Mit csinálnál, ha mint mostoha, hirtelen kapnál állandóra egy gyereket?
szerintem szakits a pasival. én sem nevelném más gyerekét.
Hidd el jobban jársz ha gyerektelent választasz. Fiatal vagy még,élj!
Csak átfutottam a korábbi válaszokat, szal bocs ha ismétlek...
Mostohafaterom 3 gyereket kapott állandóra, és baromi jó vele a kapcsolatunk! Úgyhogy erről ennyit, lehetséges ez is, csak persze nem ez az önző hozzáállás kell hozzá! Ha így állsz hozzá akkor tényleg inkább tiplizz mert előbb-utóbb megutálod szegény kissrácot és ő fog szívni a legjobban amikor nem tehet semmiről.
Én majdnem ennyi idős voltam, mikor párom megkapta esküvőnk előtti hetekben az előző házasságából származó 2 gyermekét. Ennek már több mint 10 éve. Vegyesen jellemezném az éveket.
Attól függ a helyzet, hogy mennyire komoly a kapcsolatotok, mi a (gyerekektől független) közös jövőkép? Ha Ő a nagy ő, nem csak szerelem, de Társ is, és hosszútávon terveztek, akkor úgy kell elfogadni a párodat, gyerekestül. A kicsi mindig ott lesz, ha veletke lakik, ha nem. Aztán kicsit nagyobb lesz, majd kamasz, stb. A gyermekért is ugyanúgy felelős leszel, mint Ő, amikor veletek van, ha veletek él, vagy csak hétvégén van veletek. Nincsenek éles határvonalak, mert sok feladat van egy gyermekkel.
A szerencse az, hogy kicsi még, ezért talán könnyebb a helyzeted.
Persze nem könnyű, tudom. Én úgy vittem haza saját kisbabámat a kórházból, hogy a másik két nagyobbacsa nem saját gyermekre kellett minden nap vigyáznom a kicsi csecsemő mellett. Tehát egyből hárommal kezdtem. Párom persze amennyit tudott mindig segített, de hát vannak feladatok amik a nők feladatai, bármilyen modern korban élünk, ezért mégiscsak én voltam, vagyok az anyaszerepben. Nem mondhattam, hogy Te csináld, a Te gyermeked, én meg az enyémmel. Nem lehet külön választani. Persze kellenek külön töltött idők is, azt viszont a "mostoha"gyermekek nagyon nem szeretik, én emiatt bűntudattal a hátamon mentem mindenhova, ha nem vittük magunkkal. Egy első házasságból származó gyermeknél, el kell tudni fogadni, hogy mindig jelen van, amíg ki nem költözik. Hogy vinni kell orvoshoz, moziba, iskolába, és szüksége van szeretetre is, csakúgy mint a sajátodnak.
Előny viszont, hogy a saját gyermekednek jó lesz(nagyon ragaszkodnak egymáshoz nálunk is), nagyobb tesótól sokat fog tanulni, és lesz játszópajtása. A gyermekek közötti kapcsolat pedig segít elfogadni a "mostoha"családot.
Viszont egy fontos kérdés. Miért nem anya neveli a gyermeket jövőre?
Bárki bármit mond, ennyi év után én azt mondom, hogy bárhogy szerethetsz egy gyermeket, az édesanyját nem pótolja semmi! Mindig hiánya lesz, és lelkileg sérült lesz, ha nem lesz vele nap mint nap az anyukája! Egy ilyen picinek pedig főleg az édesanyja mellett van a helye!!!!!!!!!!!! (ha megbízható és felelősségteljes az anyuka, nálunk nem volt választási lehetőség e miatt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!