Ti képesek lennétek ilyen emberrel együtt élni?
Pár hónapja költöztem a mostani páromhoz, aki az anyjával és a testvérével, valamint annak a barátnőjével lakik. Nagyjából egy, másfél hónappal a költözés után találtam is itt munkát, de december közepén ott kellett hagynom. Azóta keresek tovább (sajnos sikertelenül), de ezt párom öccse nem hajlandó figyelembe venni.
Tegnap este még egy viccesnek szánt beszólással is jutalmazott. Nem voltam éhes és ezt a páromnak is mondtam, mire az öccse megszólalt, hogy "Biztos csak betartja a mondást, hogy 'Aki nem dolgozik, ne is egyék'." Szerintem egyáltalán nem vicces.
Később a párom mondta, hogy az öccse csak őt félti, hogy ne élősködjek rajta. Ha ez így lenne, nem küldenék el napi szinten 2 jelentkezést. Az a baj, hogy teljes mértékben kiszolgáltatottnak érzem magam, és nem tudok attól eltekinteni, hogy az ő barátnője egy ÉVIG úgy élt itt velük, hogy nem volt hajlandó munkát keresni. És még a párom öccse mondta a páromnak, hogy nekem szerencsém van, hogy nem az ő párja vagyok. (Nekem mindössze másfél hónapja, nincs munkám, de legalább keresek).
Annyira rosszul esik, hogy még most is a sírás kerülget. Tegnap este is többször elsírtam magam, mikor a párom megölelt. Már az is eszembejutott, hogy hazaköltözök, de nem hinném, hogy ez megoldás lenne. Viszont nem tudok egy ilyen emberrel együtt lakni.
Ti mit gondoltok?
1. Eleve nem költözök más pereputtyához, csakis ketten a párommal.
2. Én 2 perc alatt találtam munkát, amikor akartam. A megélhetéshez pénz kell. Addig is dolgozhatsz gyárban, mekiben, kasszásként, amíg a tökéleteset meg nem találod. Így csak sültgalamb várás van.
3. Ezek szerint volt már ott ingyenélő ember, attól félnek a te másfél hónapodból is évek lesznek. Ez jogos. A mai fiatal nagyon válogat. 100-150 ezerért sem mozdítja meg a fenekét, mert hát "egyetemet végeztem, miért menjek el ennyiért?". Ez a véleményem.
Már legalább harminc helyre küldtem önéletrajzot. Szinte már az első elém kerülő állásra jelentkezek, szóval egyáltalán nem arról van szó, hogy már annyira válogatnék.
Hogy egyszerűen nem hívnak vissza, arról szerintem meg nem én tehetek.
Az első válaszolónak hozzátenném, hogy a párom mondta az öccsének utána négyszemközt, hogy "Ez egy kicsit erős volt". De erre mondta a srác, hogy "Sajnálja, hogy még nincs munkám, de szerencsém van, hogy nem az ő párja vagyok."
hol kene munka milyen vegzettseggel?
egyebkent meg igen, koltozz el
nem is lett volna szabad odakoltoznod
Miért "kellett" otthagynod a talált munkát?
Itt követted el a hibát, ha nem szimpi, akkor sem állok fel azonnal, hanem keresek másikat, és utána hagyom ott.
Az előzőt azért hagytam ott, mert a területissel volt némi nézeteltérés, annak ellenére, hogy a főnököm is kiállt mellettem, mégis kötelezték, hogy küldjön el.
Hogy én mit tennék? Nehéz kérdés... Annyira nem ismerem ezt a várost. Az ideköltözésem előtt még átutazóban sem voltam soha. A költözést azért nem tartom jó megoldásnak, mert a párom nagyon szeret, ezt hangsúlyozta többször is, és egyszerűen nem lenne szívem itt hagyni, hiszen csak miatta jöttem ide.
Egyébként Kecskeméten keresek munkát, de szinte sehonnan nem jeleznek vissza. Munkatapasztalatom van, eladó/pénztáros vagy irodai munkát keresek, lehetőleg a központban. Más kikötésem nincs. Munka lenne, ahogy láttam, de amogy mondtam is, a jelentkezést és az önéletrajzot hiába küldöm el, annyit sem képesek visszaírni, hogy "Köszönjük, de nem nyert felvételt".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!