Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem akar a húgom kifizetni az...

Nem akar a húgom kifizetni az örökségből. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Lenne vevő az ingatlanra,amit közösen örököltünk fele-fele arányban.Telnek,múlnak az évek és semmi nincsen csinálva az ingatlanon,ami szépen tönkre ment,szinte csak a telek ér valamit.Kérhetek kártérítést,mert az ő hibájából vesztem a pénzem,vagy hogyan juthatnék az örökségemhez,ha kifizetni nem akar?

Tanúim vannak rá,hogy nem akar adni egy forintot sem.

Mit tehetnék?Fogadjak ügyvédet,már olyan szinten van a ház,hogy majdnem veszélyes a szomszédokra nézve,kaptunk az önkormányzattól levelet,hogy csináljunk valamit,mert büntetés lesz a vége.

Ha megbüntetnek és tanukkal bizonyítom,hogy a húgom hibája is,mert nem engedte eladni,ráverhetem a büntetést?

2010. nov. 6. 12:17
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
85%

hmm...költeni neked is kellett volna rá...

amúgy meg bíróságon lehet kérni a közös tulajdon megszüntetését

2010. nov. 6. 12:21
 2/11 anonim ***** válasza:
52%
Az közös szóval ha nem egyezik bele akkor nem tudod eladni szóval!Vagy megegyezel vele ,hogy eladjátok vagy nem nem csinálsz semmit a bíróságon az ö javára fognak ítélni,mivel nem a tiéd a telek....
2010. nov. 6. 12:28
 3/11 A kérdező kommentje:
Igen,de amikor ott voltunk,hogy oké,csináljuk,ő mindig azt mondta,hogy nincsen neki rá pénze...rohadjon meg,őt az sem érdekli.Most is,amikor májusban voltak a nagy esők,majd nem,hogy kidőlt az egyik oldala a háznak.
2010. nov. 6. 12:29
 4/11 A kérdező kommentje:
Közös az ingatlan és a telek is.
2010. nov. 6. 12:29
 5/11 anonim ***** válasza:
69%

Attól még ti csinálhattatok volna állagmegóvást legalább.Számlákkal bizonyítható a ráfordítás és a közös tulajdon megszüntetése után nagyobb rész járt volna nektek...

Ha az ember akar valamit tenni, megtalálja a megoldást.

2010. nov. 6. 12:41
 6/11 anonim ***** válasza:
69%
Te dolgoztál rajta valamit? Ha igen, jogos a felháborodásod, ha nem akkor ez van sajna...
2010. nov. 6. 12:44
 7/11 A kérdező kommentje:

Most is csak az én agyam jár,hogy mit tehetnék,ő meg marha jól szórakozik.

Saját pénzből már én sem fogom megcsinálni,a vevőnek meg megint mondhatóm,hogy nem...nem eladó.

Saját magával is kicseszik a hugicám,nem csak velem.

2010. nov. 6. 12:46
 8/11 A kérdező kommentje:
Nem értem,miért olyan nehéz aláírnia az adásvételit,miért hajt el minden érdeklődőt?
2010. nov. 6. 12:48
 9/11 anonim ***** válasza:
Akkor menjél a bíróságra, hogy szüntessék meg a közös tulajdont, aztán majd lesz megoldás. De kártérítést, meg iyleneket ne várjál, ha te sem csináltál semmit, hogy ne dőljön össze, csak siránkoztál, hogy milyen szemét. Nyilván nem egy évig nézted, ha már majd összedől.
2010. nov. 6. 14:21
 10/11 anonim ***** válasza:
Végrehajtásra viheted az ügyet, ha van konkrét vevőd. A kikiáltási árnál jóval alacsonyabban veheti meg az ingatlant, de a húgodnak az eredeti ár fele és a vételi ár fele közötti különbséget, plusz a perköltséget fizetnie kell. Előbbit neked, utóbbit a bíróságnak. Fenyegesd meg, hogy ha nem hajlandó eladni, bepereled. És neki nem marad majd semmi. Egyébként én sem költöttem volna a házra, a húgom így állna hozzá. Ha nincs kp, rá lehet terhelni a meglévő ingatlanjára is...
2010. nov. 6. 21:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!