Én vagyok/leszek, a világon a legrosszabb anyós? Csak az vesse rám az első (sokadik követ), aki ilyen szituban van.
Fiatal vagyok- mihez képest-, /33 éves/ , de már a fiam 17 lesz.Amit összegüriztünk, mindent ráírattunk.Most van a nevén egy 6 szobás családi ház, kb:20.000.000-értékben..De!
Jött a lepontozás valamelyik nap egy másik kérdésben, hogy miért kell házassági szerződést íratni, ha esetleg a feleségnek nincsen ilyen vagyona, mint a férjnek.
Hát könyörgöm, ti hagynátok a sok éves munkátokat veszni?Igen, fogom félteni a fiam vagyonát, ugyanakkor szeretném, ha nem ez határozná meg a párválasztását.
Már azon gondolkodunk, hogy hiba volt akkor a fiamra íratni azt az ingatlant.Most mi lenne a helyes döntés?Én haszonélvező vagyok, a férjem is, de nem akarunk a fiunk és a leendő menyem útjába állni.Vehetek másikat magunknak, ezzel nincs is baj, de hogyan biztosítsam be a fiamat?Egyáltalán mi ilyenkor a helyes, és az etikus?Ti mit és hogyan tennétek?Zárójelben mondom, hogy imádom a fiam barátnőjét, szinte a lányom, de ezek a dolgok mégis a fejemben járnak.
Aki érdemben tud segíteni, köszönöm.
ha a fiad egyszer feleségül veszi a barátnőjét és netalántán elválnak amig ti éltek és haszonélvezők vagytok nem tud semmit követelni.
De szerintem ha arra kerül sor h házassági szerződést irjon alá a leendő meny,mond el ezt neki őszintén h te így gondolod. Amúgy meg fiad csak 17... sztem lesz még sok meny jelölted
És mit fektetnétek le abban a bizonyos szerződésben?
Illetve a fiad?
Pont a haszonélvezet jutott eszembe nekem is. Illetve bizonyítható, hogy jóval a jövendőbeli megjelenése előtt a kiccsákó nevén volt a ház, nem?
A bajok ott fognak majd kezdődni, amikoris a kiccsávóbó' férfi lesz és szeretne saját életet a párjával, nem pedig többgenerációsan a szülőkkel. Ilyenkor szoktak abba a hibába esni sokan, hogy megsértődnek, vérig a lehető legmélyebbet csalódnak a gyerekükben, hálátlannak és méltatlannak érzik őt, őket. Tehát én ilyen módon tervezgetnék a jövőt, hogy mi lesz, ha külön életet szeretne. Sajnos sokan beleesnek ebbe, építenek egy hatalmas házat, a gyerek(ek) nevére íratják aztán az ifjoncok vagy be vannak betonozva, vagy a szülők sértődnek halomra. Egyik sem jó. Bocsánat, hogy eltértem a tárgytól, de ez is benn a pakliban.
Én igazat adok neked! A ti esetetekben nem árt egy házassági szerződés. Ha okos értelmes a fiad leendő felesége, akkor ő is belátja, hogy amiért ti megdolgoztatok, az a fiadé.
Bár a törvény szerint sincs a házasság előtti vagyonhoz a leendő menyednek semmi köze.
Én az ujdonsült feleség helyébe képzeltem magamat, és bizony és nem örülnék az "ötletnek".Legalábbis affele terelgetném a fiadat, hogy minél hamarabb költözzünk el tőletek, még akkor is, ha teszem azt, jól kijönnék veled.
Elvégre a sok év házasság után úgy reális, ha minden feleződik ( még akkor is, ha én teszem be magamat a készbe ), főleg, ha én is adok bele rendszeresen mindenbe, vagyis a fenntartásba.Ha pedig gyerek születik..Nem szeretném neki széttárrni a kezeimet, mikor örökölhetne és egyszerűen nem tud mit, mert én fiatalon naív és hülye voltam..
Abszolút nem értelek.
A fiad házasság előtt szerzett vagyona (a ház) soha nem lesz közös vagyon, válás esetén se. Az mindig az övé marad. Akkor hol itt a gond???
Ha attól félsz, hogy egy házasság, majd rá 10-12 év múlva egy válás után a feleségé lesz a fél ingatlan, akkor megnyugtatlak, hogy szerencsére óriási jogi tévedésben vagy. Ami most a fiadé, az az is marad, nem száll automatikusan a felesége, még a fele sem, legfeljebb a gyerekek öröklik.
A házassági szerződést pedig éppen a hozomány nélküli fél érdekében kötnek.
A fiad arra gondol, hogy ha X év múlva elválnak, ne kerüljön egy 40-45 éves asszony semmi nélkül az utcára, ezért lefixálja, hogy ennyit meg annyit juttat majd neki (pl. a ház értékesítéséből.)
Olyan házassági szerződést pedig, hogy "semmid sem volt, semmid sem lesz", felesleges kierőltetni, hiszen azt elvben a jog Nektek garantálja. (A gyakorlatban nem így van, csak így a legegyszerűbb elmagyarázni.)
Nekem az piszkálja a csőrömet, hogy a ti házatokat írattátok rá.
Ha magatoknak tudnátok venni külön, ennyi erővel vehettetek volna neki, azzal meg azt kezd, amit akar.
Vagy akkor is az lenne előtted, hogy azért ti güriztetek meg, nehogy a nőnek is legyen benne része?
Ha gyerekei lesznek a fiadnak, akkor én mint feleség kérném, hogy tegyük tisztába a dolgokat.
Neharagudj, de Nekem nagyon idegenek ezek az intezkedesek, hogy mar a gyermekedre iratod pl. a hazat, de minek, konyorgom!
Van Neked hited?
Mi tortenik akkor, ha a gyermeked meghal elobb, es a menyednel fogsz lakni, de van haszonelvezeti jogod?
Ne dobbenj meg, de pontosan a csaladomban ez egy megtortent eset volt!
Most meg megtudod valtoztatni ezt, de fizetned kell ezert, tehat vagy visszaveszed a nevedre az ingatlant, vagy pedig kettore cserelitek le, es ott mar ket kulonallo otthonotok lesz, s nem fogtok egymastol fuggni, s attol felni, hogy mikor, Ki es hogyan fog megvaltozni pl.
Meg a fiad szemelyisege is sokat fog valtozni, mivel meg gyermek, eretlen, tehat ne a menyedtol felj, de a Fiadtol is felhetsz.
Nem egyszer a mernok gyermek rakta az Edesanyjat az utcara pl.
A fiadat felnevelted es megtanitottad arra, hogy elinduljon a sajat utjan, de bebiztositani nem tudod, mivel O egy masik szemelyiseg, es ilyenkor mar a kapcsolatotok is megfog valtozni, mivel felnott lesz a gyermeked a sajat eletet fogja elni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!