Mi ez a divat mostanság, hogy az anyós ráerőlteti párra a házassági szerződést?
A kommentjeid alapján úgy tűnik, hogy neked elsősorban magával a papírral van bajod és nem azzal, hogy az anyós köti.
Amúgy az anyósnak annyi köze van hozzá, hogy a gyerekéről van szó és szeretné megóvni attól, hogy kisemmizzék válás esetén. Bár az igaz, hogy nem kényszerítheti a gyerekét.
az anyósnak azért elég sok köze van hozzá! valószínüleg azért erőlteti a dolgot mert a fia sokat köszönhet neki anyagilag lakás, ház, autó, ingatlan stb...
én meg is értem az anyós ezen aggodalmát, manapság csak pénzvadász nők léteznek, gondolom nem szeretné, hogy egy ilyen nő elvegye a vagyon felét pár év házasság után -jobb esetben a felét-.
ennek ellenére ha nősülni fogok, nem hiszem, hogy fogok kötni, túlzottan megválogatom a partnereim, nem lesz rá szükség.
23f
"Akik szeretik egymást, szerintem ott nem okoz gondot egy ilyen papír."
Az elsőhöz szólnék. Én ugyan nem kötnék házassági szerződést a párommal. Ha elvesz feleségül tiszteljen meg a bizalmával, mert én is megtisztelem az enyémmel ez a minimum. Ha úgy megyünk neki a dolgoknak, hogy elválunk (azaz kell a szerződés mert MI VAN HA) akkor a fene megette az egészet. Tehát én az első válaszát kijavítanám azzal, hogy "aki szeret annak nem okoz gondot, hogy NINCS ez a papír".
Amúgy ha anyós ilyesmin gondolkodna, akkor helyből besértődnék a bizalmatlansága miatt, ha meg a párom adná a lovat alája akkor nem mennék feleségül hozza. A házasság pont a BIZALOMRÓL szól és nem arról, hogy mi van ha szét válunk?! Szerintem aki szerződést köt inkább ne házasodjon/menjen férjez...
A válasz írója 76%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 19:30
azért egy lakás általában egy élet munkája. sokaknak egy normális kocsi is az. lehet h a szülő soha nem élt nagylábon, nem választott költséges hobbit, nem utazgatott, és mindezt azért, hogy egy lakással elindíthassa a gyerekét az úton. ugye evidens, hogy 10-40 milliókról beszélünk?! ez kicsit nagy áldozat v ajándék ahhoz, hogy meggondolatlanul, vagy épp véletlenül, vagy ostobaságból egy rózsaszínködbe burkolt, sokszor naív, vagy tapasztalatlan, az életből még keveset látott, még komoly csalódáson soha át nem esett fiatalra lehessen 100%ig bízni. Gondolom te szívesen vennéd, ha abba a lakásba, amiért te gürcöltél egy életet mások vetnék meg a lábukat, akármiért is. És oké, hogy különvagyon... de itt nem is erről van szó. hanem arról a túlbiztosításról, hogy soha, még véletlenül se vesszen el ez a vagyon. sok embernek más vagyona nincs is, ez az egész életük gyümölcse! én fiatalon sok baromságot elkövettem, amit szüleim előtte már 5 évvel megjósoltak, hogy ha nem hallgatok rájuk, és a saját romantikus életérzésemet követem,a kkor megszívom. Xartam rájuk, megszívtam. Ha akkor szigorúbbak és könyörtelenebbek lettek volna, akkor most már lenne lakásom, lenne jó állásom, és kitudja, lehet a férjemmel nem azért kéne gürcölnünk 33 évesen, hogy a kocsihitelünket kifizessük és utána vért izzadva baba-projektre gyűjtsünk, aztán gyes-gyed után lakásra, hanem mindenünk meglehetne és már most belefoghatnánk a gyerekbe. A szülők mivel többet láttak, előrelátóbbak vagy aggódóbbak, és szeretik több eshetőségre bebiztosítani a GYEREKÜKET. Pláne, ha semmi másuk nincs e földön mint az, amit neki adtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!