Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennétek a helyemben?...

Mit tennétek a helyemben? Tanácsra lenne szükségem?

Figyelt kérdés

Szüleimmel a kapcsolat a következőképp néz ki: anyám pszichés beteg (Igaz, nincs diagnózisa, de ember nem viselkedik így a gyerekével. Már több ízben menekültem tőle), apám pedig érdek ember. Anyámmal már eljutottunk odáig, hogy nem beszélünk, míg apámmal igen. Ő is csak azért tartja a kapcsolatot velem - szerintem, mivel erre volt eddig példa -, ha megszorulnak, legyen kihez fordulni. (65-70 évesek). Több éve anyám nekem adta az ő tulajdonrészét. (Vannak féltestvéreim, akik szintén több évtizede nem törődnek anyámmal. Akkori elmondása szerint, hogy temetésnél ne legyen vita. Majd a legutóbb hozzám vágta (rá 10 évre), hogy azért, hogy ennek fejébe gondozzam őt. Ez azt jelentené, hogy viseljem el a tudatosan bántó viselkedését. Többször mondta, hogy nem szeret és muszájból szült.)

A kérdés apropója pedig az, hogy tulajdonképpen nekem van egy (fél) ingatlanom, ami tulajdonképp az enyém lesz idővel. Apám többször mondta, hogy alakítsuk át, építsünk hozzá. Ami nem is lenne rossz, mivel most is albérletben tengődöm (legutóbb is ide menekültem, mivel anyám úgy viselkedik, hogy "menjél innen a...". Idegösszeroppanás szerű tüneteim voltak) és van sajnos hitelem is.

Legutóbb pedig eldöntöttem, hogy inkább akkor albérlet és legyen mentálisan nyugtom. Viszont van bennem egy érzés, hogy ott az ingatlan, mely az enyém is és anyám butaságai miatt nekem kell menekülnöm. Már arra is gondoltam, hogy beleszarok a viselkedésébe és én mondom meg mi lesz. (Gyerekkoromban is ez ment, apám sose állította le. Most se. Senki nem mondja meg anyámnak, hogy mekkora...) A legérdekesebb dolog, hogy ő úgy tudja, hogy haszonélvezője az ingatlannak, de nem. Az ügyvéd nem jegyeztette be.

Régi parasztházról lenne szó, melynek elég szar a kialakítása. Sajnos a szobámon keresztül lehet bemenni a fürdőbe. Így az ajtóm nem zárható. Folyóson ki lehetne alakítani egy külön átjárót. Vagy a ház többi részét átalakítani szobának, vagy valóban építkezni hozzá vagy mellé. Vagy valóban megvárni, még anyám elhuny.

Nem tudom mennyire lenne ez jó döntés. Sajnos a helyzetből kiindulva, nem sok ember van körülöttem, akivel megtudnám ezt beszélni.

2023. márc. 23. 08:48
 1/8 anonim ***** válasza:
71%

Nem értem, emberek miért marakodnak, osztanak szorzanak a még élő szülő jelenléte felett/ mellett a csak leendő örökségen?

Én ezt rém gusztustalannak tartom.

Amiért a szülő hajtott, gürcölt egy életen át, de az is mindegy ha anno kapták szülőtől a házat, azzal te ne számolj amíg mindkét szülőd él!

2023. márc. 23. 09:02
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem fontosabb a lelki nyugalmad!
2023. márc. 23. 09:46
 3/8 anonim ***** válasza:
89%

Őszintén nem értem a kérdést. PAPÍRON van az anyád jóindulatából, akivel nem is beszélsz egy ingatlanrészed, morálisan semmi!

NEM beszélsz vele, de a nyakára költöznél??? Sőt, még dirigálnál is? Meg a te kedvedre átépítenéd a házat?

Kihasználnád, hogy nem jegyeztette be a haszonélvezetét, mert nyilvánvalóan nem értett hozzá, nem azért, mert tudatosan lemondott róla???

Nincs neked ott semmi keresnivalód, amíg a szüleid élnek!

2023. márc. 23. 11:16
 4/8 anonim ***** válasza:
88%
Gusztustalan vagy kérdező..
2023. márc. 23. 11:30
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Tanacsra lenne szukseged? Marmint miben? Hogyan nyird ki anyadat, hogy a haz hamarabb a tied legyen? 😂😂😂

Nyilvan epeszu ember nem koltozne vissza. Szoval innentol kezdve a kerdest se ertem.

2023. márc. 23. 13:42
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem költöznék vissza.

Majd ha meghaltak utána csinálhatsz amit akarsz addig úgyse tehetnél arrébb egy fűszálat se veszekedés nélkül.

Nálunk is van a tág családban hogy a szülők az örökséggel próbálják sakkban tartani a gyerekeiket, sajnos az is gusztustalan.

2023. márc. 23. 14:37
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem kéne visszaköltözni.
2023. márc. 23. 15:06
 8/8 NTBS ***** válasza:
Szerintem mondj le a kapott részről.
2023. márc. 24. 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!