Mit tennétek a helyemben?
Iszonyatosan nagy teher van rajtam amiatt amit most részletezni fogok. Amúgy nehéz időszak ez. Fogalmam sincs hogyan döntsek.
Amit tudni kell, hogy apám és a testvérem nincsenek jóban, eltávolodtak egymástól leginkább azért mert testvérem nem kereste őket meg engem se stb.
Apum emiatt nagyon mérges rá. Nem hajlandó békülni se már. Dührohamot kap ha felhozom a békülést. Én viszont most elkezdtem újra beszélni a testvéremmel. Legalábbis építgetem a dolgokat vissza. Viszont apukámról most derült ki nemrég hogy rákos. Végső stádium.
Megtiltotta, hogy elmondjam a testvéremnek ami iszonyatos nyomást okoz nekem. Mert el kellene mondani mégis csak joga van tudni. Másrészről viszont apám kérését tiszteletben kell tartanom. Mit tegyek? Ha nem mondom el a testvéremnek talán megsértődik, hogy újra beszélünk ezt meg meg sem említettem. Marha nehéz :(
Azért a mocskolódó kommentelőknek felhívnám a figyelmét valamire. A kapcsolat fenntartása két emberen áll. Nem csak kérdező tesója szrta le az apját, hanem a fater is szrt a fejére. Ez egy oda vissza dolog(a leírtak alapján), miért csak az egyik félre fröcsögtök? Mert az egyik ettől teljesen függetlenül beteg lett időközben?
Kérdező! A helyedbe képzelve magam, azt mondanám, hogy szó nélkül semmiképp nem mondanám meg a testvéremnek. Beszélnék apámmal erről. Nem feltétlen azért, hogy engedélyt kérjek, hanem azért, hogy tudjon róla, hogy tudja a tesóm. Ettől még nekik nem kell újra felvenniük a kapcsolatot.
De ha apám meghalna, akkor nekem egy ilyen helyzetben a tesóm ottmaradna. A javuló kapcsolatnak annyi, ha utólag tudja meg, hogy te tudtál a betegségről, de nem szóltál neki.
Szülőként is bszott nagy önzőség lenne azt kérni, hogy a gyerekem titkoljon el valamit a másik elől, amire rámehet a kapcsolatuk, ha meghalok.
13, szerintem itt pont senki nem mocskolódott meg fröcsögött, a 6-ost kivéve, de az ő személyeskedésének pont semmi köze a kérdéshez.
Abból kiindulva, amit a kérdező írt ("apám és a testvérem nincsenek jóban, eltávolodtak egymástól leginkább azért mert testvérem nem kereste őket meg engem se") az következtethető ki, hogy nagyrészt a testvéren múlott a viszony megromlása. Ha a kérdező nem a valóságot írja, akkor voltaképpen magával szúr ki, hisz nem a valós problémára érkeznek a válaszok, így aztán nem sok értelme lenne a kérdésnek.
Mindenki leírta, szerinte mit tegyen vagy ő mit tenne, a kérdező meg eldönti, hogy ezekből mit vesz figyelembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!