Jogosan hánytorgatja így fel az apám felesége, hogy nem fizetünk rezsit?
Együtt élünk, apu, a felesége, a férjem, a három gyermekünk és én. A ház közös, 2 generációs. A mérőórák apu nevén vannak.
Eredetileg fizettünk rezsit, de aztán úgy alakult, hogy apuék nyugdíjba mentek és rájöttek, hogy az bizony jóval kevesebb mint a fizetésük volt, a hitelek törlesztői viszont maradtak a régiek. Megbeszéltük, hogy mivel úgyis én fogom egyszer örökölni az egész házat, mi fizetjük a hiteleket, cserébe apu viszont nem tartotta meg a rezsire kifizetett pénzt, hanem abból inkább a gyerekeknek vett ezt-azt, egy csomó már megvételekor is felesleges kacatot. Végül megkértem, hogy inkább ne fizessünk, majd veszünk belőle mi azt, ami tenyleg kell a gyerekeknek.
A múltkor viszont hallottam, amint a felesége azt ecseteli a szomszédnak, hogy mennyire életképtelenek vagyunk, hogy még a rezsinket se tudjuk kifizetni. Mikor rákérdeztem erre, még ő volt felháborodva, hogy dehát ez lenne a minimum...
Szerintetek kinek van igaza?
A rezsink havi 30 körül van, de 40-et adtam, mert a kerti csap apuék mérőjén van. Az övék 80 felett van havonta, mert ősöreg konvektorok vannak, amik zabáljak a gázt és szigetelve sincs az a rész. Én csak főzéshez használok gázt, a fűtést fával oldjuk meg, azt természetesen külön mi vesszük.
A törlesztő 5 hitelből tevődik össze havi 147 körül van. Állagmegóvasra, bojlerre, redőnycserére, és vízvezetékek cseréjére lettek felvéve. Egy már jövőre lejár, de van ami csak évek múlva.
Apu halála esetén a felesége nem marad ezt már letisztáztuk közjegyző előtt is.
Az én részemhez amúgy sem lenne köze, apuénak meg én vagyok a haszonélvezője, szóval maximum tulajdonjogot kaphatott volna, de azzal sem menne semmire. Ez a része le van tisztázva.
Akkor meg főleg bicskanyitogató.
De akkor megvan, hogy mi a probléma... Gondolom az, hogy nem kap a lakásból semmit apád halála után.
A családomban van ilyen, az öregasszony második feleség, beköltözött az özvegy mellé a házába, és 20 év után sem kap semmit a házából, csak az özvegy gyerekei öröklik majd. Ő is mindenki pénztárcájában turkálna, fáj neki, hogy nem kap tulajdonjogot a házra.
Ilyenre már mi sem reagálunk. De ha te akarsz, akkor közöld vele, hogy havi ~150 ezret csengessen ki a férje, ti meg rendezitek a rezsit és spóroltok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!