Ha szeretünk, akkor kiszolgáltatottá válunk?
Figyelt kérdés
Ha például van egy párkapcsolat és mondjuk az elején elmondjuk, hogy mennyire fontos számunkra a bizalom, akkor a másiknak ezzel kiszolgáltatjuk magunkat? Mert ok, hogy védeni akarjuk magunkat a sérüléstől és bízni szeretnénk, de a másik félen múlik, hogy ezt tiszteletben tudja vagy akarja-e tartani. Ha fájdalmat akar okozni, akkor pedig például ennél fogva, bármikor összetörhet minket. Az érzés, amikor egy számomra fontos, bizalmamba fogadott ember nem tartja a szavát, nagyon nehéz érzéseket ébreszt. Hogyan lehet ezt higgadtan kezelni? Lehet egyáltalán? Vagy sok csalódás után már senki sem hisz a másiknak és senki sem vár csodát?jan. 4. 15:11
11/18 A kérdező kommentje:
#10 Nagyon egyetértek a véleményeddel. Szerinted hogyan lehet elérni azt, hogy ne lehessen elhomályosítani a látásunkat, ha a nehéz gyermekkor miatt nagyon vágyik valaki a szeretetre?
jan. 4. 21:13
12/18 anonim válasza:
Pszichoterápiával, önismereti út végigjárásával. Egyedül sehogy.
13/18 anonim válasza:
Te magadról beszélsz a nehéz gyerekkor, szeretetre vágyás kapcsán?
14/18 A kérdező kommentje:
Igen
jan. 4. 23:34
15/18 anonim válasza:
Válogasd meg, kiben bízol meg, adj neki időt, és tudj visszahúzódni, ha nem úgy reagál, de az nem azt jelenti, hogy senkiben se bízhatsz.
16/18 anonim válasza:
Erre szoktam azt mondani, hogy a madár sem abban bízik, hogy az ág nem törik le. Hanem hogyha letörik lesz ideje elrepülni.
Az, hogy én megbízom a másikban az az én döntésem. Ha ezzel visszaél az az övé. Joga van hozzá és bárki bármikor megteheti. Az, hogy erre én hogyan reagálok az viszont rólam szól. Toporzékolva számonkérhetem rajta, hogy kérjen bocsánatot és büntethetem hónapokig, de mondhatom azt is, hogy ezek után köszönöm szépen, de nem kérek belőle többet.
17/18 anonim válasza:
Igen. Valamennyire mindenképpen. Ezért kell megfontolni hogy kit engedünk magunkhoz közel.
18/18 peti_1985 válasza:
Teljesen megértem, amit mondasz, és valóban, a szeretet és bizalom valóban kiszolgáltatottá tehet minket. Az, hogy megnyílunk és megosztjuk a másikkal a legfontosabb érzéseinket, mindig egyfajta sebezhetőséget is magában hordoz, mert az, hogy a másik fél tiszteletben tartja-e, amire szükségünk van, tényleg rajta múlik. A csalódás fájdalmas lehet, főleg ha valaki, akiben megbíztunk, nem tartja be a szavát. Az ilyen helyzetek valóban nehezek, és sokszor nem könnyű higgadtan kezelni őket. Azonban úgy gondolom, hogy idővel meg lehet tanulni a fájdalmat kezelni, és nem hagyni, hogy teljesen eluralkodjon rajtunk. Az egyik legfontosabb dolog talán az, hogy az önbecsülésünket megőrizzük, még akkor is, ha mások csalódást okoznak. Az is segíthet, ha nem egyetlen kapcsolatban vagy egyetlen személyben helyezzük el az összes bizalmunkat, hanem fokozatosan próbálunk másokkal is kapcsolatokat építeni, hogy ne egyetlen csalódás határozza meg az egész világnézetünket. Az élet és a kapcsolatok folyamatos tanulást jelentenek, és talán egy nap képesek leszünk úgy szeretni, hogy közben megtartjuk a saját határainkat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!