Baj, ha én 20 évesen a családalapításon gondolkodom?
Én az első kisbabámat 20 évesen szültem. A párommal már régóta ezt terveztük, szerettük volna. Sosem bántam meg. Azóta már a 3. gyerekünk is megszületett. Én mindig korán akartam anya lenni, és hál' istennek sikerült. Élvezem, hogy a kislányom osztálytársainak az anyukáik mind irigyelnek, mert persze azért más 27 évesen mint 35-40 évesen... :)
Ezt nektek kell eldöntenetek, ha készek vagytok rá, legyen babátok. Kit érdekel, ha fiatal vagy? Nem 15 éves vagy, tudsz rendes döntést hozni, és felnevelni a gyereked.
Sok sikert ;)
Én is 21 évesen szültem az elsőt,van 3 gyerekünk,és 25 éve együtt vagyunk a párommal.
Csak ma divat,hogy a nőnek is kikell élnie magát,tapasztalatokat szerezni,mielőtt gyereket szül. A sok válás bizonyítja,hogy ennek semmi értelme.
A 30 feletti szülésnek lehetnek kockázatai is,és nagyobb az esélye,hogy elkényeztetik,túlságosan féltik a gyereket. Főleg,ha nehezen jön össze a baba. Akiket ismerek az ilyen anyukák közül,mehezebben értik meg a 18-20 éves gyerekeket,mint a fiatalabb anyukák.
Ha stabil a kapcsolatotok,megfelelőek az anyagi körülményeitek,akkor nyugodtan szülessen babátok.
Ha minden stimmel és utána se lesz hátrányotok ebből meg a gyereknek sem, akkor miért ne. Viszont én egy 1 éves kapcsolatot nem gondolok stabilnak. Én 2 nap után tudtam a páromnál, hogy ő az, azóta 7 éve együtt vagyunk, tehát már az első évben is komolyan együtt voltunk, de utána még annyi minden dolog volt, hogy lehet, ezeket más kapcsolat nem bírta volna ki. Szóval én a 3. évig várnék, most még nagyon az elején vagytok, ilyenkor kb még mindenki jól megvan. Pl. anyámék is imádták egymást az első évben, aztán jött a gyerek és jöttek a veszekedések, hogy rohadtul különbözőek.. máig sem értem, hogy tudták így elcseszni az életüket (meg a gyerekek életét).
Ennyi. Ha döntesz, 3 ember életét alakítod és ez elég nagy felelősség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!