A férfi 63 a nő 40 és írnak egy általános házassági szerződést ha a hapsi meghal akkor a nő a haszonélvező nem? Mert feleség volt. Tehát a gyerekei integethetnek az ingatlannak meg a többinek egészen addig míg a nő fel nem dobja a talpát.
Nem feltétlenül, attól függ, mit írnak bele a szerződésbe. Ha ezt, akkor ez lesz. Végrendeletben is lehetne szabályozni, ha többlet jogokat akar a férfi a feleségének. Ha a szokásosnál kevesebb jogot, részt akar kikötni, akkor szokás a házassági szerződés. A köteles részből kizárni nem lehet senkit, arról csak lemondani lehet, önként. (Én pl. így tettem...)
Ui.: Az "a nő fel nem dobja a talpát" részlet rögtön elárulja, hogy melyik oldali a kérdés, és a kérdező mit gondol a másik félről. Ha ennyire utáljátok apukát, nem tisztelitek a döntését, én meggondolnám, hogy miért akartok tőle bármit kapni? Ilyen alapon akár ki is tagadhatna az örökségből. Az is az Ő döntése lenne. Felnőtt ember, szabadon dönthet, még ha ez nektek fáj is. Egyébként pedig köthet egyösszegű, nagy értékű életbiztosítást, aminek a kedvezményezettje is lehetne a felesége, és szerintem vannak még egyéb módjai is, hogy teljesen kizárjon az örökségből. Tehát ehhez is viszonyíthattok, így legalább kaptok örökséget, ha később is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!