Mi ez a divat mostanság, hogy az anyós ráerőlteti párra a házassági szerződést?
Figyelt kérdés
Nem csak itt olvasom, ismerősi körömben is hallom. Mi köze az anyósnak ehhez? Mit gondoltok a kérdésről?2010. nov. 8. 18:18
1/21 anonim válasza:
Hát, nekem nem kellene erőltetni, anélkül nem házasodnék.
Szerintem kb. ez az egyetlen dolog, ami jogos az anyós részéről. Akár fia van, akár lánya, bőven lehet ocsmány válás a vége, amit szerződés nélkül nagyon csúnyán meg lehet szívni. Így mindenki azt viszi, amit hozott. Akik szeretik egymást, szerintem ott nem okoz gondot egy ilyen papír.
2/21 anonim válasza:
sajnos nem érint a kérdés,mert egyikőnknek sincs semmi ingósága (kivéve párom kocsiját,de annak az ára se lenne sokmindenre elég:D)
de biztos nem hagynám magam...minek szerződés? amit házasság előtt megszerzett,az nem feleződik,amit meg már házasként...akkor pl ha lakás az övé,akkor a felujitástol kezdve amit én is ráköltök,akkor az kié?
meg elég rossz már házasságkötéskor a válásra gondolni...
3/21 anonim válasza:
Amikor biztosítást kötsz akkor sem feltételezed, hogy bármi baj érhet.
4/21 anonim válasza:
Irgalmatlan nagy baromság..és megcáfolnám amit az első válaszoló mondott:éppen az hogy ha szeretik egymást,akkor meg is bíznak egymásban,akkor minek ilyen papír???Aki ilyet csináltat,minek házasodik meg?Maradjon pártában és akkor az övé ténylegesen amit megszerzett...
5/21 anonim válasza:
Tudod, én láttam már olyan párt, akik 10 évig házasok voltak, akkor is imádták egymást, egyik napról a másikra anyuci lelépett egy 10 évvel fiatalabb pasival és még vitte a házat is, holott soha életében nem dolgozott, nem keresett. Ennyit az igaz szerelemről.
6/21 anonim válasza:
Szerintem igenis jól teszi. Ha a házasság egy csúnya válással végződik, akkor a házassági szerződés kölcsönösen védi mindkét személyt attól, hogy elveszítse azt, ami az övé volt már a házasság előtt is.
7/21 A kérdező kommentje:
Ha valaki idősen házasodik, sok-sok vagyona van, akkor megértem, hogy félti, de manapság 2 fiatal mit félt egymástól? És az anyós mit félt? Ami a házasság előtt volt, az úgyis megmarad. Bár még mindig nem tudom, mire gondolnak két huszonéves esetén.. Én biztos nagyot csalódnék a páromban, ha ilyesmit akarna írni, mert ez pont hogy nem a szeretetről szól, hanem bizalmatlanságoz fejez ki.
2010. nov. 8. 18:38
8/21 anonim válasza:
Miért fejezne ki bizalmatlanságot? Attól még nem jelenti azt, hogy nem ülhetsz be az ő kocsijába, nem léphetsz be a lakásába, vagy mindent külön kell számolni a házasságban. Ha válásra kerülne sor, hidd el, hogy jól jön. És lehet, hogy soha nem lesz erre szükség, de naívság azt hinni, hogy soha semmi nem tehet tönkre egy házasságot.
9/21 anonim válasza:
Én is ezt mondom, hogy naiv és meggondolatlan, aki nem készül fel mindenre.
10/21 A kérdező kommentje:
És az anyósnak mi köze hozzé, ha a felnőtt gyerek nem akarja?
2010. nov. 8. 18:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!