Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi ez a divat mostanság, hogy...

Mi ez a divat mostanság, hogy az anyós ráerőlteti párra a házassági szerződést?

Figyelt kérdés
Nem csak itt olvasom, ismerősi körömben is hallom. Mi köze az anyósnak ehhez? Mit gondoltok a kérdésről?
2010. nov. 8. 18:18
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
52%

Hát, nekem nem kellene erőltetni, anélkül nem házasodnék.

Szerintem kb. ez az egyetlen dolog, ami jogos az anyós részéről. Akár fia van, akár lánya, bőven lehet ocsmány válás a vége, amit szerződés nélkül nagyon csúnyán meg lehet szívni. Így mindenki azt viszi, amit hozott. Akik szeretik egymást, szerintem ott nem okoz gondot egy ilyen papír.

2010. nov. 8. 18:20
 2/21 anonim ***** válasza:
84%

sajnos nem érint a kérdés,mert egyikőnknek sincs semmi ingósága (kivéve párom kocsiját,de annak az ára se lenne sokmindenre elég:D)

de biztos nem hagynám magam...minek szerződés? amit házasság előtt megszerzett,az nem feleződik,amit meg már házasként...akkor pl ha lakás az övé,akkor a felujitástol kezdve amit én is ráköltök,akkor az kié?

meg elég rossz már házasságkötéskor a válásra gondolni...

2010. nov. 8. 18:22
 3/21 anonim ***** válasza:
34%
Amikor biztosítást kötsz akkor sem feltételezed, hogy bármi baj érhet.
2010. nov. 8. 18:23
 4/21 anonim ***** válasza:
51%
Irgalmatlan nagy baromság..és megcáfolnám amit az első válaszoló mondott:éppen az hogy ha szeretik egymást,akkor meg is bíznak egymásban,akkor minek ilyen papír???Aki ilyet csináltat,minek házasodik meg?Maradjon pártában és akkor az övé ténylegesen amit megszerzett...
2010. nov. 8. 18:23
 5/21 anonim ***** válasza:
24%
Tudod, én láttam már olyan párt, akik 10 évig házasok voltak, akkor is imádták egymást, egyik napról a másikra anyuci lelépett egy 10 évvel fiatalabb pasival és még vitte a házat is, holott soha életében nem dolgozott, nem keresett. Ennyit az igaz szerelemről.
2010. nov. 8. 18:24
 6/21 anonim ***** válasza:
16%
Szerintem igenis jól teszi. Ha a házasság egy csúnya válással végződik, akkor a házassági szerződés kölcsönösen védi mindkét személyt attól, hogy elveszítse azt, ami az övé volt már a házasság előtt is.
2010. nov. 8. 18:25
 7/21 A kérdező kommentje:
Ha valaki idősen házasodik, sok-sok vagyona van, akkor megértem, hogy félti, de manapság 2 fiatal mit félt egymástól? És az anyós mit félt? Ami a házasság előtt volt, az úgyis megmarad. Bár még mindig nem tudom, mire gondolnak két huszonéves esetén.. Én biztos nagyot csalódnék a páromban, ha ilyesmit akarna írni, mert ez pont hogy nem a szeretetről szól, hanem bizalmatlanságoz fejez ki.
2010. nov. 8. 18:38
 8/21 anonim ***** válasza:
39%
Miért fejezne ki bizalmatlanságot? Attól még nem jelenti azt, hogy nem ülhetsz be az ő kocsijába, nem léphetsz be a lakásába, vagy mindent külön kell számolni a házasságban. Ha válásra kerülne sor, hidd el, hogy jól jön. És lehet, hogy soha nem lesz erre szükség, de naívság azt hinni, hogy soha semmi nem tehet tönkre egy házasságot.
2010. nov. 8. 18:43
 9/21 anonim ***** válasza:
50%
Én is ezt mondom, hogy naiv és meggondolatlan, aki nem készül fel mindenre.
2010. nov. 8. 18:46
 10/21 A kérdező kommentje:
És az anyósnak mi köze hozzé, ha a felnőtt gyerek nem akarja?
2010. nov. 8. 18:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!