Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elfogadott számotokra, ha a...

Elfogadott számotokra, ha a középiskolás korú gyerek kivesz kisebb összegeket a tárcátokból kérdezés nélkül, vagy nem?

Figyelt kérdés

Nem kell nagy dologra gondolni, csak maximum 2-3 ezer forintra.

Ti ezt lopásnak gondolnátok és lecsesznétek a gyereket vagy normálisnak számítana?

Úgy kérdezem, hogy sosem volt mondva a gyereknek, hogy vehet ki pénzt, hanem önállósította magát.

tegnapelőtt 18:09
1 2 3 4 5 6
 21/55 anonim ***** válasza:
76%
Nem elfogadható. Viszont nálunk a konyhában van egy doboz, abba 100, 200, 500 forintosokat teszek, abból kérdezés nélkül kivehet. Tudja, hogy az arra van, hogy pl uzsonnára vihet el belőle, vagy elfogy a joghurtja vagy kell valami apróság, vehet belőle. Nem él vissza vele. Mindig van benne kb. 5-6ezer forintnyi apró.
tegnapelőtt 22:15
 22/55 anonim ***** válasza:
89%
Elfogadhatatlan. Még akkor sem nyúlt bele a fiam a pénztárcámba amikor mondtam neki, hogy vegyen ki belőle, hanem odahozta nekem, hogy én adjak neki. Pedig nem tanítottam neki. A szülei példáján látta, hogy nem nyulunk egymás tárcájába.
tegnapelőtt 22:18
 23/55 anonim ***** válasza:
10%

Hát ha nő miatt veszi el, akkor legalább tanúsítanék felé némi megértést;)

Én is loptam anyukám pénztárcájaból, de akkor még óvodás voltam és a legnagyobb papírpénz a százas volt. Talán a fiatalabbak is láttak ilyen pénzt, az aminek lovasfogat vágtat a közepén.

Az volt a nagy helyzet, hogy az oviban belezúgtam a Krispán Andiba, és szerettem volna valami menő ajándékkal lenyűgözni. Ezért fogtam a bankót meg anyám körömvágó ollóját és kivágtam belőle a lovakat. Ezt a műalkotást aztán át akartam nyújtani a hősnőnek, de az óvónénik észrevették és elvették.

Óriási botrány lett belőle, anyámat behívatták a személyzeti osztályra, apámat a pártbizottságra, hogy mi van maguknál, a gyerekek 100 forintosokkal játszanak a cserépkályha előtt? Akkor nem értettem az egészből semmit, de később elmesélték, hogy sokáig tartott amíg rendeződött az ügy.

tegnapelőtt 22:32
 24/55 anonim ***** válasza:
81%
Elfogadhatatlan. Az 5 forint is lopás, mert itt nem az összegről van szó.
tegnapelőtt 23:07
 25/55 anonim ***** válasza:
82%

Nem elfogadható. Pláne, hogy az ember nem is gondolná, hogy a saját házában elvándorol a pénz a tárcájából. A saját házadban nem szabadna, hogy a te holmid elkallódjon valahova. Ha te arról tudsz, hogy van a pénztárcádban 10 ezer forint, mert tegnap annyit hagytál benne, és így elindulsz a boltba (és tegyük fel, hogy a bankkártyádat nem használod), akkor kellemes meglepetés rájönni arra a kasszánál, hogy már csak 7 ezer van a pénztárcádban, mert valaki lenyúlta a saját otthonodban.

Ez egyszerre lopás és nagyfokú tiszteletlenség is.

tegnap 01:30
 26/55 anonim ***** válasza:
100%
ez lopås .
tegnap 05:54
 27/55 anonim ***** válasza:
75%

Soha, semmilyen körülmények között nem nyúlkál senki a másik pénztárcájába. A táskájába sem. Csírájában kellene elfojtani a gyerekben ezt a gyakorlatot, főleg, ha természetesnek veszi az ilyesmit. A lopás az lopás.

Nem az.

tegnap 06:25
 28/55 anonim ***** válasza:
56%

Hát nálunk anno előfordult hogy elfelejtettem este kérni anyától kajapenzt, vagy buszjegyre, reggel jutott eszembe, de ő aludt, nem ébresztettem fel ezért hanem én is önállósítottam magam. Nyilván utána nem titkoltam, délután mondtam neki, de addigra valószínűleg már észrevette. Ő nem csinált belőle ügyet, tudta mire költöm, tudta hogy úgy is adott volna és örült hogy nem kellett felkelnie.

Mielőtt letámadod esetleg kérdezd meg miért csinálta.

Ezért most biztos le leszek pontozva a pcsba.

tegnap 06:54
 29/55 anonim ***** válasza:
71%

Tökéletesen mutatja 2025 “gyereknevelési” szintjét, hogy ez a kérdés egyáltalán megszületett és hogy még van képe valakinek itt is felháborodni, hogy hogy merészelik azonnal szeeegény tündibündi gyerkőckét “letámadni”.

Nem, semmilyen elfogadható magyarázat nincs. Ha anyuci alszik és buszjegyre kell a suliba, akkor eléállok, hogy elcsesztem, bocsi. Ha nem bírom felébreszteni, akkor meg legvégső esetben hagyok ott a tárca mellett egy cetlit, hogy ennyit vettem el, ne haragudj. Nem elsunnyogom és utólag dumálom ki, mikor már rég észrevette.

De a lopós kis szarok nyilván mindent meg tudnak magyarázni, a rendszereset is. Merthogy a kérdező rendszeres alkalmakról ír.

tegnap 07:05
 30/55 anonim ***** válasza:
81%
Ha nincs megengedve, akkor nem. Kérjen vagy húzzon el dolgozni
tegnap 07:19
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!