Jogos a haragom, amiért a testvérem egy hazug?
A párja cégénél dolgozik, de csak papíron.
Fizetve vannak utána a járulékok, kapja a fizetését, de semmi érdemi munkát nem végez ott, maximum, ha a pasinak mennie kell vidékre vagy konferenciára, kísérgeti. De köze nincs az eredeti munkaköréhez (marketing szakértőként van ott, életében nem foglalkozott ezzel, de még a diplomája sem oda vág).
Egyik barátnőm ismeri a tesóm párját, beszélt vele, hogy esetleg volna-e munkalehetőség a cégnél, mert szeretne váltani, ha visszamegy gyesről? Ő meg mondta, hogy nem keresnek embert jelenleg, nincs szabad hely... Úgy, hogy tesóm ugyanabban a pozícióban van, és kb. körmöt reszel otthon unalmában. Simán mehetne a helyére, főleg úgy, hogy ő a gyerek előtt éveket dolgozott benne, az alap- és mesterképzést is elvégezte.
Mondtam a húgomnak, hogy szerintem ez szemétség, olyan emberek elől veszi el a helyet, akik tényleg dolgoznának és akiknek kell a pénz. Elkezdte mondani, hogy ő igenis dolgozik, amiért nekem nem számol be minden percéről és fogalmam sincs az életéről. De nem értem, minek hazudik? Elvinném oda, senki azt sem tudná, kicsoda.
Haragszom rá, mert nem fair, amit csinál. Szerinte ezt felfújom és ne vegyem ennyire magamra másoknak a problémáit.
De most ha s tesód nem csinál semmit, az azt jelenti, hogy tényleg nem kell ember, akkor a pasija minek fizetne egy másik nőnek munkabért, mire?
Ha nem csinál semmit, akkor senki elől nem vesz el munkát, hiszen nincs is munka.
De akkor minek vegyen fel valakit pluszban a főnök, ha van, aki elvegzi a munkat?
Nem értem, szerinted te sem magad.
Ha van embere a pasinak, aki megcsinálja a munkát, akkor minek oda a barátnőd?
Problémád van kerdezö, azt látom.
Ha valaki megcsinálja, ami allítólag a tesód munkája lenne, akkor van aki dolgozik. Ezért felesleges valakit felvenni, csakhogy a tesód ne legyen bejelentve.
De minek venne fel, ha nincs rá szükség, nincs neki meló?
A tesódat nyilván azert jelenti be, mert a baratnője, szereti, de most egy idegen nőt minek, ha nem kell a munkaerő, mert van már, ami megcsinálja?
Fúj de gusztustalan irigy ember vagy te! Nem az zavar, hogy a barátnőd nem kap lehetőséget, hanem az, hogy a testvéred könnyen keres pénzt.
Mi közöd hozzá? Ilyen sz@rkeverésért olyat kapnál tőlem, hogy a másikat a fal adja!
Téged egyszerűen csak zavar, hogy a tesód nem ténylegesen nem dolgozik.
Semmilyen helyet nem foglal senki elől. A helyzet lényege az, hogy a tesódnak legyenek a járulékok fizetve, folyamatosnak tűnjön a munkaviszonya, stb. Ez teljesen független attól, hogy más kollégák milyen munkát végeznek el, mit dolgoznak.
Viszont tr visszataszító vagy. Miért vagy ilyen irigy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!