Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Én vagyok/leszek, a világon a...

Én vagyok/leszek, a világon a legrosszabb anyós? Csak az vesse rám az első (sokadik követ), aki ilyen szituban van.

Figyelt kérdés

Fiatal vagyok- mihez képest-, /33 éves/ , de már a fiam 17 lesz.Amit összegüriztünk, mindent ráírattunk.Most van a nevén egy 6 szobás családi ház, kb:20.000.000-értékben..De!

Jött a lepontozás valamelyik nap egy másik kérdésben, hogy miért kell házassági szerződést íratni, ha esetleg a feleségnek nincsen ilyen vagyona, mint a férjnek.

Hát könyörgöm, ti hagynátok a sok éves munkátokat veszni?Igen, fogom félteni a fiam vagyonát, ugyanakkor szeretném, ha nem ez határozná meg a párválasztását.

Már azon gondolkodunk, hogy hiba volt akkor a fiamra íratni azt az ingatlant.Most mi lenne a helyes döntés?Én haszonélvező vagyok, a férjem is, de nem akarunk a fiunk és a leendő menyem útjába állni.Vehetek másikat magunknak, ezzel nincs is baj, de hogyan biztosítsam be a fiamat?Egyáltalán mi ilyenkor a helyes, és az etikus?Ti mit és hogyan tennétek?Zárójelben mondom, hogy imádom a fiam barátnőjét, szinte a lányom, de ezek a dolgok mégis a fejemben járnak.

Aki érdemben tud segíteni, köszönöm.

2010. nov. 13. 15:13
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
27%

Én anyaként hasonló cipőben járok mint te.

Mi is évekig dolgoztunk/dolgozunk hogy legyen 4 szobás lakásunk..természetesen mi is úgy döntöttünk,hogy egyetlen gyermekünké lesz minden,és éppen most gondoltuk,hogy a nevére íratunk mindent.De bennem is ott van,hogy én ,és a férjem ezért a házért több éven át keményen megdolgoztunk.Hitelt vettünk fel amit még 2 évig fizetünk..Én sem örülnék annak,ha a fiam elvesz egy lányt,és 3 év házasság után elválnak,és kéri a részét..

Ma mintha kihalt volna a fiatalokból a megértés,tisztelet a másik iránt,és a legkisebb hibákért már rohannak elválni..Még nem tartunk itt,de ha egyszer eljön az idő,én elmondom a leendő menyasszonynak,hogy miért szeretném ha lenne házassági szerződés köztük.Ahogy a menyasszony is leírhatja,hogy ő mit vitt a házasságba úgy a fiam is.itt nem arról van szó,hogy rögtön ki akarom utálni vagy eleve utálom(erről szó sincs) csak biztosítani szeretném,hogy pár évvel később ne járjon egyik sem rosszabbul..

Az már más kérdés,hogy idővel,mondjuk 10-15 év múlva ha még mindig boldog házasságban élnek,és gyermekük van,akkor a szerződésben leírt külön vagyont átírják a gyermekükre.Evvel semmi kifogásom nem lenne..

Egyébként fordított helyzetben ha a menyasszony jönne úgy a házasságba,hogy vagyona van,akkor is természetes lenne hogy ragaszkodik egy szerződéshez..AZ ő érdeke is..

2010. nov. 13. 15:48
 12/21 anonim ***** válasza:
82%

Utolsnak: neked eljut a tudatodig, amit itt már ötvenen leirtak: ha a gyereked elvál valaha is, akár 50 év múlva is, a házasságba bevitt vagyon SOHA nem lesz a feleségé, egy petákot se kap belőle. Ehhez nem kell házassági szerződés, igy szól a TÖRVÉNNY!

Nem értem, ebben mi nem érthető... Csak az lesz közös, amit a házasság ALATT szereznek. Hát komolyan, ezt nem érteni...

2010. nov. 13. 15:52
 13/21 anonim ***** válasza:
86%

Nem akarok cinikus lenni, de minek a házasság?

Ez most komoly.

Olyan intézményesítettnek tűnik az egész, hogy az embernek elmegy a kedve tőle...

2010. nov. 13. 15:52
 14/21 anonim ***** válasza:
69%

Emberek!

Ez az a nő, aki 16 évesen szült és mindenhol leírja, hogy mennyi pénzük van, amit maguk teremtettek meg:) Keressetek utána!:D

2010. nov. 13. 15:56
 15/21 A kérdező kommentje:
Nincsen hitel semmin, és hogy miért írattam rá?Már nekem is volt 14 évesen lakásom, amit anyám íratott rám, mielőtt meghalt. Az tolom tovább egy kicsit felturbózva a fiamnak.Szerintem ez nem annyira nagy gond, inkább pozitív dolog.De igen is féltem, és nem tudom, hogyan lenne a legjobb, hogy ne bántsak meg senkit sem.
2010. nov. 13. 15:58
 16/21 anonim ***** válasza:
83%

Álljunk már meg egy kicsit!! Jól írták az előző hozzászólók...a menyednek SOHA nem lesz köze a fiad házához! Évek múlva sem!! Szerintem nem kell házassági szerződés, felesleges. A fiad nevén marad a ház, amíg ti éltek addig a ti beleegyezésetek nélkül nem tudja eladni. Ha ti meg már nem lesztek, és a fiad eladja akkor sem jár a lánynak az árából semmi. Azt viszont amit a házra költöttek évek alatt, az összeg felér kérheti. Még mielőtt jönne, hogy milyen jogon...a válaszom: hogy a kényelmüket szolgálta, tehát jár. De a lakás árát hivatalosan nem kell felezni.

Más kérdés, hogy a lányt is megérteném, hogy ha balhézna picit...itt vagyok 30 évesen, 2 gyerekkel. A lakás a férjem nevén van, szülői haszonélvezettel..ha netán valami történne, mehetnék 2 gyerekkel az utcára...mivel a lakásból sem jár semmi:(

Egyébként ha ilyen gazdagok vagytok, akkor vegyetek nekik közös névre egy lakást, ami jóval kevesebbet ér...és akkor a kecske is jól lakik, meg káposzta is marad:)

2010. nov. 13. 16:10
 17/21 anonim ***** válasza:
32%

Kedves kerdezo Nekem is felnottek a gyermekeim, es hala Istennek nem is allunk rosszul anyagilag.

A nagyobbik lanyom mar meghalt rakban, a masik ferjnel van, de itt lakik, s mindent megteremtett sajat maganak, a fiam most tervezi azt, hogy hazassagot kot, es meg van a gimnazista gyermekem.

Soha eszembe nem jutott volna, hogy rajuk irassak barmit is, amit elek, holott nem csak ez a haz van.

Szeresd a gyermekedet es ez toltse ki az elmedet a gondolataidat, s ne azon topreng, hogy mennyit gyujtogettel ossze a suglof fiokodban az eleted soran.

Teremsd meg azt a szeretetet az otthonodban, hogy a penzrol ne is essen szo, orulj, hogy jol eltek, es legy halas ezert a teremtodnek.

Az uj menyecskenek pl. minek kell tudomast szerezznie arrol, hogy Kinek a neven van a haz pl.?

Ha igy gondolkoztok, soha nem lesz aldas Rajtatok!

Inkabb segits a szegenyeken, s ne itt a forumon fajdisd azoknak a csaladoknak a szivet, Akiknek meg a mindennapi megelhetes is gondot jelent.

Amikor intezkedni akarsz, akkor pedig keress fel egy ugyvedet, Aki felfog vilagositani mindenrol es a megoldasodra is tanacsot fog adni!

2010. nov. 13. 16:12
 18/21 anonim ***** válasza:
30%

Hogy őszinte legyek kedves kérdező - és előljáróban is bocs az OFF-ért - totál megerősítettél abban, hogy az ember csak abban hihet és bízhat, amit a saját kezével előteremt.Te vagy a jó példa rá, meg a téged támogatók - és sajnos a törvény is, ami atomatice is előhozza az emberekből az önzőséget - hogy jobb két fiatalnak inkább, ha összekerülnek és mindegyik csak azt hozza, amije van, és majd együtt közös erővel kezdenek vmit az életükkel, amihez tényleg csak nekik van joguk.Ha nem veszel a fiadnak házat külön, fennáll az esélye, hogy szép agglegény sorsa lesz ( ezzel persze nem riogatni akarlak), mert ha én történetesen összeállnék vele, jó ideje együtt élnénk, közös jövőt szeretnénk, és megtudnám, hogy ennek az az ára, hogy a "seggem" alá kapok mindent, amiért semmit nem kell tennem, hátulütője viszont az, hogy életem végééig egy büdös petákot nem mondhatok magaménak ( és ezt most nem a válás előtérbe helyezésével kapcs. mondom, hanem a mihhez tartás végett), bizony alaposan elgondokodnék a hogyan továbbról.

Sok ember ezért kerül az utcára és lesz hajléktalan, mert egyszerűen kisemmizi a JOG.Volt olyan ismerősöm, aki 15 év házasság után került az utcára, mert a felesége bepasizott, ő láb alatt volt, menjen a p..csába.De az az ember a 15 év alatt a belét kidolgozta a semmiért.

2010. nov. 13. 16:43
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Nekem volt egy örökölt lakásom, azt adtuk el, és vettünk családi házat. A férjem azt akarta, hogy a ház is csak az én nevemen legyen, én ragaszkodtam a közöshöz, mondván, úgyis együtt öregszünk meg. Sajna nem így történt, elváltunk. A férjemnek az első dolga volt, hogy elment ügyvédhez, és még mielőtt elindítottuk a válópert, a házat teljes egészéében a nevemre íratta, mert ő úgy ítélte meg, hogy az az én örökségem, engem illet. Szóval nem kell mindenkiről bűnös rosszakat gondolni.

De kedves kérdező! Többen leírták már, hogy a házasság előtt szerzett vagyon soha, de soha nem lesz közös vagyon.

2010. nov. 13. 16:45
 20/21 anonim ***** válasza:
78%

Most látom csak kedves kérdező, hogy 33 éves vagy és 17 éves a fiad.Szeretnék a helyedben lenni, én most vagyok 30 és várom az első gyerekemet, igaz, albérletbe, de legalább nyugodt vagyok.

:)

2010. nov. 13. 17:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!