Kinek rossz a kapcsolata az anyukájával? Miért? Próbáltatok valamit tenni ellene? Esetleg tanács?
Nekem sem felhőtlen a kapcsolatom anyukámmal. Középső gyerek vagyok, és anyu mindig érezteti velem, hogy a többieket jobban szereti.
Próbáltam ezt megbeszélni vele, de azt mondta, hogy csak beképzelem. Nos lehet, hogy ez így van. Másnak biztosan tök természetes, hogy míg a nővére és huga továbbtanulását finanszírozza a család, addig neki ez a lehetőség nem adatik meg.
7éve férjnél vagyok, 5 éves a lányunk, de anyu még mindig nem barátkozott meg a döntésemmel. Szerinte elszúrtam az életemet, amiért nem a karriert választottam (mint a nővérem). Jelenleg 23 hetes terhes vagyok, de amikor közöltem anyuval, hogy lesz még egy unokája, akkor a gratuláció helyett azzal fogadott, hogy most aztán tényleg végérvényesen tönkretettem az életemet, hiszen 2 gyerekkel esélyem sincs egy tuti állásra.
Le tudnék írni még millió történetet, de attól a helyzet sajnos nem lesz jobb. Régen zavart, hogy ilyen a kapcsolatunk, de ma már túltettem magam ezeken a dolgokon és csak sajnálni tudom amiért ilyen. Én már megtaláltam a magam boldogságát.
mivel egesz kiskoromban vert, okkal, ok nelkul.. az első adandó alkalommal elmentem otthonról.. most oreg, egyedul van, probalkozik, de nem nagyon tudok vele mit kezdeni, az zavar, hogy most en bantom ot azzal, hogy eltaszitom.
de ha husz evig vert, kegyetlenkedett, es zsarolt erzelmileg, ne akkor jojjon mar ra, hogy szereto anya, amikor majdnem 30 eves vagyok..
az zavar, hogy nagyon ijesztoen viselkedek vele, nagyon beindulnak rá az onvédelmi reflexeim (kerülöm, rászólok, stb, o meg nyeli).. meg kéne varnia, mig tulteszem rajta, es en kezdek el kozeledni, nem "nyomulnia"
kvazi persze hogy rosszul esik, kinek jo ez, senkinek..
de ez van
Nekem se jó a viszonyom,de azért,mert nem beszélünk meg semmit,és lappangnak a dolgok,de esély sincs a megoldásra...az vigasztal,hogy októbertől másik városban lakok majd,mert egyetemre megyek.
Én csak attól félek,hogy tudat alatt főleg,nagy sebeket okozott ez a pár év...
Ha eredendően rossz vele a kapcsolatod, nem nagyon tudsz mit tenni, mert még az elején elromlott vagy létre se jött az a belső "feltétel nélkül megbízok benned" szféra, amit egy anya a gyermekével ki kell, hogy alakítson már a kezdetektől.
Ez az elrontott vagy létre se jött kapcsolat csak úgy javítható, ha keres a két ember először is egy közös nevezőt. Nem kell, hogy az a számára a legfontosabb dolog legyen, viszont lényeges, hogy mind a kettőnek az az ügy, dolog vagy téma az érdeke legyen.
Ha ez az első lépés sikerült, csak akkor jöhet a többi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!