Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A párom szeretne felköltözni...

A párom szeretne felköltözni Pestre, mi legyen az első lépés?

Figyelt kérdés

Most van munkája, 70 km-re lakik tőlem. Az a nagyon nehéz helyzet, h pesti lakcím nélkül nem fogják sehova felvenni, alérletbe meg nem mehet úgy, h nincs munkája mivel innen nem tud bejárni a mostani munkahelyére, tehát ki kell lépnie ha itt talál munkát. De úgy hogy vennék fel bárhova is , h hatvani lakcíme van? Sehogy.

Anyuékkal már beszéltem, h esetleg bejelenthetnék addig míg itt elhelyezkedik és megkapja az első fizetést, mert akkor már költöznénk is el, de nem megy bele semiképpen.

Aludnia lenne hol, de oda nem tudják bejelenteni mert önkormányzati a lakás és 2 főre van fentartva.

Mi lenne ebben a helyzetben a legjobb megoldás?

2010. nov. 4. 12:33
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen:)

egyébbként a mcdonalds-ba fog jelentkezni mert per pill az tűnik a legbiztosabb melóhelynek és ott kérik a lakcímet, úgyh muszáj beírni, de ha azt mondjátok nem probléma a vidéki cím akkor ok:)

2010. nov. 4. 12:44
 12/21 anonim ***** válasza:
azt azért elárulhatnád ,hogy hogy akar pesten megélni ha egy havi albérletet nem tud előre kifizetni. Szerintem egy felnőtt embernek ha költözni akar illene ennyi tartalékának lenni
2010. nov. 4. 12:51
 13/21 anonim ***** válasza:
4éve dolgozom pesten, vidéki vagyok, a kutya nem szólt még,hogy gond lenne. annyi, h tartózkodási cím azért nem árt, h el tudjanak érni. de annak bőven megfelel egy barát címe is.
2010. nov. 4. 12:55
 14/21 A kérdező kommentje:
Már össze van gyűjtve 2 havi kaukció és a mostani fizujából is félre rak.
2010. nov. 4. 13:01
 15/21 A kérdező kommentje:
de már írtam, h úgy addig nem mehet albiba amíg nem veszik fel vhova Pesten
2010. nov. 4. 13:03
 16/21 anonim ***** válasza:
Miért nem mehet albérletbe, ha nincs munkája? Ilyen szerintem nem létezik.
2010. nov. 4. 13:07
 17/21 A kérdező kommentje:
Mert mi van ha nem talál munkát 1 v 2 hónap után sem. Akkor h fizeti az albérletet?
2010. nov. 4. 13:09
 18/21 anonim ***** válasza:

Akkor visszamegy oda, ahol eddig élt. Vagy az nem megoldás?

Egyébként meg azt írtad, hogy lenne hol aludnia, csak oda nem lehet bejelenteni. Tehát: felmegy Pestre oda, ahol lakhat, gondolom, ott is megállapodnának valamiben, hogy mit tesz a párod azért, hogy ott lakhat. Szépen keresgéli a munkát, és ha szerencséje van, akkor 1-2 hónapon belül talál. Az, hogy honnan jár be dolgozni, szerintem nem tartozik a munkáltatóra mindaddig, amíg időben beér, és nincs gond a munkájával. De arra is fel kell készülni, hogy nem biztos, hogy kap állást. És ez nem a lakcímtől fog függni szerintem.

2010. nov. 4. 13:14
 19/21 A kérdező kommentje:

Na most megfogalmazom úgy, h megértse mindenki.

Addig nem költözik fel sehova senkihez amíg Pesten nem talál munkát az előbbi válaszom a 12:51 és a 13:07esnek szántam.

Ha talált munkát akkor felköltözik a rokonaihoz (akik nem tudják bejelenteni, de erre már megkaptam a választ, h nem is lényeges), tehát értelemszerűen az albérletbe az első fizetés után fog költözni, h biztosan legyen elég pénzünk mindenre, ne csak a 2 havi kaukcióra.

2010. nov. 4. 13:23
 20/21 anonim ***** válasza:

*pesti lakcím nélkül nem fogják sehova felvenni

Ezt ki hazudta neked? Sem ideiglenes, sem állandó, sem levelezési cím nem kell pesti. Az ő dolga, hol lakik, hogy jár be, az egyetlen, ami számít, hogy munkaidőben ott legyen, ahol kell. Levelezési címnek megadhatja a tiedet, de ezt hivatalosan sehol nem kell bejelenteni, semmilyen joggal és kötelezettséggel nem jár lakhatással kapcsolatban. Ez csak azért van, hogy a levél mihamarabb, minél egyszerűbben megtalálja, ha nem a lakcímén tartózkodik. Ha szétmentek és nem jelenti be a munkahelyén, és továbbra is te kapod a leveleket, akkor sincs semmi, nem követelzőhet, neki kell szólni, hogy megváltozott a lev. cím.

2010. nov. 4. 14:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!