Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elítélnétek a családom helyébe...

Elítélnétek a családom helyében, ha megszegném a bátyámnak tett hagyatéki ígéretem?

Figyelt kérdés

2 éve hunyt el rákban, és úgy volt, hogy ő lesz a fiam keresztapja, de sajnos a születését követő harmadik napon már meghalt. Előtte adott nekem egy aranytömböt, aminek a mai eladási értéke valamivel több, mint 8 millió Ft. Csakhogy ahhoz a feltételhez kötötte, hogy csakis a gyerek taníttatására költhetem majd az egyetemi évei alatt. De a fiam még csak 2 éves, és az sem biztos, hogy majd tovább szeretne tanulni. Ráadasul most nagyon nagy szükségünk van a pénzre, ha december kozepéig nem fizetek be 140ezret, akkor lekapcsolják az áramot, és a providentnek is tartozunk 200ezerrel.

A probléma csak az, hogy a családom több tagja is tud az feltételről, és minden bizonnyal hamar kiderülne, hogy miből jutottam hirtelen pénzhez.

nov. 18. 00:27
1 2 3 4
 31/36 A kérdező kommentje:
#30 pontosan ezt csináltuk, még mielőtt felvetetted volna, és csak 500ezret vettünk fel. Amúgy ez a 8 millió csak a töredéke a hagyatékának, a teljes vagyona 80%át az élettársára hagyta, úgy, hogy nem is voltak házasok. Ahhoz képest ez viszonylag csak egy jelentéktelen összeg, amit a keresztfiára hagyott. Például én személyesen nem is kaptam semmit.
dec. 8. 23:19
 32/36 anonim ***** válasza:
53%
Mert ismert téged.
dec. 8. 23:39
 33/36 anonim ***** válasza:
53%

Nem értem, hogy miért kellett volna bármit is RÁD hagynia? Szegény látta, hogy a gyereked megszivta veled, így gondolta, hogy legalább ennyivel segíti őt. Tudta, hogy rád felesleges bármit hagyni, mivel úgyis elbaxod.

Hát igen, így kezdődik. Először csak egy kicsit nyúlunk hozzá, aztán rájövünk, hogy a kicsit sem tudjuk visszaváltani és még többet veszünk el belőle.

Szégyelld magad Kérdező!

dec. 8. 23:41
 34/36 anonim ***** válasza:
0%

Off: Nem értem, hogy mi alapján pontozzátok a másikat, válaszoltam a kérdésre is és még megoldási lehetőséget is írtam... azért köszönöm a 0%-ot, szép lassan megtanulom, hogy nem kell semmire választ írnom.

30as

dec. 11. 09:05
 35/36 anonim ***** válasza:
33%

#30#34

Mert debil tanácsot adtál. A Kérdező most fogja eltapsolni a fia jövőjét.

dec. 11. 09:16
 36/36 anonim ***** válasza:
0%

Hagyjuk már.. adtam egy olyan tanácsot ami a pillanatnyi helyzetében kevésbé káros kimenetelű. De igazad van, ítélkezni fölötte, meg kioktatni, hogy milyen szar ember az tényleg használható hozzá szólás.

Én is leírtam, hogy elítélendő, de ne legyen hülye, hogy eladja, csak én mellé lehetőséget is ajánlottam, mit lehet tenni, nem csak lefikáztám.

dec. 11. 16:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!