Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jogosan hánytorgatja így fel...

Jogosan hánytorgatja így fel az apám felesége, hogy nem fizetünk rezsit?

Figyelt kérdés

Együtt élünk, apu, a felesége, a férjem, a három gyermekünk és én. A ház közös, 2 generációs. A mérőórák apu nevén vannak.

Eredetileg fizettünk rezsit, de aztán úgy alakult, hogy apuék nyugdíjba mentek és rájöttek, hogy az bizony jóval kevesebb mint a fizetésük volt, a hitelek törlesztői viszont maradtak a régiek. Megbeszéltük, hogy mivel úgyis én fogom egyszer örökölni az egész házat, mi fizetjük a hiteleket, cserébe apu viszont nem tartotta meg a rezsire kifizetett pénzt, hanem abból inkább a gyerekeknek vett ezt-azt, egy csomó már megvételekor is felesleges kacatot. Végül megkértem, hogy inkább ne fizessünk, majd veszünk belőle mi azt, ami tenyleg kell a gyerekeknek.

A múltkor viszont hallottam, amint a felesége azt ecseteli a szomszédnak, hogy mennyire életképtelenek vagyunk, hogy még a rezsinket se tudjuk kifizetni. Mikor rákérdeztem erre, még ő volt felháborodva, hogy dehát ez lenne a minimum...

Szerintetek kinek van igaza?

nov. 2. 11:34
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
87%
Nyilván nem, mert helyette fizetitek a törlesztőt, ami gondolom jóval több. Vagyis mondhatnánk azt is, hogy fizetitek a rezsit és még a törlesztőbe is beleadtok. Nem ingyen éltek ott és nem rajtuk élősködtök, hiába így adja elő a szomszédnak, szóval nem volt jogos.
nov. 2. 12:55
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom vérszemet kapott és azt akarja, hogy mindent ti fizessetek. Én az asztalra csapnék és tisztáznám, merre hány méter és fogja vissza magát, ne terjesszen hazugságokat és elsősorban ha baja van, azt a szemembe mondja. Fizessétek újra ti a rezsit, ők meg a hitelt. Ja, gondolom ez nem tetszene neki...
nov. 2. 13:35
 13/18 anonim ***** válasza:
94%
Nem a kérdésre válasz, de nagyon gyorsan papírozzátok le, hogy ti fizették a hitelt, és miért cserébe, mert ha apád meghal, a mostoha örökölni fog egy gyerekrésznyi tulajdont, plusz haszonélvezetet a maradékon, tehát, ha laza 10-20 évvel túléli apátokat, akkor kirakhat titeket arra az időre, mint haszonélvező, plusz az ő tulajdonrészét az ő pereputtya fogja örökölni. Nagyon gyorsan teremtsetek ügyvéd segítségével tiszta helyzetet. Ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy a mostohát az utcára kell rakni apád halála után, de pl nektek ajándékozhatja most a fél házat, lehet csinálni egy természetbeni megosztást ügyvéddel vagy akár társasházzá alakítani a házat. Sok megoldás van, de most kell lépnetek, mert nagy 💩-ba kerülhettek később.
nov. 2. 13:44
 14/18 A kérdező kommentje:

A rezsink havi 30 körül van, de 40-et adtam, mert a kerti csap apuék mérőjén van. Az övék 80 felett van havonta, mert ősöreg konvektorok vannak, amik zabáljak a gázt és szigetelve sincs az a rész. Én csak főzéshez használok gázt, a fűtést fával oldjuk meg, azt természetesen külön mi vesszük.

A törlesztő 5 hitelből tevődik össze havi 147 körül van. Állagmegóvasra, bojlerre, redőnycserére, és vízvezetékek cseréjére lettek felvéve. Egy már jövőre lejár, de van ami csak évek múlva.

Apu halála esetén a felesége nem marad ezt már letisztáztuk közjegyző előtt is.

Az én részemhez amúgy sem lenne köze, apuénak meg én vagyok a haszonélvezője, szóval maximum tulajdonjogot kaphatott volna, de azzal sem menne semmire. Ez a része le van tisztázva.

nov. 2. 13:56
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Akkor meg főleg bicskanyitogató.

De akkor megvan, hogy mi a probléma... Gondolom az, hogy nem kap a lakásból semmit apád halála után.

nov. 2. 17:54
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Senkinek, a pletykás vén mostohaanyós és a viszonyokat rendezni nem tudó mostohagyerek ezredik epizódja
nov. 2. 21:12
 17/18 anonim ***** válasza:
84%

A családomban van ilyen, az öregasszony második feleség, beköltözött az özvegy mellé a házába, és 20 év után sem kap semmit a házából, csak az özvegy gyerekei öröklik majd. Ő is mindenki pénztárcájában turkálna, fáj neki, hogy nem kap tulajdonjogot a házra.

Ilyenre már mi sem reagálunk. De ha te akarsz, akkor közöld vele, hogy havi ~150 ezret csengessen ki a férje, ti meg rendezitek a rezsit és spóroltok.

nov. 2. 22:27
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon jó, hogy mindenről van papír, így a banyának kb. kuss ott a neve, és nyilván, ha egyszer arra kerül a sor, akkor nagyon gyorsan tipli is van. Egyébként én a következő közös vasárnapi ebéd alkalmával nekiszegeznéám a kérdést, hogy mégis mit panaszkodik a szomszédnak, nem neki kellene mondania, ha valami böki a csőrét, hanem tessék, itt a ragyogó alkalom, tisztázzátok minden éritett társaságában , hogy mi a problémája. Égjen csak, mint a rongy!
nov. 3. 06:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!