Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nagybátyám elvárja, hogy...

Nagybátyám elvárja, hogy ingyen adjam neki a telót?

Figyelt kérdés
Anyám öccse, egyben keresztapám is. 2 éve mikor jogsit szereztem akkor nekem adta az autóját (VW golf 5) mert újabbat vett magának. Nekem van egy eladó iPhone 13, ami kb 200ezret ér, és tegnap elkérte, mert az ő telefonja betört. De nem nagyon volt megbeszélve semmi, ő elkérte és én odaadtam, de azóta sem tudom, hogy hogyan gondolta. Csak kölcsökérte amíg újat vesz? Vagy úgy gondolja, hogy neki ajándékoztam? Anyám azt mondja, hogy ne kérjek érte semmit, ha visszaadja akkor jó, ha pedig nem akkor így jártam.
okt. 14. 20:52
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
68%

Két éve kaptad. Kérted, adta, neki ez nem tétel?? Semmi háttérinformáció. Rád is íratta? Azért egy autót fenntartani sem olcsó, szóval ez neked nem gond? Gumik, kötelező, olajcsere, stb.?

Hogy jön ide 2 évvel később a mobil? Teljesen más dolog. Azt se értem, hogyha autót tudott venni, a mobil miért kell neki és pont a tiéd? Te keresel pénzt?

okt. 15. 15:25
 22/26 A kérdező kommentje:
Az az igazság, hogy ez egy elég drága autó, nem egy hétköznapi golf. Inkább 4 millió körül van az ára, 3.2 V6 250LE, DSG. És igen...nem olcsó fenntartani, de mivel még tanulok segítenek szüleim. Őszintén nem vettem volna magamnak ilyen draga autót, de mivel ajándékba nem volt szívem eladni.
okt. 15. 18:18
 23/26 anonim ***** válasza:
100%

Akkor pláne nem értem, hogyha ő csak úgy odaadott egy drága autót, miért nem vesz mobilt magának. Rendes ajándékozás volt?

Szerintem se kérd vissza, de hogy anyád se tud szólni neki... főleg, hogy több, mint jó viszonyt feltételéz ez ennyire drága ajándék.

okt. 15. 19:21
 24/26 anonim ***** válasza:
100%

Nekem kettos erzesem van ezzel kapcsolatban. Nem szeretem a nagy ajandekokat, es szivessegeket amiket nem tudok viszonozni, mondjuk en nem is vagyok tanuló már. Volt hogy kiderult hogy az illető fejemhez is vágta kesőbb. Ezert nem tartom fernek amit írtok, hogy mostantol a kerdező egesz eleteben erezze adósnak magát, hiszen a keresztapa remélhetőleg önzetlenül adta, nem azert hogy visszakérje.

Tehát szerintem is azért tartozik más lapra, mert a kérdező azt az autót ajándékba kapta. A telefon viszont nem lett kimondva hogy ajándék volt. Csak simán oda lett adva, ebből lett a félreértés.

De mivel csak most történt a dolog simán lehet hogy szervizbe vitte a sajátját, en se szívesen vennék telefont 2 hétre, vagy addig amíg újat veszek, mert nalam nem ugy mukodik a telefonvetel hogy bemegyek es lekapom a polcrol az elsőt. Ha viszonylag drága autót vett akkor biztos van pénze új telefonra. Szerintem vissza fogja adni.

Ha mégse akkor ne kérd vissza mert hülyén nézne ki. Máskor ezt meg kell beszélni átadásakor.

okt. 16. 15:42
 25/26 anonim ***** válasza:
23%
Kaptál tőle egy autót, aminek az ára kb. duplája a telefonénak. Mi is a kérdés?
okt. 16. 17:58
 26/26 anonim ***** válasza:
Nem mellesleg, én örülnék ilyen nagybátynak^^
okt. 16. 18:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!