Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elfogadott számotokra, ha a...

Elfogadott számotokra, ha a középiskolás korú gyerek kivesz kisebb összegeket a tárcátokból kérdezés nélkül, vagy nem?

Figyelt kérdés

Nem kell nagy dologra gondolni, csak maximum 2-3 ezer forintra.

Ti ezt lopásnak gondolnátok és lecsesznétek a gyereket vagy normálisnak számítana?

Úgy kérdezem, hogy sosem volt mondva a gyereknek, hogy vehet ki pénzt, hanem önállósította magát.

tegnapelőtt 18:09
1 2 3 4 5 6
 31/55 anonim ***** válasza:
36%
Milyen aberált állatnak számít normálisnak a lopás ? Ráadásul rendszeresen. Hallatlan, elképesztő, hogy itt tart a világ.
tegnap 07:55
 32/55 anonim ***** válasza:
19%

#29 akkor szólok anyámnak hogy szeretnéd elmagyarazni neki mekkora egy szar alak amiért nem hordott le a sárga földig.

Szerintem meg az a normális gyerekneveles ha van köztetek olyan bizalmi kapcsolat hogy nem téma 500 forintot elvenni buszjegyre és inkább alszol minthogy rohanj hogy "úristen bele ne nyúlj a penztarcamba!!!"

Én is megbízok annyira a gyerekembe hogy bármikor belenyulhatna amég arra költi amire kell. Természetesen ha adok kajapenzt és ő vesz még ki belőle cigire, az nem toleralhato, de pont azért neveli az ember hogy ilyen ne legyen és ez nem azon múlik hogy belenyulhat e vagy nem.

Nem tudjuk a kerdezoek esetében a körülményeket, ezért mondtam hogy kérdezze meg mielőtt letamadja. Aztán ha kiderul hogy hulyesegre kellett még mindig raer lebszni.

tegnap 07:59
 33/55 anonim ***** válasza:
12%

Attól függ miért nyúl bele.

Ha elfelejtettem bérletre/étkezés befizetésre/valamire, amit már megbeszéltünk adni, akkor nyúljon bele, vegye ki a megbeszélt összeget. Majd szól utána, de úgy is tudni fogom.

Mármint mit tudom én, bealszok fürdés után, de előtte megbeszéltem a kamasszal, hogy fürdés után odaadom a pénzt. Ha alszok, mert kimerült vagyok, inkább ne ébresszen fel. Ha meg tudja, hogy én reggel már nem leszek otthon, mire felkel, akkor tényleg inkább vegye ki, mert ha elfelejtem, reggel nem hagyom ott a pénzt az asztalon, akkor nem tudja kifizetni azt az akármit. Ezzel semmi baj sincs szerintem. Utólag feltűnik, szól róla, igazából előre is tudtam róla. Meg nyilván, az is feltűnik, ha reggel végül kitettem a pénzt, de nem vitte el.

Ha meg más oka volt, akkor meg kell nézni, hogy mi oka volt erre.

Ha amúgy van értelmezhető összegben rendszeres zsebpénze, akkor nagyon kiakadnék. (És nem, tanév közben ne dolgozzon szerintem, és ha azt látom, hogy nyáron keres, de nem talál melót, akkor az is egy lényeges szempont)

Ha meg arról van szó, hogy amúgy heti 2500 forintot adok a kolis gyerekeknek(vagy valami ennél is kisebb összeget), hogy abból hozza ki a közlekedést, meg ha ehetetlen a menza kaja, akkor tudjon magának kaját venni, meg még abból pótolja, ha valami elfogy a koliba, akkor leülnénk átbeszélni a rendszeres zsebpénz összegét, nem büntetném meg érte.

tegnap 08:22
 34/55 anonim ***** válasza:
77%
Mit lehet csinálni heti 2500 forinttal?
tegnap 09:11
 35/55 anonim ***** válasza:
2%

Helo!

Meg kel beszélni a dolgot, hogy mi miért történik. Rengeteg oka lehet, és ennyiből lehetetlen megmondnai, mi miért történik és hogy hogyan kellene kezelni.

Kamaszkori lázadástól kezdve lehet akár olyan dolog maitt is, amit nagyon szégyell/fél. Szóval mindenképp emg kel lbeszélni vele - de jó magyar "lebaszom és megverem" szokás szerint nyilván értelmesebben kellene kezelni a dolgot.

tegnap 09:23
 36/55 anonim ***** válasza:
58%
Kit érdekel mi az oka. Nincs elfogadható magyarázat a lopásra
tegnap 09:28
 37/55 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk nemhogy a gyerek nem nyúl a tárcámba, a privát dolgaimhoz, de még a férjem sem és én sem az övékbe. Ha ott a tárcám, akkor én is ott vagyok, tehát tud szólni, ha kell valami, nem önkiszolgáló kassza. Azt is tudja a fiam, hogy hol tartjuk a dugipénzt, az ékszereket, azokhoz sem nyúl. Csak azért tudja, hogy hol van, hogyha gáz van, tudjon mihez nyúlni.
tegnap 09:35
 38/55 anonim ***** válasza:
3%

Hehe, "vicces", hogy mennyire ez "abszolút tolerálhatatlan", és nem is számít a magyarázat. Minek is meghallgatni, ugye?

Érdekes mód ha arra kerül a sor, hogy családapa miért a kocsmában tölti az élete felét, anya miért terrorizálja érzelmileg a családját, milyen család az, ahol egy 13-14 éves cigizhet, ahol a kismama cigizik a baba mellett stb, ahol a "szülők" ronggyá verhetik a gyereket például ha kap egy 3-ast tökre "megengedett"... Hmm...

tegnap 09:39
 39/55 anonim ***** válasza:
100%

38, azt ugye tudod, hogy amiket írtál azok sem megengedettek. Sőt, 2005 óta zéró tolerancia van a gyermekbántalmazásra! Igen, már az "egy pofon" is bántalmazás és jelentési kötelezettsége van (lenne) a pedagógusoknak, rokonoknak... Nemhogy megengedett, büntethető (de minimum a gyermekjóléti szolgálat látókörébe kerül, persze ha jelentik), mint bántalmazás, ha valaki kezet emel a gyerekre. Messze nem elfogadható.

Attól meg, hogy vannak ennél sokkal súlyosabb esetek is, mint a pénz kivétele, még az sem lesz normális, sem elfogadható. Nyilván az más, ha szól, vagy elfelejtette odaadni a kajapénzt anya/apa és kiveszi, mert a szülő még alszik (nyilván erről tud az adott szülő), de akár egy cetlit is írhat, hogy kivettem x forintot, a kajára. Azzal nincs gond, ha tudnak róla, jelzi, hogy kell.

tegnap 10:18
 40/55 anonim ***** válasza:
100%

#38, ezzel most mit akartál megmagyarázni? Az általad felsoroltak is "abszolút tolerálhatatlanok"

A kérdés nem erről szólt. Ne nyúljon bele senki a másik ember pénztárcájába.

Családon belül sem.

És a táskájába se; függetlenül attól, hogy ott max. a lakáskulcsot és pár papírzsepit tárol.

tegnap 10:20
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!