010. nov. 28. 13:18
 9/16 anonim ***** válasza:
Anyukád jó tanuló volt anno? Lehet, hogy őt is rákényszerítették a szülei, és ezért ennyire idegbajos, ha a tanulás mint téma szóba jön, rajtad vezeti le a feszültséget (ha meg rossz tanuló volt, akkor simán lehet azzal jönni, hogy miért várja el tőled, ha ő is 1-es-2es volt). Próbáld meg még egyszer megbeszélni vele higgadtan, hogy ezeket te nem érted, nincs érzéked hozzájuk, mert ezeket nem bemagolni kell, hanem átlátni a dolgokat, és ezt te nem érted... meg hogy te igenis igyekszel, és ne csodálkozzon, hogyha annyit nem tud megtenni érted, hogy leül veled együtt tanulni, akkor még annyira sem fogod tudni az egészet. Ha ezután is elkezd kiabálni, akkor beszélj apukáddal, vmi közeli rokonnal (nagymama, nagypapa, nagybácsi, nagynéni), ofőddel vagy a sulipszichológussal.
2010. nov. 28. 13:20
 10/16 anonim ***** válasza:

egyszerű a megoldás. tanulj szorgalmasan, legyen a düh a tanácsadód. 18 leszel, bejutsz valami jó egyetemre-fősulira és csak akkor mész haza ha akarsz, majd ha már dolgozol elég lesz párhavonta találkozni velük, és majd éreztetheted velük, hogy milyen szar szülők voltak.

ez a legrosszabb tanács, de én ezt csinálnám.

mindamellett jól-kedvesen is bánhatsz majd velük, de éreztetheted az érdektelenséget.

most szívsz, de jó tanuló leszel, később meg majd visszakapják. :)

2010. nov. 28. 13:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!