Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy vonjàtok be a csalàdot a...

Hogy vonjàtok be a csalàdot a hàzimunkàba? Van valami tàblàzat esetleg amit hasznàltok?

Figyelt kérdés

Tini gyerekeink vannak, ha megkérem megcsinàljàk (elsőre), de maguktól kb semmit. Apjuk ugyanilyen. Eddig nem sokat kértem , hogy segítsen, mert ő főàllàsban dolgozik én csak heti 20 óràban. Gondoltam nekem illik a nagyobb részt itthon bevàllalni. De most munkahelyet vàltok, teljes munkaidő lesz. Nem fog menni minden tovàbbra is egyedül. Persze megvan az ígéret, hogy többet segítenek majd, de annyira màr ismerem őket, hogy ez kb 1 hêtig tart mind a 3 részéről.

Én meg utàlok 10x elmondani, kérni dolgokat. Nincs is rà energiàm.

jan. 19. 08:05
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

9es és 10es.

Így tervezem. Amúgy aki (nem ti) azt írta, hogy nem nevelem a gyerekeimet nagyon têved.

7 éves koruk óta egyedül takarítjàk a szobàlyukat, cserélik egymàst segítve az àgyneműt, sosem fekszenek úgy le, hogy kupi van és sosem mennek el úgy suliba, hogy nincs beàgyazva.

Nem feleselnek, nem követelőznek. Jó gyerekek, csak a többi munkàból ami nem a szobàlyukhoz tartozik azt csak kérésre csinàljàk meg. 16 és 13 évesek amúgy.

De épp reggeli utàn leültünk és megbeszêltük, hogy csinàlunk egy tàblàzatot, mert ha làtjàk, hogy meg kell csinàlni, akkor az jobb nekik.

Gondoltam arra, hogy lesz@rom, elengedem, de nem megy. Berögzült , hogy rend legyen , meg kvàzi tisztasàg.

jan. 19. 11:10
 12/26 anonim ***** válasza:
51%

Azért hihetetlen, hogy felnőtt emberrel úgy kell bánni, mint valami fogyatékos hülyegyerekkel.

Nyilván megbeszéltétek, hogy visszamész dolgozni. 80 IQ felett nyilván felmerül az is, mi lesz azzal a házimunkával, amit te csináltál egyedül. Senki nem várhatja el tőled, hogy egyedül te vállalj plusz terhet.

Arra meg már mondani sem tudok semmit, hogy felnőtt embernek step by step lista kell ahhoz, hogy kitakarítson vagy elmosogasson. Ti kikhez mentek férjhez???

jan. 19. 11:11
 13/26 anonim ***** válasza:
69%

A 10-es vagyok, tudom, kicsit más helyzet, de annak idején a gyerekeimmel voltak gondok tiniként (elötte nem volt probléma velük, csak jött a lázadás), megbeszéltük velük, hogy a szobájukat nem takarítom, nem viszem ki a szennyes ruhát, az az ö dolguk. A nem-takarítást úgy oldottam meg, hogy nem mentem be a szobákba, így nem láttam a rendetlenséget - viszont amikor valaki - haver vagy rokon - jött hozzánk, minden további nélkül beküldtem a gyerekek szobájába, pl, hogy hívja le öket, így elég hamar rosszul érezték magukat, hogy mindenki látja a kupit, a ruhákat tényleg nem szedtem össze, nem mostam, aztán amikor vasárnap este rádöbbentek, hogy nincs másnapra tiszta ruha, akkor volt hiszti. Kb két hónapba telt, mire tényleg rendet kezdtek tartani, a ruhákat meg nem kivitték, hanem egyböl kimosták.

Valami hasonlót kellene neked is megpróbálni, megállni, hogy a férjed helyett megcsináld az ö részét, esetleg figyelmeztesd a gyerekek elött, hogy Kati meg Pisti elvégezték a feladatukat, ö meg még nem.

jan. 19. 11:17
 14/26 anonim ***** válasza:
48%

"Azért hihetetlen, hogy felnőtt emberrel úgy kell bánni, mint valami fogyatékos hülyegyerekkel."

Pedig sok férfi így funkcionál. Örülj, ha te jobban választottál anno.

jan. 19. 11:18
 15/26 anonim ***** válasza:
74%

12-es: sok férfi egyszerüen kényelmes, vagy eleve nem tanulta meg a házimunkákat elvégezni, mert anyuka megcsinálta helyette.

De például nálunk nagyon jól müködött kezdetben a megosztott házimunka rendszer, egész addit, amíg otthon maradtam a gyerekekkel szülés után. Ettöl kezdve az volt, hogy úgyis otthon vagyok, a nagyobb részt csináljam én - ami nagyjából nem is volt gond. A probléma akkor kezdödött, amikor visszamentem dolgozni, mert ö már megszokta, hogy otthon nem kell semmit megcsinálnia munka után, egy ideig eltürtem, de aztán elegem lett.

Közöltem vele, hogy VAGY végzi a fele munkát, VAGY fizet egy bejárónöt, VAGY megcsinálok mindent, de fizetésért.

jan. 19. 11:26
 16/26 anonim ***** válasza:
14%
Így jártál. 🤷🏼‍♀️
jan. 19. 11:29
 17/26 Metionin ***** válasza:
76%
Nálunk nincs gyerek de úgy csináljuk, hogy mindketten azt választjuk, amit kevésbé utálunk :D ha lennének gyerekek, szerintem ugyanígy kiderülne, mi az amit szívesebben csinálnak meg és az lenne a feladatuk. Ha nem lenne ilyen, vagy nagyon eltérő nehézségű lenne, akkor meg beosztanám forgóban, hogy melyik héten kié a feladat. Beírnám egy heti tervezőbe és kész.
jan. 19. 11:36
 18/26 anonim ***** válasza:
48%

szobáJuk lesz az.

Amúgy meg oylan egyértelmű volt, hogy jön majd tőled egy jaj megbeszéltük és minden meg van oldva komment

jan. 19. 11:38
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

Nincs értelme táblázatnak. Ugyanaz mindig ugyanannak a feladata. Mert különben jön, hogy hát nem pakoltam be szerdán a mosogatógépet, mert csak 5 tányér volt... ÉS marad másnap a másikra.

Nálunk a szobáját minden gyerek takarítja, konyha az enyém, én mosok, az egyik tereget, a másik leszedi a száraz ruhát. Porszívó a férjemé :)

jan. 19. 12:18
 20/26 anonim ***** válasza:
32%

14

Én mindig néztem, hogy milyen tiszta a lakása, tud-e főzni, rendben tartja-e a környezetét, ruháit önállüan is képes kezelni (mosni, vasalni). EZek alap dolgok egy felnőtt embernél.

jan. 19. 13:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!