Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan lehet leküzdeni ezt?

Hogyan lehet leküzdeni ezt?

Figyelt kérdés

Azokhoz szólna a kérdésem, akik külföldön dolgoznak.

Már évek óta járunk ki a férjemmel, és nekem sajnos még mindig nagyon nehéz a búcsúzkodás a családomtól.

Leginkább anyukámtól. Felnőttek vagyunk meg természetesen nem vagyok a szoknyájába bújva, de születésem óta nagyon jó a kapcsolatom anyukámmal és baromi nehéz ezt mindig átélni. Ilyenkor 7 hónapra megyünk el.

Hogyan tudtatok ezen átlépni?

okt. 19. 02:30
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
71%
úgy hogy csak karácsonyra megyünk haza 2 hétre, kint élünk életvitelszerűen és nem járkálunk haza (nem is lenne költséghatékony)
okt. 19. 03:09
 2/22 anonim ***** válasza:
47%

"... természetesen nem vagyok a szoknyájába bújva,..."

De, igen. Képtelen vagy leszakadni.

Ha nem élnétek külföldön, kb minden hétvégét ott töltenél, és szegény férjed már rég elvált volna tőled, mert nem lenne egy önálló, romantikus kettesben töltött hétvégéje veled. Szakadj le anyuciról.

Mi hetente beszélünk a szüleinkkel (férjem is, én is) videón keresztül kb 1-1 órát, és évente karácsonykor 1 hét Magyarországon, és nyáron 2 hét valahol máshol, nyaralás céljából.

okt. 19. 04:46
 3/22 anonim ***** válasza:
69%
12 éve élek külföldön, évente egyszer megyek haza. A családom alapvetően nekem a férjem és a ygerekem, az a lényeg, hogy ők velem legyenek. Anyámmal, a család többi tagjával tudom videón tartani a kapcsolatot.
okt. 19. 07:03
 4/22 anonim ***** válasza:
48%

Szerintem ez mindenkinél más. Ha valaki alapból ritkán találkozik a családjával, esetleg nem volt igazi családi kötelék nyilván másképp élik meg.

Elhiszem, hogy nehéz, de hoztál egy döntést, ez ezzel jár.

okt. 19. 08:02
 5/22 anonim ***** válasza:
70%

Szerintem fura, hogy ennyire nem tudsz leválni anyukádról felnőtt létedre, úgy, hogy évek óta jártok külföldre, és van benned egy rutin már elvileg.

Nekem sosem volt így fix, hogy mikor jártam haza, de az elmúlt 10 évben 4 különböző külföldi országban éltem. Volt, ahonnan pár havonta hazajártam, volt, ahonnan két évig egyáltalán nem mentem haza. Szóval sokszor ha elköszöntem otthon, azt sem tudtam, mikor jövök legközelebb. A szeretett nagymamámtól minden alkalommal úgy búcsúztam, hogy az járt a fejemben, hogy talán ez az utolsó alkalom. Úgy öleltem meg, ennek a tudatában. Nem tudhattam, melyik lesz az utolsó. Aztán egyszer csak eljött az is. Az kifejezetten rossz volt, hogy épp egy héttel azelőtt halt meg, hogy ismét mentem volna haza, így direkte elbúcsúzni nem tudtam tőle.

Szerintem fel kell nőni érzelmileg hozzá, hogy már nem egy kisgyerek vagy, akinek csüngenie kell valakin. A mai korban már könnyen lehet kapcsolatot tartani kb akárhonnan, így az, hogy messze vagy, már nem akadályozza a kommunikációt, ezért sajnos szerintem de, ez anyukád szoknyájába bújás. Szerintem nem ártana felkeresni egy pszichológust.

okt. 19. 09:25
 6/22 anonim ***** válasza:
57%
Szimbiózisban élsz anyukáddal, mint egy kisgyerek.
okt. 19. 09:30
 7/22 A kérdező kommentje:

2/6

6/6

Ti nem vagytok normálisak.

Bennetek van a hiba, ha az elválás pillanata nem visel meg benneteket.

Utána nem vagyok rosszul csak abban az 1-2 órában amikor eljövünk tőle. Otthon is külön lakásunk van, nem is egy városban élünk, szóval ha otthon vagyunk sem vagyok ott hetente.. csak ezt viselem nehezebben hogy 7 hónapig egy percre se megyünk haza senkihez.

Komolyan mondom nálatok rosszabb indulatú férget akik itt vagytok ezen az oldalon nem igen találni a világon.

okt. 19. 09:50
 8/22 A kérdező kommentje:

Most ezt baromira félre értitek amúgy.. Nem arról van szó, hogy nem tudok elszakadni, vagy hogy pszichológushoz kell menjek stb.

Hanem az a PILLANAT amikor el kell köszönni rossz.

Ahogy átlépjük a határt természetesen minden visszaáll a rendes kerékvágásba.

Ja, és hála égnek a férjem nem vált volna el tőlem, mert nem egy olyan barom, mint a tied, kedves kettes, akiből kiindulsz.

További szép életet és jó savanyodást.

okt. 19. 09:53
 9/22 anonim ***** válasza:
84%
Kerdezo, nagyon felreerthetoen írtad le a problémádat, konkrétan az jön le belőle, hogy honvagyad van a családod miatt. Az, hogy konkrétan az elváláskor rosszul érzed magad, teljesen normális.
okt. 19. 09:57
 10/22 anonim ***** válasza:
85%

Szeretett családtól/barátoktól hosszabb időre elválni mindenkit lehúz egy kicsit. Ez normális.

De én azért nem hiszem el teljesen ezt az utólagos magyarázkodást, hogy ez szerinted tök normális, mert egy felnőtt ember miért írna ki erről kérdést? Semmi értelme így. Ha valóban annyira a "normális" kategóriában van. És amúgy nem kell külföldig menni a válaszig, mert ugyanabban az országban is van, aki keveset találkozik az anyjával/apjával/akárkijével.

Én szerintem kellene az a pszichológus, mert akkor vagy az érzelmeidet nem tudod egészséges mértékben kontrollálni, vagy valami hangulatzavarod van, hogy téged ez ennyire megterhel, hogy ki kell írj róla egy kérdést.

okt. 19. 10:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!