"Edd meg vagy rohadtan eszed" probléma. Hogy értethetem meg vele a következőt?
Általában nem szoktam reggelizni,ezért mindig raknak nekem szendvicseket a suliba, hiába mondom hogy ne tegyenek mert...
1, nincs időm megenni
2, nem vagyok éhes
3, ha éhes lennék, van ebédlő, és ott adnak kaját.
Hazajövök, nem ettem meg mint a legtöbbször, úgyhogy a poshadt szaros szendvicset amiben elrohadt a párizsi, azt kell megennem vacsorára. Ez a büntetés, és csodálkozik ha hasmenésem van.
Még ő őrjöng itt nekem hogy mi a f**nak nem ettem meg, amikor én már ötvennyolcmilliárdszázhatvankétmillióötszázhatvannégyezer-kétszáztizenháromszor mondtam, hogy ne rakjanak mert úgysem eszem meg.
Ezt képtelenek megérteni, és akkor előjön a szokásos "jajj anyi pénzt dobunk így ki az ablakon, jaaj..."
Hogy a jó büdös lócsokiban mondhatnám meg neki érthetően, hogy NEM VAGYOK ÉHES és NINCS IDŐM MEGENNI, és annyira érthetően hogy fölfogja?
Én hiába magyarázom neki....
Kösz, én.
" 3, ha éhes lennék, van ebédlő, és ott adnak kaját."
Ez ingyen van? Vagy fizetsz érte?
Ugyanis abban igaza van anyádnak ha már készít szendvicset akkor azt edd meg,és ne költsd a pénzt másik kajára..
Ebédlőben is meg lehet enni..
Abban is igaza van,hogy ilyen fiatal korban a legfontosabb étkezés a reggeli..Még ha nem is vagy éhes akkor se nagy áldozat,hogy megegyél egy szendvicset,főleg ha egészséges akarsz lenni..
Amíg iskolába jártam -és ez már évtizedekben mérhető ideje volt- nekem is csomagoltak tízórait. Cserélgettük egymás közt, ha épp nem ízlett, vagy csak simán odaadtuk a másiknak, aki nem, vagy keveset hozott, még ha nem is a mi osztályunkba járt. (Valahogy akkoriban összetartóbbak voltunk??).
Ma, "öregecskedő" fejjel, hogy már dolgozom, szinte ugyanez megy a munkatársaim közt. Akinek valami nem kell, amit otthonról hozott, körbekérdez, ki akar enni, vagy -és ez egy hallgatólagos megállapodás- a munkahelyi hűtőszekrény tetejére/felső polcára teszi az általa nem kívánt ennivalót. (Akkor is, ha szimplán csak ideje nincs megenni). Gyerekkoromban a szülők nem problémáztak, hogy hazakerül a szendvics, most meg a feleségek nem bosszankodnak. :)
És mindenki jól jár.
A reggelit pedig nem szabad elmismásolni. Erre én is csak egy megműtött gyomorfekély után ébredtem rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!