Miért baj az, hogy meg akarom változtatni az emberek gondolkodását és véleményét akkor, ha TUDOM, hogy nekem van igazam?
Tudod, amennyire te TUDOD, hogy neked van igazad, addig ők is TUDJÁK, hogy nekik van igazuk... és akkor kinek is van igaza?
Ja, és persze már más kérdés, hogy olyan, hogy nagybetős Igazság nincs, csak azoknak a megtapasztalása és feldolgozása...
"amikor tudom, hogy valamiben felettük állok, és nincs igazuk"
Felettük állsz? Akkor kezdjük az érvelés 1. szabályával: a két vitapartner egyenrangúnak tekinti a másikat. Ha ez nem teljesül, akkor a vitát "anyázásnak" nevezik köznapiasan.
Az okos ember mindenféle felsőbbrendűség nélkül is meg tudja győzni a vitapartnerét az igazáról.
Válassz olyan környezetet, ahol nem te vagy a legokosabb. Sokat fogsz tanulni és megszabadulsz ettől a problámától, más megoldás nincsen.
Nem vagy nagyképű, az emberek között vannak jelentős intelligencia különbséget, ennek a hangos kimondása önmagában még nem nagyképűság. Azonban mindig lesznek olyanok, akik a felsőbbség elismerése, vagy az utántanulás helyett, a mások lerángatásával próbálják a meglévő különbségeket csökkenteni.
Ne akard a csodálatukat kivívni, mert csakis egy közülük való hülyét képesek csodálni csoportosan. Arra koncentrálj, hogy ne gyűlöljenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!