Mi a véleményetek a logopédiáról? Jó ha 4 évesen segítenek? Segítenél megérteni a párom gondolkodását? Logopédustól lett hüle valaki?
Megbolondult a párom. Ma vittem először a 4 éves lányomat logopédiai vizsgálatra és megállapították, hogy bizonyos hangokat nem jól ejt. Vannak ismerőseim, Akik nem értik néha, hogy mit mond. Mi hozzá vagyunk szokva, így mindent értünk.
A párom a vizsgálat előtt felhívott, hogy ne merjem elvinni a lányát, mert a végén rábélyegzik, hogy hülye. Nem értettem, meg persze jót akartam a lányunknak és természetesen elvittem, hiszen eddig nagyon örültem, hogy sikerült elintéznem a vizsgálatot.
Kérlek szépen segítsetek: nem értem ezt az egészet!!!
Most hazajött és ordítozik, hogy ku@va mindenki, mert az Ő lányából nem csinálnak hülyét.
Csak logopédushoz szeretném hordani, hogy tisztán ejtsen minden hangot!
Nem értem, de Aki érti KÉREM SZÉPEN MAGYARÁZZA MEG! KÖSZÖNÖM
A párod diplomás?
Valószínű tanult róla, hogy a logopédia a gyógypedagógia része és ez így megmaradt. Nyugi, majd lenyugszik, csak megijedt :(
Én is jártam, nem jól mondtam az R betűt és most 2 szakos egyetemista vagyok, és szintén tanultam a logopédiáról :)
Azt magyarázza a lányunknak is, hogy többet ne merjen elmenni, mert ott mindenki gyogyos és hülyegyerekek járnak csak oda!!!
Ja azt nem írtam, hogy amikor a logopédiai vizsgálaton voltunk még elmert jönni melósban, hogy nem engedte meg, hogy odamenjünk és magyarázott a logopédusnak, hogy nem kérünk az Ő segítségéből, mert nekem, mint anyának kellene többet foglalkoznom Vele...
Elnézést kértem többször is és a nő azt mondta, hogy szívesen elmagyarázza a páromnak, ha felhívja vagy visszamegy... Köszönöm, ha segítesz megérteni!
Úristen, a párodnak komoly gondjai lehetnek...
A logopédust én nem hanyagolnám a helyedben, bár attól is függ, milyen beszédhibáról van szó, mert sokszor a gyerekek egyszerűen kinövik azt. Azonban ha lehetőség van rá, igenis vinni kell logopédushoz, mert ez a beszédhiba a kislányodban mindenféle komplexust alakíthat ki (különösen ha iskolába megy, szóval szerintem pont időben vagytok).
Kisgyerekként én is jártam logopédiára egész ovi alatt...ez teljesen normális, ha a kicsi kiejtését javítják, nehogy emiatt cikizzék majd a vele egykorúak.
ÉN egész ovi alatt jártam logopédiára, mégse bélyegzett hülyének senki...kérdezd meg a férjed, mi a jobb.
Ha a lánya hibásan fog beszélni iskoláskorára, amikor majd a saját tanára fogja valószínűleg javasolni a logopédust.
Vagy ha most helyesen megtanul beszélni a gyerek és nem fogják később a kiejtésbeli hibákért gúnyolni a társai.
A párom autószerelő szakmunkás. Ezt kifejtenéd bővebben, hogy eltudjam magyarázni Neki!!! Mitől ijedt meg? :(
Tudom, köszönöm...
Szia
Rögtön le is írom a lényeget. nálam akk vettek észre dislexiát mikor kezdtem a sulit.
Elmentünk hamar javult a problémám.
Viszont észrevették h balkezes vagyok át akartak szoktatni. De nem engedte muterom mert nagyon káros hatásai lehetnek annak akit átszoktatnak jobb kézre.
Nyomatékosan mondom h ha balkezes lenne a lányod ne engedjétek az átszoktatást mert 1 srác itt a környéken nem jött ki túljól belőle ugyanis eléggé leépült viszont önellátó és járhat közösségbe de nem tiszta az agya.
18/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!