Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért baj az, hogy meg akarom...

Miért baj az, hogy meg akarom változtatni az emberek gondolkodását és véleményét akkor, ha TUDOM, hogy nekem van igazam?

Figyelt kérdés
Annyira utálom azt, amikor bizonygatják az emberek, hogy nekik van igazuk, amikor tudom, hogy valamiben felettük állok, és nincs igazuk. Miért nem baj az, hogy mindig racionálisan érvelek? Ha egyszer tudom, hogy jobban átgondoltam az adott dolgot, mint ő? Én segíteni, tanítani akarok, azt akarom, hogy elismerjenek az által, hogy megmutatom az intelligenciámat. De az emberek ezt alapból inzultusként veszik.
2010. júl. 6. 22:46
 1/7 anonim ***** válasza:
84%
Hát tudod én is inzultusnak veszem. MÁshol gyakorold a nagyképűségedet és máshol ragyogtasd az egódat, mert ezzel a magatartással ezután is csak elhajtásban lesz részed. Mellesleg ennyiből is leszűrtem, hogy valószínű nem mindig neked van igazad (jajj de furcsa ugye?) de nem látsz a saját egódon kívül szinte semmit ezért fel sem tűnik.
2010. júl. 6. 22:50
 2/7 anonim ***** válasza:
96%

Tudod, amennyire te TUDOD, hogy neked van igazad, addig ők is TUDJÁK, hogy nekik van igazuk... és akkor kinek is van igaza?

Ja, és persze már más kérdés, hogy olyan, hogy nagybetős Igazság nincs, csak azoknak a megtapasztalása és feldolgozása...

2010. júl. 6. 23:13
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Nos, tanulj meg érvelni (de ne a nyelvtankönyvből). Ahogy most előadtad magad, látszik, hogy inkább nagyképű vagy mint meggyőző. Ez nem feltétlen igaz (legalább is remélem). Ha sikeres akarsz lenni az érvelésben, akkor légy szerény, nyugodt, tanúsíts megértést s csak óvatosan mutass rá a hibákra. Ne úgy kezd, hogy én vagyok az okosabb, csak nekem van igazam, mert az tényleg inzultus.
2010. júl. 7. 10:01
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Ez az egoizmus legmagasabb foka. Egy kérdésem lenne: AMENNYIBEN? Mi alapján feltételezed, hogy okosabb vagy akárkinél?
2010. júl. 7. 10:25
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

"amikor tudom, hogy valamiben felettük állok, és nincs igazuk"

Felettük állsz? Akkor kezdjük az érvelés 1. szabályával: a két vitapartner egyenrangúnak tekinti a másikat. Ha ez nem teljesül, akkor a vitát "anyázásnak" nevezik köznapiasan.

Az okos ember mindenféle felsőbbrendűség nélkül is meg tudja győzni a vitapartnerét az igazáról.

2010. júl. 7. 11:55
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha ekkora hólyagfejjel próbálod "tanítani" szegény buta embereket nem csoda h elküldenek a búsba...
2010. júl. 7. 20:43
 7/7 anonim ***** válasza:

Válassz olyan környezetet, ahol nem te vagy a legokosabb. Sokat fogsz tanulni és megszabadulsz ettől a problámától, más megoldás nincsen.

Nem vagy nagyképű, az emberek között vannak jelentős intelligencia különbséget, ennek a hangos kimondása önmagában még nem nagyképűság. Azonban mindig lesznek olyanok, akik a felsőbbség elismerése, vagy az utántanulás helyett, a mások lerángatásával próbálják a meglévő különbségeket csökkenteni.

Ne akard a csodálatukat kivívni, mert csakis egy közülük való hülyét képesek csodálni csoportosan. Arra koncentrálj, hogy ne gyűlöljenek.

2010. júl. 8. 04:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!