Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mindig a gyerek a rossz?

Mindig a gyerek a rossz?

Figyelt kérdés

Szüleim elváltak és 12 éves korom óta anyukámmal élek. Azóta mindig a fejemhez vágja, hogy "apád jobb" "apádnak több pénze van" "miért beszélgetsz a volt férjemmel".

Tegnap nagyon eldurvult a helyzet itthon köztem és anyám közt a vége úgy ért véget hogy széttörte az ajtómnak az üvegét és szilánkos lett minden. 17 éves vagyok és végzős. Már nincsen párkapcsolatom szeptember óta és barátaim sincsenek, csak 1. Bió-kémián vagyok tanuló, viszont a matekbe nem vagyok igazán jó, de próbálom megérteni, de egyáltalán sem vonz a matek. Elakarok menni itthonról de nem tudom hogyan vágjak bele abba hogy elköltözzek minél hamarabb anyumtól. Apukám felajánlotta lakhatok nála ha haza jön külföldről és úgy megsegít.

Tudtok adni tippeket, hogy suli után, hogyan szabadulhatok meg minél hamarabb itthonról úgy, hogy ne tovább tanulás legyen a vége? Nyugodt életet akarok végre mert tönkre mentem anyukám mellett... erős túlzás de érzem nem szeret engem mivel a volt férje az apukám, ezt sokszor hozzám vágja. Az apukám szeret.

Külföld nem tudom szóba jöhet-e mivel lány vagyok. Rokonokhoz nem akarok menni mert anyum bármire képes.

Pasim nem hiszem lesz, van egy srác aki tetszik viszont 20 éves és komolykapcsolata sem volt csak össze-vissza.

Tippeket adjatok mert tényleg félek már itthon

okt. 15. 18:12
1 2 3
 21/28 anonim válasza:
7%
16 éves depresszios lánynak volt több kapcsolata,én meg 40 hez közeledve még nem beszélgettem nővel
okt. 15. 21:16
 22/28 anonim ***** válasza:
100%

A családi abúzus elől kapcsolatba menekülni egyenes út ahhoz, hogy egy bántalmazó mellett köss ki. Elég gyakori mintázat. Szóval nem ajánlanám én se.

A külföldi élet miért nem jöhet szóba? Ezt a "lány vagyok" dolgot nem értem, hogy jön ide. Normális országokba lányként is beengednek szerintem...

Apáddal éltél együtt bármennyit is? Voltál nála úgy láthatáson, hogy ottaludtál egyhuzamban hosszabban? Mert ez az "apa szeret" aranyos meg minden, de távolról baromi könnyű szeretni. Anyád sem viselkedne így, ha távol lenne mindig.

El kellene döntened, hogy továbbtanulni akarsz vagy dolgozni (egyszerűen a pocsék fogalmazási készséges nem segített rajta, hogy kihámozzam a megszólalásaidból, mit akarsz). Ha ez megvan, akkor ahhoz lehet felépíteni az életet. Nagyobb városba költözés, lakótársakkal albérlet. Így kezdik azok, akik menekülni akarnak otthonról, és nincs sok tőke. De ez működik. Nyilván nem lesz könnyű.

okt. 15. 21:36
 23/28 anonim ***** válasza:
100%
Asszem értem, apád miért hagyta ott anyádat.
okt. 15. 21:55
 24/28 A kérdező kommentje:

Mivel nem vagyok magyar, én nekem az agyam úgy gondolkodik mint egy románé, az meg teljesen másképp fogalmaz. Nem tanulok magyar tantárgyat így magamtól tanulgatom a magyar helyesírást is.

Tovább tanulni szeretnék igen, ha minden jól alakul, viszont úgy is akarok gondolkodni, hogyha nem sikerüla akkor hogyan tovább.

Fiatal lányként, ismeretlen helyen, külföldön veszélyes, szerintem ezt nem kell magyaráznom.

okt. 15. 22:09
 25/28 anonim ***** válasza:
10%
Nem csak a "matekbe" a magyarbe se vagy jó!
okt. 15. 22:13
 26/28 anonim ***** válasza:
100%

"Fiatal lányként, ismeretlen helyen, külföldön veszélyes, szerintem ezt nem kell magyaráznom."

Pedig ez hülyeség. Gondolom nem Albániába mennél vagy hasonló helyre, hanem nyugatabbi országba. Ott csak jobb a kultúra meg a közbiztonság.

Én 19 évesen egyedül utaztam Amerikába. Nyilván nem császkáltam a nyomornegyedekben éjszaka, meg kerültem a gyanús alakokat, de ennyi. Azért ne csináljunk úgy, mintha nőként valaki szükségszerüen elesett lenne...

okt. 15. 22:15
 27/28 A kérdező kommentje:
Nem tudom... én csak ilyeneket kapok, hogy nem érdemes lányként kulfoldre menni, de meglassuk
okt. 15. 23:01
 28/28 anonim ***** válasza:
100%
#22-est megerősítem! Anyám pont így kötött ki az első férje mellett. Nagymutter egy erőszakos idegbeteg volt, így anyám 18 évesen hozzáment az első pasihoz, aki rámosolygott. Sajnos egy pszichopata gyökér volt. Összeverte, elkártyázta anyámat, míg anyámnak elege nem lett, fel nem rúgta, és elvált tőle. A következő férje egy alázatos, buta simp volt. Sajnos pont ő lett az apám. De hát nem lehet mindig nyerni.
okt. 16. 03:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!