Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Családom szerint a rezsin,...

Családom szerint a rezsin, élelmiszeren kívül másra nem kell költeni, érdemes ezzel foglalkozni?

Figyelt kérdés

Én úgy gondolom, hogy amíg valaki nem árt nekem azzal, ahogy él, semmi közöm hozzá. Ők nem, csak erőltetik azt, hogy mire tudom elkölteni a pénzt, milyen kiadásaim vannak nekem a rezsin, nagybevásárláson kívül...

Az a gond, hogy mások vagyunk, még úgy is, hogy anyukám pl. egyáltalán nem idős (51). De okostelefonja sincs, nyomógombos telefont használ. Mióta elköltöztem otthonról, a wifit is kiköttette, mert ami neki kell, azt megnézi a munkahelyén. Nincs hobbija, nem jár sehová, neki az a kimozdulás, hogy szombat reggel végigjárja a boltokat és bevásárol.

Nagyszüleim szintén hasonló beállítottságúak, legutóbb azért sértődtek meg halálosan, mert étteremben voltunk, más családtagokkal és kértem egy kávét. Minek, mikor már indultunk volna, otthon is tudtam volna inni egyet...

Én nem ilyen vagyok. Ha megkívánok valamit, megveszem. Szeretek beülni reggelizni, kávézni "csak úgy", ha épp van egy szabad órám, vagy nyugis a napom. A barátaimmal, barátnőimmel is tartjuk a kapcsolatot, van, akivel általános iskola óta. Velük is hetente 1-2 alkalommal összefutunk ebédszünetben, munka után vagy épp hétvégén elmegyünk egy koncertre, moziba, színházba.

Régen, mikor diákmunkázni kezdtem, kérdezte az anyám, hogy miért? Mondtam, hogy azért, mert ami zsebpénzt kapok, arra elég, hogy bevásároljak, beüljek néha valahová, de pl. arra nem, hogy elutazzak Pécsre, Szegedre az ott tanuló barátnőimhez, éljek is kicsit. Az volt a válasz, hogy "Helyes, nem is kell menni, beszéljetek telefonon.".

Ettől függetlenül nem szórom a pénzt, a fizetésem egy része megtakarítás, egy másik része befektetés részhez megy. Hitelem, törlesztő részletem nincs egyáltalán. De nem is úgy élek, hogy nem megyek sehová, nincs hobbim, nem veszek meg egy új cipőt, ha épp megtetszik. Kicsit úgy érzem, hogy hiába is mondanám el az én oldalamat, csak legyintenének rá... Érdemes ezzel kezdeni valamit?

tegnap 13:52
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:
Családom szerint a rezsin, élelmiszeren kívül másra nem kell költeni, érdemes ezzel foglalkozni?
tegnap 15:25
 12/34 anonim válasza:
0%
Hàny éves vagy ? Ha emúltàl 20 már nem jársz iskolába, akkor rajtuk élősködsz.
tegnap 15:26
 13/34 A kérdező kommentje:
“Ettől függetlenül nem szórom a pénzt, a fizetésem egy része megtakarítás, egy másik része befektetés részhez megy. Hitelem, törlesztő részletem nincs egyáltalán.“
tegnap 15:32
 14/34 anonim ***** válasza:
93%

"Családom szerint a rezsin, élelmiszeren kívül másra nem kell költeni, érdemes ezzel foglalkozni?"

Válasz: "Nézd, az emberek nem egyformák, ergo q gondolkodásunk sem. Anyadeknak, a nagyszuleidnek így jó." Magyarra leforditva nem, nem kell vele foglalkoznod, ahogy azzal sem, ahogy ők élnek.

tegnap 15:33
 15/34 anonim ***** válasza:
82%
Nem erdemes ezzel foglalkozni, oda se kell figyelni ra. 😉🤷‍♀️
tegnap 15:44
 16/34 anonim ***** válasza:
43%
Kb mindennel egyetértek veled ha nem kérsz tőlük pénzt nincs közük hozzá mire költöd a tiéd te dolgozol érte, de a kávés példa szerintem is kissé bunkó volt halálom nekem is, hogy ha vagyunk egy helyen mindeki megette megitta már fizetnétek stb és erre benyogi valaki hogy ó hát iszok egy kávét, ha tudod hogy inni fogsz akkor kérd ki előre akár úgy hogy majd kaja után hozzák ki forrón. De azon kívül ja nekem a nagymamám ilyen hogy azért is lebasz ha túl sok tojást teszek a nokedlibe mert szerinte drága a tojás akkor én is lebaszom őt hogy nem tőle kérek és neki legyen mindegy és ha legközelebb is elkezdi többet nem mondok el neki semmit.
tegnap 15:57
 17/34 A kérdező kommentje:
Anyáékon kívül mindenki más is kávézott, evett desszertet.
tegnap 16:06
 18/34 anonim ***** válasza:
21%

Tanuld meg lesz*rni mások véleményét.

És ha velük vagy - ezzel a fillérb*szó társasággal -, akkor fogd vissza magadat. Nem akkor kell kikérni a legdrágább kaját, és igen, szerintem is megihattad volna náluk is a kávét; egyszer ki lehet bírni az otthoni löttyöt, majd kávézol a barátnőiddel egy fancy helyen. És ki van húzva az egyik méregfog.

tegnap 16:09
 19/34 anonim ***** válasza:
49%
18-as, na döntsd már el! 1. "Tanuld meg lesz*rni mások véleményét." ill: 2. "És ha velük vagy, akkor fogd vissza magadat." Ha az egyes állítás érvényes, akkor pontosan milyen létjogosultsága is van a kettesnek?
tegnap 16:18
 20/34 anonim ***** válasza:
58%

Mit értesz azalatt, hogy érdemes-e ezzel foglalkozni?

Hogyan akarsz foglalkozni?

Meg minek?

Mások vagytok, de egyikőtök se jobb a másiknál.

A konzumidiotizmus ugyanúgy baromság, mint a túlontúl fillérb...életmód.

tegnap 16:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!