Ha egy világtalan a haszonélvező, akkor is megtarthatja a haszonélvezetét, vagy az már betámadható?
Vak a nagyi.Ő az örökölt házon a haszonélvező.Apám halála óta sajnos vele nem jó a kapcsolatom.Van két tesóm,akiket kiakarok fizetni a házból,viszont a nagyi azzal fenyegetőzik,hogy felgyújtja az ingatlant.Dohányzik és rosszindulatú.
Mit tehetnénk a tesóimmal,hogy ne tegyen kárt a mama a házban,mit lehet lépni,hogy otthonba menjen,vagy gyámság,bármi?
Van egy gondozója,aki napi egy alkalommal jár hozzá.Őt felelősségre lehet vonni,ha bármi történik az ingatlannal,vagy a mamával?
Elvette a lakáskulcsot,nem mehetünk be az ingóságainkért.
3 pici gyerekem van,tesóimnak is van családjuk.Lakott a mama nálunk,gondoskodtam róla,de egy napon vissza költözött a házba,ami a szüleinké volt.Onnantól van cudar világ.Hát a gondozója,aki néha jár hozzá,még húzkodja is ellenünk.
2 doboz cigit el füstül,hiába próbáltam elvenni,amikor nálunk lakott.Rögtön én voltam a @va.
Már senki nem jár hozzá,mindenkit elüldözött maga mellől.
Most meg keményen fenyeget.Egyik gyereke sem akarja gondozni,mindegyiket átkozza,ezért lenne jó neki az otthon.
Lehet, hogy a ház jog szerint az örökséged, de a nagyid és az örökhagyó dolgozott meg érte, tehát igazából őt illeti. Ha ilyen pénzéhes unokám lenne, talán én is felgyújtással fenyegetőznék.
Te is leszel öreg és beteg, kb. hasonlót érdemelsz majd.
Viszont kívánom neked is:)
Nem tudod min mentek keresztül a szüleim a mama mellett és én az alatt a pár hónap alatt,mikor velünk élt.Szerintem elég szembetűnő,hogy egyik gyereke sem nyit rá ajtót és az unokái sem,mert szemét a vénlány.
Az Edesapad halala ota romlott meg ez a kapcsolat, de elotte megis turelmes voltal, akkor most miert nem vagy az?
A mama a haszonelvezo, de hova lett az O eredeti otthona, vagy ez lenne az, amit Te szeretnel birtokolni?
Maga a vaksaga nem ok arra, hogy megfosszak a haszonelvezeti jogatol, s ugy erzem, hogyha nem ezt kapna az erzelmekben, akkor talan nem igy reagalna ra.
Te ezt a hazat ingyen kapod meg, tehat vard meg amig azok a szemelyek Akike, elhunynak. Azt hiszem ennyit igazan megtehetsz, ha mar gondoskodni, vagy segiteni nem akarsz azon a szerencsetlen asszonyon.
A mama néhány éve eladta a saját házát.A szüleimhez költözött,ahol nem tudom miért haszonélvezete volt,amiről nem mondott le,amikor a szüleim kérték.Tehát neki volt háza.
Nem tudom miért ilyen velem a mama,ha én nem lettem volna néhány hónappal ezelőtt,senki nem gondozta volna.
Egy nap fel kelt és annyit mondott,vissza megy a házába.Keresztanyám javította ki,hogy ott mama haszonélvező...erre ő berágott.Azóta ott él.Apuék meghaltak sajnos,az ő ingó dolgaikat is eladta.
Nem folytatom a történetet,de nem mi 3-an és a sok rokon vagyunk a szemét.Keresztanyáméknál is volt haszonélvezete,de arról 10-en valahány éve lemondott,csak az anyuékéról nem.
"Ha ilyen pénzéhes unokám lenne, talán én is felgyújtással fenyegetőznék"
Ez nem pénzéhség! És senkinek nincs semilyen joga más tulajdonát veszélyeztetni! Akár nagyi akár nem!Én olyan ingatlanban lakom aminek kissebbségi tulajdonosa vagyok e úgy őrzöm mintha teljesen enyém lenne!
Valóban csak a gondnokság alá helyeztetés lehet a megoldás ebben az esetben. A bírósági panasznapra bemész valamelyik testvéreddel, ingyen elmondják Nektek, hogy mit tehettek. A bíróság elrendelheti a szakértői vizsgálatot, ahol megállapíthatják a korlátozott cselekvőképességet. Ilyen helyzetben levő embereket bírálgatni, meg megszólni a legkönnyebb, aki ebben él, az meg lassan beleőrül. Nem Ti tettétek ilyenné, nála nem a vakság a probléma, hanem a mentális betegség. És a híresztelések ellenére a haszonélvezőnek kötelességei is vannak, nem csak jogai. Köteles az alapvetően elvárható gondossággal vigyázni a haszonélvezet tárgyára, nem hogy joga lenne teljesen tönkretenni. Nem vagytok kötelesek a gondnokságot sem vállalni, rendelnek ki hivatalból mellé.
A gondozó és a gondnok ugyanis nem ugyanazt jelenti. Semmiképp ne engedjétek, hogy pokollá váljon az életetek. Ez esetben pedig véleménye csak annak legyen, aki együtt él egy ilyen emberrel. Mindig mondom, könnyű más f@rkával verni a csalánt. A sok bíráló nyugodtan vállalja el a gondnok szerepét!
Az a helyzet,hogy ,aki nem jár hasonló cipőben és nem tapasztalta ezeket a dolgokat,természetesen,támad.
Ez is egy vélemény.
Viszont ,akkor a gyerekei és az egész rokonságom szemét és a mama a rendes asszony?Hm...érdekes.
Van egy fia és egy lánya,akik már 11 éve nem beszélnek vele.Anyu sajnos már 96-ban meghalt,apu ez évben.Egy könny,annyi nem hullott ki a szeméből a temetésen sem.Eddig sajnos nem láttam,hogy milyen ember is ő,veszekedtem a rokonokkal,hogy miért nem nyitnak rá ajtót és miért ilyenek a mamával?!
Ők annyit mondtak,hogy én még gyerek voltam,sok mindenről nem tudok,de majd rájövök...és tessék.Megkaptam,rájöttem én is és a tesóim is.
Csalódott vagyok,hogy ilyen a mamám,rosszindulatú és kétszínű mindenkivel.Emlékszem rá,hogy anyu elköltözött egyszer aputól(velünk 3 gyerekkel együtt)a mama miatt.Pedig akkor még külön lakott a saját kis házában.Eladta...most pedig az egyetlen maradó emléket is elakarja pusztítani,ami a szüleink után maradt nekünk.
Természetesen ragaszkodunk a tesóimmal a házhoz,ott nőttünk fel,apu és anyu munkája.Nem mindegy,hogy pont a mama akarja leégetni,tönkretenni.
Az meg pláne nem,hogy egy idegen,aki most napi egy alkalommal jár hozzá,beleszól a dolgainkba és fenyegetőzik,átkozza a családom.
Milyen nagymama az ilyen,aki azt mondja,hogy veszítsem el a szemem világát,hogy ne lássam a gyerekeimet,temessem el mind a 3-at,ahogy ő már eltemetett 2-őt?!
Szeretet nincsen a mama részéről,akkor én miért is sajnálnám és miért is szeressem?
Pillanatnyilag utálom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!