Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jogosan hánytorgatja így fel...

Jogosan hánytorgatja így fel az apám felesége, hogy nem fizetünk rezsit?

Figyelt kérdés

Együtt élünk, apu, a felesége, a férjem, a három gyermekünk és én. A ház közös, 2 generációs. A mérőórák apu nevén vannak.

Eredetileg fizettünk rezsit, de aztán úgy alakult, hogy apuék nyugdíjba mentek és rájöttek, hogy az bizony jóval kevesebb mint a fizetésük volt, a hitelek törlesztői viszont maradtak a régiek. Megbeszéltük, hogy mivel úgyis én fogom egyszer örökölni az egész házat, mi fizetjük a hiteleket, cserébe apu viszont nem tartotta meg a rezsire kifizetett pénzt, hanem abból inkább a gyerekeknek vett ezt-azt, egy csomó már megvételekor is felesleges kacatot. Végül megkértem, hogy inkább ne fizessünk, majd veszünk belőle mi azt, ami tenyleg kell a gyerekeknek.

A múltkor viszont hallottam, amint a felesége azt ecseteli a szomszédnak, hogy mennyire életképtelenek vagyunk, hogy még a rezsinket se tudjuk kifizetni. Mikor rákérdeztem erre, még ő volt felháborodva, hogy dehát ez lenne a minimum...

Szerintetek kinek van igaza?

nov. 2. 11:34
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
93%
A feleség tudja hogy mi miatt nem fizettek? Vagy csak annyit tud hogy nem fizettek?
nov. 2. 11:39
 2/18 A kérdező kommentje:
Tudni tudja, de szerintem azt nem mérte fel igazán vagy nem hitte el, hogy apu tényleg mindent a gyerekekre költött. Így is vesz nekik pár apróságot, eddig is vett, de ésszerűbb keretek között.
nov. 2. 11:48
 3/18 anonim ***** válasza:
92%
Nem a szomszéddal kellene megbeszélnie, az fix. Az összes többit csak te tudod. Mennyi a rezsi? Mennyi a hitel és meddig tart?
nov. 2. 11:48
 4/18 anonim ***** válasza:
97%
Kár volt ezt így összekeverni. Sokkal jobb lenne visszatérni az eredeti felálláshoz, mindenki fizesse azt, amit neki kell. Az a legtisztább, nincs vita belőle.
nov. 2. 11:53
 5/18 anonim ***** válasza:
95%
Meg kell mondani a mostoha anyucinak, hogy akkor fizessék megint a hiteleket, ti meg rezsit.Majd rájön a rosszindulatú banya.
nov. 2. 12:07
 6/18 anonim ***** válasza:
71%

Az nem jó, ha ő is fizeti a hitelt, mert később emiatt lehet követelése.

Amúgy nem jó fokozni a problémákat, kerüld meg a banyát, beszéld meg apáddal, hogy most mi legyen. Ha ezzel megvagytok, családi kupaktanács formájában mindenkivel egyeztetni kell a dolgokat.

nov. 2. 12:20
 7/18 anonim ***** válasza:
18%

Szerintem alapnak kellene lenni, hogy fizettek rezsit. Gondolj bele ti öten vagytok, ők meg ketten. Már csak ezért is.

7 ember rezsijét kifizetni nem kutyafüle.

Bárhol laknátok mindenhol van rezsi.

Számold ki mennyire sok pénz 7 főnek a víz, a villany, fűtés.

Szerintem a feleség ezért elégedetlenkedik.

Szerintem maximálisan igaza van.

Viszont nem a szomszédnak kellene össze vissza beszélnie hanem megmondani a szemetekbe.

Én szégyelném ha apám fizetne nyugdíjasként utánunk a villanyszámlát.

Az meg hogy fizeted a hitelt alap, hisz a tied lesz.

Szóval ne sértődj meg hanem ülj le velük megbeszélni normálisan és a nő neked mondja máskor ne össze vissza.

nov. 2. 12:22
 8/18 anonim ***** válasza:
88%

#6, Az nem jó, ha ő is fizeti a hitelt, mert később emiatt lehet követelése.

Ez így igaz. De ha a kérdező válik el - persze ne váljon el-, akkor az exférjének lesz/lehet követelése. (Közös vagyonból fizetnek egy hitelt egy olyan házra, ami neki nem tulajdona és sose lesz az)

Nem kellett volna ezt így megbonyolítani.

Az már más kérdés, hogy ha nem tudja a nyugdíjas pár kifizetni, akkor mi legyen a megoldás..?

nov. 2. 12:27
 9/18 anonim ***** válasza:
87%

Mennyi a havi rezsi, és mennyi a hitel? Ennélkül nem igen lehet ötletelni.

Nekem 110000 a hitelem és, havi 40000 a rezsi, amibe már a netflix és max is benne van

nov. 2. 12:38
 10/18 anonim ***** válasza:
96%
Ha apád meghal, mostoha ott marad a házban.tudod ugye?
nov. 2. 12:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!