Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elítélnétek a családom helyébe...

Elítélnétek a családom helyében, ha megszegném a bátyámnak tett hagyatéki ígéretem?

Figyelt kérdés

2 éve hunyt el rákban, és úgy volt, hogy ő lesz a fiam keresztapja, de sajnos a születését követő harmadik napon már meghalt. Előtte adott nekem egy aranytömböt, aminek a mai eladási értéke valamivel több, mint 8 millió Ft. Csakhogy ahhoz a feltételhez kötötte, hogy csakis a gyerek taníttatására költhetem majd az egyetemi évei alatt. De a fiam még csak 2 éves, és az sem biztos, hogy majd tovább szeretne tanulni. Ráadasul most nagyon nagy szükségünk van a pénzre, ha december kozepéig nem fizetek be 140ezret, akkor lekapcsolják az áramot, és a providentnek is tartozunk 200ezerrel.

A probléma csak az, hogy a családom több tagja is tud az feltételről, és minden bizonnyal hamar kiderülne, hogy miből jutottam hirtelen pénzhez.

nov. 18. 00:27
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
7%

Szerintem meg azt csinálsz amit akarsz.

A családnak nem kell tudni róla

A providentet ragadják még sokan, de ha az áramot lekapcsolják, a gyerekkel mi lesz?

Gyertya mellett fogja élni az életet?

Amúgy sincs senkinek semmi köze hozzá mit csinálsz, a gyerekert te vagy a felelős egyenlőre

nov. 18. 07:31
 12/36 anonim ***** válasza:
93%

11

Az okokat nyilván nem tudhatjuk pontosan, de a pénzhiány egyik oka jó eséllyel az, hogy a kérdező elbssza a pénzét, pl. a Providentre. Ha az ilyen drága hobbik helyett spórolna vagy neadjisten alkalmi munkát vállalna, akkor nem kapcsolnák ki az áramot.

nov. 18. 07:44
 13/36 anonim ***** válasza:
72%
Igen. A gyerek helyében meg majd meg is szakítanám veled a kapcsolatot. Tegyél félre belőle otthonra is.
nov. 18. 07:46
 14/36 anonim ***** válasza:
59%

A providentet en is szidtam sokaig, de igazabol ha nem otthoni szolgaltatassal veszel fel kolcsont teljesen korrekt, sot sokkal jobb mint a banki hitel.

En osszel vettem fel naluk 400kt, 430at kell visszafizetni, de most torlesztem majd ki teljesen par ezer kamattal.

A banki hitelek ott kezdodnek hogy 500kra 600-620kt kell visszafizetni.

nov. 18. 08:03
 15/36 anonim ***** válasza:
92%

A gyereked jövőjére többet gondolt a nagybácsija, mint a saját anyja! Ez azért elgondolkodtató...

Szegény gyerek, még olyan kicsi, de te már egyből azzal jössz, hogy nem biztos, hogy tovább fog tanulni blabla..csak azért, hogy megnyugtasd a lelkedet!

Az az arany a gyermekedet illeti. Mi lenne, ha nem hagyta volna rá? Miből fizeted ki az adósságot?

Másik: akik azt írják, hogy add el és csak annyit használj fel, hogy az adósságot kifizesd...

Nos, az ilyenek mint a Kérdező, nem tudnak bánni a pénzzel, ma van, holnap nincs!

Remélem, hogy a rokonság azért szemmel tartja a dolgokat és a gyermek jövőjét, ha már a saját anyja nem képes rá, és most készül kicseszni a saját gyerekével.

nov. 18. 08:09
 16/36 anonim ***** válasza:
72%
#8 👏👏👏👏👏👍👍👍👍 Mindent leírt.
nov. 18. 08:13
 17/36 anonim ***** válasza:
96%
Tehát szerinted nem az a probléma, hogy meglopnád a fiadat, hanem, hogy vannak tanúk? Az igen... Megőrzésre kaptad, nem felhasználásra. Ha nem megy egyetemre a gyerek akkor majd az életkezdését segíti. Amúgy hol tartod azt a "tömböt"? Illene biztonságos helyen tárolni ahol még te sem férsz hozzá. Mielőtt belekeveredne a legókba és "elveszne".
nov. 18. 08:13
 18/36 anonim ***** válasza:
87%

9 sok értelme lenne, gondolom nem akarna az anyjával élni örökké, ha az nem akarja eladni nem fogja perelni a saját anyját

Magyarul sose lát belőle pénzt.

nov. 18. 08:34
 19/36 anonim ***** válasza:
93%
El. Nem te kaptad.
nov. 18. 08:40
 20/36 anonim ***** válasza:
7%

18

De, sok értelme lenne, ugyanis az ingatlan árak épp úgy emelkednek, mint az arany ára. Így a gyereknek szánt pénz nem veszne el, hanem ugyanúgy gyarapodna vagy minimum tartaná az értékét, mint az arany. Plusz kiskorú ingatlana és vagyona csak úgy nem adható el, vagy köthető el, abba a gyamhivatalnak van döntési joga. Így aztán nem állna fenn még véletlenül sem az a helyzet, ami most. Jelenleg ugyanis a gyereknek nincs vagyona, az arany hivatalosan nem az ő tulajdona, akkor sem, ha neki szánta a nagybácsi. A nevére íratott ingatlan viszont az ő tulajdona lesz

nov. 18. 08:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!